Λάμπρος Βακιάρος: Σπιτικό burger κοτόπουλο για τον τελικό του MasterChef
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Σπιτικό burger κοτόπουλο για τον τελικό του MasterChef

Λάμπρος Βακιάρος: Σπιτικό burger κοτόπουλο για τον τελικό του MasterChef

Ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος έφτιαξε σπιτικό burger κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. FLAVORITS BBQ KING
  • 4 ψωμάκια μπριός για μπέργκερ (για τη σύνθεση)

Για τη σάλτσα

  • 1 κούπα μαγιονέζα light
  • 45 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 10 γρ. FLAVORITS ROCK & HOT

Για το γουακαμόλε

  • 2 αβοκάντο
  • 90 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 10 τοματίνια (ψιλοκομμένα)
  • 5 γρ. τσίλι
  • 10 γρ. κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
  • 10 γρ. FLAVORITS THE BOOST

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 45 – 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 15 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 15 γρ. κρέμα βαλσάμικου ή 30 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 10 γρ. FLAVORITS THE BOOST

Εκτέλεση:

Για το κοτόπουλο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
  2. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο, το BBQ KING και αλατίζουμε ελαφρώς.
  3. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια (χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο) προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  4. Μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία 1 – 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι (ή αφήνουμε στο τηγάνι αν μπαίνει στο φούρνο). Τελειώνουμε στο φούρνο για 7 – 12 λεπτά, αναλόγως με το πάχος.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Διορθώνουμε τη γέυση με αλάτι.

Για το γουακαμόλε

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (ζουλιέν).
  2. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν παντού καλά για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, την κρέμα βαλσάμικου και το ΤΗΕ ΒΟΟST. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά και προσέχουμε να μην καούν τα κρεμμύδια.
    Τα σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Προς το τέλος, τα αφήνουμε να κολλήσουν ελαφρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε.

Για τη σύνθεση

  1. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το ψωμάκι του μπέργκερ στη μέση.
  2. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο για 3 – 4 λεπτά μέχρι να τραγανίσει ελαφρώς η κομμένη επιφάνεια.
  3. Στο κάτω ψωμάκι βάζουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα μαγιονέζας, συνεχίζουμε με 1 φιλέτο κομμένο, γουακαμόλε και καραμελωμένα κρεμμύδια.