Λάμπρος Βακιάρος: Έφτιαξε τυρόπιτες κουρού
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Έφτιαξε τυρόπιτες κουρού

Λάμπρος Βακιάρος: Έφτιαξε τυρόπιτες κουρού

Τυρόπιτα κουρού έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην κουζίνα της εκπομπής “Στη φωλιά των Κου Κου”.

Ένα παραδοσιακό, εύκολο γεύμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Δείτε το βίντεο, τα υλικά και τη συνταγή

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. baking powder
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 7 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. τυρί φέτα (θρυμματισμένη)
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)
  • 1 αυγό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο (για το άλειμμα)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
  2. Με μία μεμβράνη, τυλίγουμε καλά το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Στον ενδιάμεσο χρόνο, σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά τις γέμισης και ομογενοποιούμε καλά.
  4. Για κάθε πίτα παίρνουμε 100 γρ. ζύμης και την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα, περίπου 18 – 20 εκατ.. Απλώνουμε στην άκρη 2 κ.σ. γέμιση τυριού (περίπου 70 γρ.). Τυλίγουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα αυγό (χτυπημένο) για το χρώμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά.