Valia’s tips: Πώς να φοράς για ώρες τα ψηλοτάκουνα σου (και να μην πονάς)!
Beauty & Fashion

Valia’s tips: Πώς να φοράς για ώρες τα ψηλοτάκουνα σου (και να μην πονάς)!

Valia’s tips: Πώς να φοράς για ώρες τα ψηλοτάκουνα σου (και να μην πονάς)!

Όλες μας αγαπάμε ένα όμορφο ψηλοτάκουνο παπούτσι που μας ψηλώνει και μας βοηθάει να μετατρέψουμε αμέσως ένα απλό ντύσιμο σε άκρως θηλυκό και επίσημο.

Η αλήθεια όμως είναι πως η φράση «μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος ;» είναι απολύτως ειλικρινής στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πονάμε κορίτσια, ας μην κρυβόμαστε! Τα πόδια μας από κάποια στιγμή πρήζονται και δεν μας αφήνουν να ευχαριστηθούμε ούτε το τέλειο ψηλοτάκουνο μας ούτε φυσικά την έξοδό μας.

Πώς θα αντέχεις για ώρες στα τακούνια σου;

Μετά από διαφορά “κόλπα” που δοκίμασα των τελευταίο καιρό -μιας και λόγω δουλειάς φοράω τακούνια για αρκετές ώρες- σου έχω κάποια tips που ανακάλυψα και με βοήθησαν αρκετά.

  1. Μην αγοράσεις ή μη φορέσεις ποτέ πιο στενά παπούτσια από το νούμερό σου, ειδικότερα εάν θα χρειαστεί να είσαι πολλές ώρες με αυτά. Μην ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα ανοίξουν και βεβαιώσου πως εξαρχής εφαρμόζουν σωστά στο πόδι σου. Οι μεγαλύτερες celebrities παγκοσμίως φορούν πάντα ένα νούμερο μεγαλύτερο σε ψηλοτάκουνα γόβες από το δικό τους. Γκούγκλαρε εικόνες και θα με θυμηθείς!
  2. Εάν λόγω της δουλειάς σου χρειάζεται να είσαι πολλές ώρες όρθια σε ψηλά τακούνια, καλό θα ήταν να αγοράσεις κάποια ορθοπεδικά βοηθήματα που φτιάχνονται ακριβώς πάνω στις ανάγκες του πέλματος σου. Πέλματα σιλικόνης ή ανύψωση καμάρας ας πούμε.
  3. Φρόντισε να βάλεις τα πόδια σου σε κρύο νερό για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια να απλώσεις μια ενυδατική κρέμα και πριν προλάβει να απορροφηθεί τελείως να φορέσεις το παπούτσι σου.
  4. Όταν επιτέλους έρθει η ώρα της ξεκουράσης και επιστρέψεις σπίτι σου κάνε ένα ποδόλουτρο με άλατα και ελαφρύ μασάζ σε χλιαρό προς κρύο νερό. Θα σε ανακουφίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Και ένα extra tip αποδεδειγμένο και δοκιμασμένο. Τύλιξε το 3ο και το 4ο δάχτυλο του ποδιού σου με χαρτοταινία ή σελοτέιπ. Αυτό το tip είναι αποδεδειγμένο καθώς λέγεται πως υπάρχει ένα νεύρο ανάμεσα σ αυτά τα δυο δάχτυλα το οποίο ευθύνεται για τον πόνο που νοιώθουμε. Επομένως το να τυλίξεις τα σημεία αυτά σημαίνει πως μειώνεται η πίεση αλλά και ο πόνος. Και να σου πω και κάτι; Το δοκίμασα και πιάνει!