MEGA: Οριστικοί τίτλοι τέλους ανήμερα των γενεθλίων του
Νέα

MEGA: Οριστικοί τίτλοι τέλους ανήμερα των γενεθλίων του

MEGA: Οριστικοί τίτλοι τέλους ανήμερα των γενεθλίων του

Στις 20 Νοεμβρίου 1989 έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Το MEGA, ξεκίνησε να εκπέμπει στις 15.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενώ το πρώτο δελτίο ειδήσεων του σταθμού παρουσίαζε τότε η Λιάνα Κανέλλη. Το μεγάλο κανάλι πέρασε στην ιστορία, παύοντας να εκπέμπει ψηφιακό σήμα σε όλη την Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ωστόσο, το κανάλι συνέχισε να προβάλλεται από τη συνδρομητική τηλεόραση. NOVA, Cosmote TV και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες συνέχισαν να διαθέτων στο πακέτο υπηρεσιών τους και τη συχνότητα του καναλιού. Όλα αυτά μέχρι σήμερα. Ανήμερα των γενεθλίων του, 29 χρόνια μετά την πρώτη του εκπομπή, το MEGA παύει ουσιαστικά να εκπέμπει οριστικά στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν οι ψηφιακές πλατφόρμες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με επιστολή του προς τις εταιρίες συνδρομητικής τηλεόρασης, ζήτησε τη διακοπή προβολής του. Το ΕΣΡ επικαλέστηκε το νόμο, σύμφωνα με τον οποίο το κανάλι δεν διέθετε πλέον την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να μπορεί να εκπέμπει. Ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα του σταθμού είναι διαδικτυακά. Το κανάλι προβάλλεται μέσω livestream από το youtube.

Η πολύτιμη ταινιοθήκη του MEGA

Με ενδιαφέρον αναμένεται σε δεύτερο χρόνο, η εκποίηση της περιουσίας του πάλαι ποτέ κραταιού τηλεοπτικού σταθμού. Η διαδικασία φαίνεται πως θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιο από τα υφιστάμενα κανάλια να αποκτήσουν την πολύτιμη ταινιοθήκη του. Το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα για την απόκτηση τίτλων αγαπημένων ελληνικών σειρών είναι αυξημένο. Οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών πιστεύουν πως οι κλασικές πλέον παραγωγές του MEGA, μπορεί να τους αποφέρουν τα μέγιστα στους πίνακες τηλεθέασης.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν πέσει “μαύρο” στο MEGA, ο τηλεοπτικός σταθμός έφερνε τηλεθέαση ακόμη και άνω του 10%, προβάλλοντας απλά και μόνο σε επανάληψη αυτές τις σειρές.