R. Kelly: Παραδόθηκε στην αστυνομία – Τι ποινή αντιμετωπίζει;
Κόσμος

R. Kelly: Παραδόθηκε στην αστυνομία – Τι ποινή αντιμετωπίζει;

R. Kelly: Παραδόθηκε στην αστυνομία – Τι ποινή αντιμετωπίζει;

Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση απαγγέλθηκαν και επίσημα εναντίον του βραβευμένου με Grammy τραγουδιστή της R&B R. Kelly, με τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις να αφορούν ανήλικες.

Οι κατηγορίες εναντίον του 52χρονου τραγουδιστή ανακοινώθηκαν από την εισαγγελία του Σικάγο, δύο μήνες μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Surviving R. Kelly, στο οποίο πολλές γυναίκες τον κατηγορούσαν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Παραδόθηκε στην Αστυνομία

Για τον R. Kelly εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με τον ίδιο να παραδίνεται στην Αστυνομία του Σικάγο το βράδυ της Παρασκευής.

Ο δικηγόρος του, Steven Greenberg, μιλώντας στο Associated Press δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος και θλιμμένος» για τις κατηγορίες εναντίον του και επιμένει στην αθωότητά του.

Σε συνέντευξή του στο Reuters τον Ιανουάριο ο Greenberg είχε δηλώσει ότι το ντοκιμαντέρ ήταν «απολύτως αναληθές» και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες εναντίον του.

Αν καταδικαστεί ο Kelly, κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή έως και 70 χρόνια κάθειρξη.

Η βαριά ποινή και οι αποδείξεις

Ο δικηγόρος Michael Avennati , γνωστός από την εκπροσώπηση της ηθοποιού ταινιών για ενήλικες Stormy Daniel στη διαμάχη της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμ, δήλωσε ότι εκπροσωπεί έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο φερόμενα θύματα του Kelly, αλλά και δύο «πληροφοριοδότες» από το περιβάλλον του τραγουδιστή.

Ο Avennati  πρόσθεσε ότι στην κατοχή του δικηγορικού του γραφείου περιήλθε μια βιντεοταινία 40 λεπτών που μαγνητοσκοπήθηκε το 1999 και η οποία φέρεται να δείχνει τον Kelly να έχει σεξουαλική επαφή με ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο βίντεο ακούγεται τόσο ο Kelly όσο και το κορίτσι να λένε «επανειλημμένα» ότι είναι 14 ετών. Ο δικηγόρος εξήγησε ότι έχει παραδώσει το βίντεο αυτό στους εισαγγελείς.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN έχει ανακοινώσει ότι έχει δει το εν λόγω βίντεο και το έχει χαρακτηρίσει το περιεχόμενό του «ξεκάθαρο και σαφές».

Δεκαετίες καταγγελιών

Ο τραγουδιστής έχει αντιμετωπίσει και διαψεύσει πολλές καταγγελίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση γυναικών τα τελευταία χρόνια.

Το 1994 παντρεύτηκε την τότε 15χρονη τραγουδίστρια Aaliyah, σε μυστική τελετή στο Σικάγο. Ο ίδιος ήταν 27 ετών. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, η τραγουδίστρια είχε πει ψέματα για την ηλικία της. Ο γάμος αργότερα ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση των γονιών της.

Το 2002 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για παιδική πορνογραφία, αφού ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο τον παρουσίαζε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις με ένα κορίτσι 13 ή 14 ετών.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να εκδικαστεί η υπόθεση. Τόσο ο Kelly όσο και το κορίτσι αρνούνταν ότι ήταν αυτοί στο βίντεο. Τελικά σώμα ενόρκων απήλλαξε τον τραγουδιστή και από τις 14 κατηγορίες εναντίον του.

Πολλές γυναίκες έχουν επίσης κάνει μήνυση εναντίον του, μεταξύ των οποίων και κάποιες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ανήλικες, αλλά και μία η οποία κατήγγειλε ότι της μετέδωσε «επίτηδες» σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

Ωστόσο το ντοκιμαντέρ Surviving R. Kelly προκάλεσε αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όταν προβλήθηκε τον Ιανουάριο, ωθώντας τη δισκογραφική του εταιρεία RCA να τον απολύσει.

«Είμαστε περήφανοι που το Lifetime κατάφερε να προσφέρει μια πλατφόρμα ώστε να ακουστούν οι επιζήσασες», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του χθες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ