Lady Gaga: Ποιο τραγούδι της θα αποσύρει και γιατί;
Ελλάδα

Lady Gaga: Ποιο τραγούδι της θα αποσύρει και γιατί;

Lady Gaga: Ποιο τραγούδι της θα αποσύρει και γιατί;

Μετανιωμένη εμφανίστηκε με εκτενή της ανάρτηση στο Facebook και στο Twitter η Lady Gaga επειδή συνεργάστηκε το 2013 με τον τραγουδιστή και παραγωγό R. Kelly, χαρακτηρίζοντας “τρομακτικά” τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται ο 51χρονος καλλιτέχνης.

Η Gaga μίλησε για την υπόθεση αυτή καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο στη μουσική βιομηχανία γύρω από τον R. Kelly και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παιδεραστία. Επειδή και η ίδια συνεργάστηκε μαζί του το 2013 ηχογραφώντας ένα τραγούδι με τίτλο και περιεχόμενο που προκαλούν ερωτηματικά, θεώρησε ότι πρέπει να απολογηθεί. Το τραγούδι τιτλοφορείται “Do What U Want With My Body”, δηλαδή “Κάνε ό,τι θέλεις με το σώμα μου” και για τις ανάγκες της προώθησής του, η Gaga και ο R. Kelly επιδόθηκαν σε ένα προκλητικό χορευτικό στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία (AMA) την ίδια χρονιά.

Οι κατηγορίες αυτές “δεν επιδέχονται υπεράσπιση”, τόνισε, εκφράζοντας την υποστήριξή της στα θύματά του. “Ως θύμα σεξουαλικής επίθεσης και εγώ η ίδια, τραγούδησα αυτό το κομμάτι σε μια σκοτεινή περίοδο της ζωή μου”, εξήγησε στο μήνυμά της. “Ο σκοπός μου ήταν να δημιουργήσω κάτι ακραία προκλητικό και επαναστατικό (…) επειδή ήμουν θυμωμένη και δεν είχα ακόμη αντιληφθεί το τραύμα που είχε επιφέρει στη ζωή μου”, πρόσθεσε.

Η Gaga είχε παλιότερα αποκαλύψει ότι σε ηλικία 19 ετών την βίασε ένας μουσικός παραγωγός, την ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλύψει μέχρι και σήμερα.

“Δεν θέλω να γυρίσω στο παρελθόν αλλά μπορώ να συνεχίσω να στηρίζω τις γυναίκες, τους άνδρες και τους ανθρώπους κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού, κάθε εθνικής προέλευσης, που πέφτουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης”, συνέχισε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αποσύρει το συγκεκριμένο τραγούδι από όλες τις διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες και ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ ξανά με τον R. Kelly.

“Λυπάμαι, τόσο για την έλλειψη κρίσης όταν ήμουν νέα, όσο και επειδή δεν μίλησα νωρίτερα”, κατέληξε.

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο “R. Kelly”

Ο 51χρονος τραγουδιστής και δημιουργός μεταξύ άλλων και της επιτυχίας “I Believe I Can Fly”, κατηγορείται για παιδεραστία, μετά τη μετάδοση, την περασμένη εβδομάδα, ενός ντοκιμαντέρ από το τηλεοπτικό δίκτυο Lifetime με τον τίτλο “Surviving R. Kelly”. Σε αυτό, πολλές γυναίκες εμφανίστηκαν δημοσίως και τον κατηγόρησαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ακόμη ανήλικες, κάτω των 16 ετών, ενώ εκείνος ήταν ενήλικας.

Άλλοι μάρτυρες διαβεβαιώνουν ότι ο Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλι, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, περιβαλλόταν από νεαρές γυναίκες τις οποίες μετέτρεψε σε “σεξουαλικές σκλάβες” και σήμερα είναι εντελώς αποκομμένες από τις οικογένειές τους.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ντόρος γύρω από το όνομα του τραγουδιστή για το ίδιο ζήτημα. Το 2002 είχε κατηγορηθεί  ξανά για παιδεραστία όταν ήρθε στο φως βίντεο με σεξουαλικές του περιπτύξεις με μιαν ανήλικη. Καθώς όμως και η ανήλικη και ο ίδιος αρνήθηκαν ότι εμφανίζονται σε αυτό, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Το 2008 επίσης αθωώθηκε για 21 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας. Τώρα, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ του ασκήθηκε και πάλι δίωξη για παιδεραστία.

Μεγάλα ονόματα αποκηρύσσουν τον R. Kelly

Πάρα πολλοί καλλιτέχνες αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ για τον R. Kelly και ας τον αποκήρυξαν μετά. Μεταξύ αυτών η Lady Gaga και ο Jay-Z. Εκείνος όμως που δέχτηκε ήταν ο τραγουδιστής John Legend  ο οποίος χαρακτήρισε την απόφασή του να συμμετέχει “εύκολη” και αυτονόητη για να υπερασπιστεί κάθε γυναίκα.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, πολλοί καλλιτέχνες έσπευσαν να καταδικάσουν τις πράξεις του R. Kelly, μεταξύ αυτών ο Ne-Y0, η Jada Pinkett Smith

https://www.instagram.com/p/BsTk_EdHjqu/?utm_source=ig_web_copy_link

Η σοκαριστική ανάρτηση της κόρης του

Και η ίδια του η κόρη με ένα εκτενές story της στο Instagram που χαρακτηρίζει τον πατέρα της “τέρας”. H Joann Kelly (Buku στα social media) έγραψε ότι το “συντετριμμένη είναι λίγο για να εκφράσει όσα αισθάνεται” . Ζήτησε συγγνώμη για τη σιωπή της και δήλωσε ότι στέκεται δίπλα στα θύματα και στις οικογένειές τους, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχει σχέσεις με τον πατέρα της και δεν του έχει μιλήσει εδώ και χρόνια εξαιτίας όσων έχει υποφέρει από εκείνον.