Οι τηλεοπτικοί «πρωταθλητές χειμώνα» της φετινής σεζόν
Fake News

Οι τηλεοπτικοί «πρωταθλητές χειμώνα» της φετινής σεζόν

Οι τηλεοπτικοί «πρωταθλητές χειμώνα» της φετινής σεζόν

Συγγνώμη, δηλαδή εγώ σε δύο μέρες μπαίνω στα 40; Το Σάββατο θα έχω κλείσει τα 39 και η Κυριακή θα είναι η πρώτη μέρα του 40στού έτους της ηλικίας μου; Χοντρό. Και πιο χοντρό είναι πως το ίδιο ισχύει και για τη Φαίη με την οποία έχουμε γεννηθεί την ίδια μέρα. Η Φαίη όμως έχει και δυο παιδιά. Πωωωω! Για καλό ξεκίνησα να σας γράφω; Τέλος πάντων. Βάνουμε τραγουδάρα για την ανάγνωση και ξεκινάμε…

Ο τηλεοπτικός Πρωταθλητής Χειμώνα

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου συνηθίζεται εκεί στις αρχές Γενάρη να βγαίνει ο λεγόμενος «Πρωταθλητής Χειμώνα». Αν δηλαδή, το πρωτάθλημα έληγε τις γιορτές, θα ήταν αυτός που θα είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία.

Φέτος, ας πούμε, ήταν ο ΠΑΟΚ. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, απαραίτητα πως ο Πρωταθλητής Χειμώνα θα είναι κι εκείνος που θα κατακτήσει τον τίτλο και στο τέλος της χρονιάς.

Είναι όμως μια ευκαιρία για έναν πρώτο απολογισμό στις ομάδες, αλλά και μια ώθηση για να φορτσάρουν στο υπόλοιπο της σεζόν…

Τι λέτε λοιπόν; Με βάση το πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, βγάζουμε εκείνους που μέχρι τώρα μοιάζουν να διεκδικούν πρωτάθλημα, αλλά κι εκείνους που παίζει να «πέσουν κατηγορία»;

Αφήνουμε έξω για λόγους επαγγελματικής ηθικής την πρωινή ζώνη των καναλιών στην οποία συμμετέχω και πάμε:

Τώρα Ό,τι Συμβαίνει

Η εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN BEYOND τα πρωινά του Σαββατοκύριακου «χτυπά» 20άρια. Και είναι η δεύτερη του καναλιού μαζί με το «Για Την Παρέα» του Νίκου Μουτσινά που το καταφέρνει αυτό.

Η κα Μαυραγάνη και η ομάδα της βγάζουν το κανάλι ασπροπρόσωπο θυμίζοντας ένδοξες εποχές MEGA και καθιστώντας την παρουσία τους στα τιμημένα στούντιο της Παιανίας, αντάξια των επιτυχιών που έχουν ζήσει οι εγκαταστάσεις.

Μόνο Αλήθειες, Παιδιά

Η μυθοπλασία στον ΑΝΤ1 «έπιασε» και αποτέλεσε ραχοκοκκαλιά όλου του προγράμματος. Ξέρω, δεν είναι δόκιμο να βλογάω το κανάλι που με πληρώνει, αλλά «Η Επιστροφή», η «Γυναίκα Χωρίς Όνομα», το «Πέτα τη Φριτέζα» και το «Μην Ψαρώνεις» θυμίζουν ένδοξες εποχές αγαπημένων σειρών που θα βλέπουμε για χρόνια και «τα σπάνε».

Μονομπλόκ Μάνεσης-Γερμανού

Όλα κίτρινα στα νούμερα, «παίρνουν» δυο ζώνες back-to-back, καθαρίζουν το πιάτο και καλή χώνεψη. Μπορούμε να πούμε ότι ο άξονας που σχηματίζουν οι δύο εκπομπές κυριαρχεί τα Σαββατοκύριακα και κάνει τον Alpha πολύ μάγκα.

GNTM και τα μυαλά στα πατρόν

Τέλος, στους διεκδικητές του τίτλου, «Πρωταθλητής Χειμώνα» δε θα μπορούσε να λείψει το GNTM στο Star και ας μου επιτραπεί, η Ηλιάννα Παπαγεωργίου. Θα την ξεχωρίσω, γιατί την ξεχωρίσατε. Δεν έχει σημασία αν την «πας», ή όχι, αν τη γουστάρεις, ή όχι. Σημασία έχει πως την παρατήρησες, μπήκες στο τριπάκι να έχεις άποψη γι’ αυτήν, άρα κάτι γίνεται εκεί.

Η κοπέλα αυτή όρθωσε ανάστημα, δόμησε άποψη και μίλησε τόσο όσο. Ασχοληθήκαμε με την προσωπική της ζωή, με κάτι που είπε, που εννοούσε, ή που δεν είπε καν και αναρωτηθήκαμε, αν μας αρέσει ή όχι (υποκειμενικά πάντα, μια που αντικειμενικά για την εμφάνισή της μιλά η δουλειά της).

Για το υπόλοιπο GNTM τα έχουμε ξαναπεί. Άρτιο και όσο έπρεπε ριάλιτι με εξαιρετική επιτροπή και καλοκουρδισμένη ομάδα παραγωγικά. Όσο για το κάστινγκ των διαγωνιζομένων; Όσο πιο βαθύ και διαρκές το μάδημα, τόσο καλύτερη η επιλογή.

Η Μάχιμη Ελένη

Τελευταία, αλλά κάθε άλλο από λιγότερο σημαντική είναι η φετινή επιτυχία της Ελένης. Πέρυσι είχε ομολογουμένως «πέσει» σε ποσοστά βγάζοντας αρχικά ένα άγχος να ανανεωθεί και όταν δε φάνηκε να τα καταφέρνει μια δυσκολία να επιστρέψει και στο παλιό-δοκιμασμένο.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά με την Ελένη να έχει βρει τον παλιό καλό εαυτό της και τα ποσοστά να «χτυπούν» 20άρια. Γιατί μάγκας δεν είναι αυτός που είναι όρθιος, μάγκας είναι αυτός που έπεσε και σηκώθηκε.

Πρωταθλητής Χειμώνα: Νίκος Μουτσινάς

Για τον Νίκο και την παρέα του μπροστά και πίσω από τις κάμερες τα έχουμε πει και μάλιστα, από τους πρώτους. Η πορεία πια, είναι όλο και πιο ανοδική ξεπερνώντας σε τέταρτα και το 20%.

Πρέπει να δείτε τον πίνακα με τα νούμερα που λαμβάνουμε καθημερινά γύρω στις 07:00: Το σχεδιάγραμμα είναι σαν την καράφλα του Νίκου σε μια ευθεία. Τα ποσοστά του καναλιού κυμαίνονται γύρω απ’το 10%, πάει 15:00 και ανεβαίνουν στο 18% κατακόρυφα. Για να αρχίσουν σιγά σιγά να κατηφορίζουν στον μέσο όρο του OPEN BEYOND μετά το τέλος του «Για Την Παρέα».

Οι “θα πέσουν κατηγορία”

Αυτά για τον «Πρωταθλητή του Χειμώνα». Όμως έχουμε ψωμί ακόμη…

Τα «Your Face Sounds Familiar», «Master Chef», αλλά και οι «Ράδιο Αρβύλα» έδειξαν ήδη τα δόντια τους για τη διεκδίκηση του τίτλου στο τέλος της σεζόν.

Όσο για εκείνους που κινδυνεύουν να «πέσουν κατηγορία» είναι πράγματι πολύ νωρίς και να ξέρετε, πρόκειται για Μαραθώνιο.

Ναι, η Ελένη Τσολάκη και η παρέα της, η Σίσσυ Χρηστίδου τα Σαββατοκύριακα και ολάκερο Σερβάιβο μοιάζουν να μη βρίσκουν ακόμη βηματισμό στην τηλεοπτική πραγματικότητα. Θα δούμε όμως…

Η τελευταία κουβέντα είναι στο δικό σας χέρι. Μην ξεχνάτε πως τα νούμερα είναι για τους παρουσιαστές, τους διευθυντές τους και τους διαφημιστές.

Αυτό που νοιάζει εσάς είναι να περνάτε καλά μ’ αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση, να ξεχνιέστε και να ενημερώνεστε. Αν κατορθώνουμε αυτό, ποιος τα χέζει και τα νούμερα…