Η Αθηνά Χρυσαντίδου στο Znews: “Γιατί θέλουν να μας κόψουν τα φτερά;”
Συνεντεύξεις

Η Αθηνά Χρυσαντίδου στο Znews: “Γιατί θέλουν να μας κόψουν τα φτερά;”

Η Αθηνά Χρυσαντίδου στο Znews: “Γιατί θέλουν να μας κόψουν τα φτερά;”

Η δήλωση της Στέλλας Μιζεράκη ότι θα παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων προκάλεσε την αντίδραση και τα αρνητικά σχόλια του Άρη Καβατζίκη και της Αφροδίτης Γραμμέλης στο “Πρωινό“.

Το Znews επικοινώνησε με την Αθηνά Χρυσαντίδου, επίσης παίκτρια του περσινού Power of Love, φίλη και συμφοιτήτρια της Στέλλας Μιζεράκη στη σχολή δημοσιογραφίας και μας είπε τη γνώμη της.

Αθηνά, κάνεις και συ μαθήματα δημοσιογραφίας, μοντάζ και παρουσίασης με τη Στέλλα. Eίστε συμφοιτήτριες, σωστά;

Ναι, καθόμαστε και στο ίδιο θρανίο. Είναι πολύ ωραίο αυτό. Γνωριστήκαμε από ένα ριάλιτι και τώρα είμαστε φίλες και συμφοιτήτριες.

Πρόσφατα μια δήλωση της Στέλλας ότι θα παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων, έφερε αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια από τον Άρη Καβατζίκη και την Αφροδίτη Γραμμέλη στο “Πρωινό” του ANT1. Εσύ τι έχεις να πεις για αυτά, με δεδομένο ότι κι εσύ θέλεις να ασχοληθείς με την τηλεόραση και παρακολουθείς μαθήματα;

Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να μιλά και να κρίνει με τόσο άσχημα λόγια κανέναν. Όλοι άνθρωποι έχουμε όνειρα και κανείς δεν μπορεί να μας κόψει τα φτερά. Αυτός ο κύριος και αυτή η κυρία που δεν τους ξέρω, πριν από κάποια χρόνια ήταν στην ηλικία μας και είχαν όνειρα και στόχους. Και μεις έχουμε την ελπίδα ότι θα γίνουμε σαν κι αυτούς, θα ασχοληθούμε με την τηλεόραση.

Κι αυτοί παλιά ήταν 21,22 ετών και ήθελαν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Δεν εμφανίσθηκαν άκυρα στο πάνελ της κ. Σκορδά. Ο συγκεκριμένος κύριος προσπάθησε, σπούδασε και ήταν κι αυτός κάποτε νέος με όνειρα. Γιατί τώρα θέλει να κόψει τα φτερά σε μια κοπέλα, που μπορεί να θέλει να γίνει και αστροναύτης; Δεν έχει το δικαίωμα να λέει για “ευτελείς” και να χρησιμοποιεί τέτοιο λεξιλόγιο.

Ο κ. Καβατζίκης μπερδεύτηκε κάπου. Δεν μπορεί να μιλάει για “φθήνια” κι ότι ξεφτιλίζεται αν τον συγκρίνουν με εμάς κ.λπ. Δεν τον ήξερα, ούτε τον ξέρω προσωπικά. Πιστεύω πως εμένα με ξέρουν πιο πολλοί άνθρωποι από αυτόν.

Μπορεί να πει τη γνώμη του, αλλά χωρίς να υπερβαίνει τα όρια και να προσβάλλει. Μάλλον αυτός ο κύριος στο πάνελ έχει τον κακό και σκληρό ρόλο. Δεκτό. Απλά κι αυτός προσπάθησε από παλιά για να φτάσει κάπου. Απλά εμάς η τύχη μας, το άστρο μας ήταν να μπούμε στο Power of Love και να γίνουμε διάσημες.

Κανείς μας δεν ζήτησε εκπομπή μόλις βγήκε από το POL, χωρίς να κάνει προσπάθεια. Δίνω πολλά λεφτά για να μάθω δυο, τρία πράγματα για να βγω στην τηλεόραση και να γίνω συμπαρουσιάστρια. Όχι επειδή γουστάρω να είμαι διάσημη, αλλά επειδή το αγαπώ. Πιστεύω ότι είναι η ωραιότερη δουλειά του κόσμου. Μπορεί σε πέντε χρόνια να γίνω κάτι άλλο.

Δεν δέχομαι κάποιος σαν τον κύριο Καβάφη, Καβατζίκη, πώς τον λένε(;), να υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και να μας προσβάλλει έτσι. Ήταν κι αυτός κάποτε στην ηλικία μας και ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά. Τώρα σαν άνδρας γιατί υποτιμά κάποια κορίτσια, που έχουν κι αυτά όνειρα όπως είχε αυτός; Απλά εμείς είμαστε τα νέα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Πάρτε το χαμπάρι.

Κι αν δεν είναι η Μιζεράκη κι η Χρυσαντίδου θα είναι κάποιες άλλες. Αυτοί φοβούνται μην τους φάμε τη δουλειά και τα λεφτά τους. Τα είχα ξαναπεί και στη συνέντευξή που είχαμε κάνει στο Znewς  πριν από λίγο καιρό.

Άμα έχει τα κότσια να έμπαινε στο POL να δει τις δυσκολίες. Δεν μπορεί να μιλά έτσι για νέα κορίτσια που τώρα ξεκινούν τα βήματά τους στη ζωή.

Δεν μπορεί να λέει ότι ξεφτιλίζεται η ελληνική τηλεόραση από εμάς. Δεν είμαι η Αθηνά του Power of Love, είμαι η Αθηνά Χρυσαντίδου. Αύριο μεθαύριο θα με θυμάται ο κόσμος για τον χαρακτήρα μου, αυτός τι έχει δώσει στην ελληνική τηλεόραση; Να κάθεται να ξεφτιλίζει τα νέα κορίτσια; Αυτή είναι η παιδεία μας τότε…

Στέλλα Μιζεράκη και Αθηνά Χρυσαντίδου

Η Στέλλα Μιζεράκη και η Αθηνά Χρυσαντίδου

Ναι, αλλά μπορεί να ασκήσει κριτική και να πει τη γνώμη του, ειδικά με τα χρόνια εμπειρίας του… Δεν συμφωνείς σε αυτό;

Μπορεί να πει τη γνώμη του, ότι δεν δέχεται να βλέπει κορίτσια χωρίς σπουδές στην τηλεόραση. Το δέχομαι φυσικά. Εμείς σπουδάζουμε, όμως, δίνουμε κόπο, ιδρώτα για να μάθουμε. Δεν το ανέχομαι να μιλά με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Επίσης παίζει ρόλο και πόσοι άνθρωποι σε στηρίζουν. Αυτός πόσους followers έχει; 37.000. (σ.σ. γελάει). Εγώ είχα 37.000 την πρώτη εβδομάδα του POL για παράδειγμα. Να είναι καλά αυτός ο άνθρωπος και να πάει ακόμα πιο ψηλά. Να ασχοληθεί με τα δικά του κι ας αφήσει εμάς τα μικρά κοριτσάκια να ονειρευόμαστε και να έχουμε τα σχέδιά μας για το μέλλον. Μην τύχει και είμαστε στην ίδια εκπομπή, εκεί να δω τι θα κάνει.

Λες να δεχθεί να είστε μαζί;

Θα τον ρωτήσουμε; Εμείς πρέπει να απαντήσουμε αν θα δεχθούμε να είναι μαζί μας… (σ.σ. γελάει)

Εσύ τι θα ήθελες να κάνεις στην τηλεόραση μελλοντικά; Θα έκανες δελτίο ειδήσεων;

Θα μπορούσα να πω δελτίο ειδήσεων, αλλά δεν είναι του στυλ μου να είμαι μονότονη, να κοιτώ ένα χαρτί και να διαβάζω στον κόσμο ό,τι βλέπω. Δεν μου αρέσει. Μου ταιριάζει κάτι πιο ψυχαγωγικό, ο χαρούμενο και ευδιάθετο. Για Lifestyle, gossip, μόδα και γυναικεία θέματα. Έχω βγάλει δική μου συλλογή ρούχων που πάει πολύ καλά. Έχω τη δυνατότητα να πω δυο τρία πράγματα.