4 tips για την καλοκαιρινή περιποίηση του προσώπου σου
Beauty & Fashion

4 tips για την καλοκαιρινή περιποίηση του προσώπου σου

4 tips για την καλοκαιρινή περιποίηση του προσώπου σου

Έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και η αλήθεια είναι πως η επιδερμίδα μας χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη περιποίηση λόγω του ηλίου και της αύξησης της θερμοκρασίας.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο μιας και με τα σωστά tips μπορείς να πετύχεις εύκολα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Double cleansing

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω εφαρμόσει αυτό το νέο trend καθαρισμού προσώπου κι έχω δει μεγάλη διαφορά.

Το πρώτο στάδιο λοιπόν είναι να πλένουμε το πρόσωπο μας με ένα τριφασικό, oil based καθαριστικο κι έπειτα με ένα σαπούνι, water based.

Το πρώτο στάδιο βοηθά στο να φύγει το μακιγιάζ εύκολα και γρήγορα χωρίς πολύ τρίψιμο και το δεύτερο στάδιο συμβάλλει στο να αφήνει πεντακάθαρο το πρόσωπο τραβώντας όλη την λιπαρότητα

Ενυδάτωση

Όπως ανέφερα και πριν, η επιδερμίδα το καλοκαίρι είναι πιο ξηρή και αφυδατωμένη άρα χρειάζεται πολύ περισσότερη ενυδάτωση. Το πολύ νερό και μια καλή ενυδατική κρέμα συμβάλλουν σε αυτό. Πρωί βράδυ λοιπόν μετά τον καθαρισμό είναι απαραίτητη η χρήση της κρέμας. Επίσης ένα ενυδατικό spray που μπορεί να το έχεις συνεχώς μαζί σου είναι επίσης πολύ βοηθητικό.

Μην ξεχνάς μια φορά την εβδομάδα να κανείς ένα peeling και μια μάσκα για απολέπιση και βαθύτερη ενυδάτωση! Απόφυγε όμως το τρίψιμο του προσώπου!

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται μεγαλύτερη περιποίηση το καλοκαίρι είναι τα χείλη. Τα δικά μου είναι μονίμως ξερά και σκασμένα όποτε θα βρεις ένα lip balm πάντοτε στην τσάντα μου και το βράδυ πριν κοιμηθώ φοράω πάντα την απλή,κλασική βαζελίνη. Επίσης υπάρχουν και κάποια ειδικά peeling για τα χείλη που κάνουν εξαιρετική απολέπιση,δοκίμασε το!

Άλλαξε τις καθημερινές σου συνήθειες

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Επένδυσε περισσότερο λοιπόν στην ποιότητα του ύπνου σου κι αυτός θα σε ανταμείψει παράγοντας κορτιζόλη, η οποία είναι υπεύθυνη για ένα υγιές δέρμα χωρίς ακμή.

Επίσης η ισορροπημένη διατροφή χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό συστατικό στην διατήρηση του δέρματος.

Τέλος η πρωινή άθληση θα βάλει σε λειτουργία το κυκλοφοριακό μας σύστημα και θα μειώσει το στρες. Έτσι μειώνονται και οι φλεγμονές με αποτέλεσμα την αποφυγή της γήρανσης.

Μάτια

Να μην ξεχνάμε την περιοχή των ματιών! Ειδικά οι νεαρότερες ηλικίες αποφεύγουν να ασχοληθούν και να περιποιηθούν τα μάτια όμως πίστεψε με αργότερα θα το βρεις μπροστά σου.

Τα μάτια είναι ένα ξεχωριστό σημείο του προσώπου και θέλουν ξεχωριστεί περιποίηση.

Ένα καλό ντεμακιγιάζ με ειδικά προϊόντα με βάση το λάδι, ένα serum ματιών, μια κρέμα ματιών ακόμα και μια αντηλιακή θα βοηθήσουν στην διατήρηση της περιοχής.

Επίσης θα πρέπει να σταματήσεις να τρίβεις τα μάτια σου. Το τρίψιμο στην περιοχή των ματιών σκουραίνει το δέρμα και τα δείχνει κουρασμένα! Χρησιμοποίησε κομπρέσες με χλιαρό νερό για να ανακουφίσεις την περιοχή η κρύες κομπρέσες τις μέρες που νιώθεις πολύ κουρασμένα και πρησμένα τα μάτια σου.