Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη;
Κοινωνία

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη;

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τρίτη;

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά.

Οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ γίνονται ως αντίδραση στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και πρόκειται να προκαλέσουν κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας και να ταλαιπωρήσουν δεκάδες πολίτες.

Το πρόβλημα θα κορυφωθεί γύρω στις 11.00 το πρωί, καθώς εκείνη την ώρα έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό για κάποιες ώρες.

Για την ακρίβεια, ακινητοποιημένα θα είναι καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τόσο τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, όσο και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αντίστοιχα.

Αντιθέτως, οι εργαζόμενοι στο μετρό, δηλαδή στις γραμμές 2 και 3, καθώς και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από 09.00 έως και τις 21.00 και το τραμ θα λειτουργεί από τις 08.00 έως τις 22.00.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Κινητοποιήσεις και την Πέμπτη

Εκτός από τα “χειρόφρενα” που θα σηκώσουν τα ΜΜΜ την Τρίτη, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις και για την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Στάση και στα ΜΜΕ

Στον “χορό” των κινητοποιήσεων θα συμμετάσχουν η ΕΣΗΕΑ και οι ενώσεις των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, καθώς κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας.

Έτσι λοιπόν, την Τρίτη η Ελλάδα θα παραμείνει χωρίς μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, καθώς η κινητοποίηση θα λάβει χώρα από τις 12.00 έως τις 15.00.

Πηγή: ΑΠΕ