Woody Allen: Μηνύει την Amazon για ακύρωση συμβολαίου
Κόσμος

Woody Allen: Μηνύει την Amazon για ακύρωση συμβολαίου

Woody Allen: Μηνύει την Amazon για ακύρωση συμβολαίου

Άδικα περίμεναν στη Νέα Υόρκη να δουν τη νέα ταινία του Woody Allen, A Rainy Day in New York, καθώς παραμένει εκτός κινηματογραφικών αιθουσών και είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει η προβολή της.

Η ιστορία με το κίνημα #MeToo και οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης της κόρης του που τον βαραίνουν αποτελούν τροχοπέδη και βασική αιτίας της αθέτησης του συμβολαίου από πλευράς της Amazon Studios, όπως αναφέρει το Forbes.

Το ιλιγγιώδες ποσό που ζητά ο Allen

Από την πλευρά του ο διάσημος σκηνοθέτης δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τη μάχη και έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά προς την εταιρία, ζητώντας ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη το ιλιγγιώδες ποσό των 68 εκατομμυρίων δολαρίων. Θεωρεί απαράδεκτο το ότι η εταιρία “έσπασε” το συμβόλαιο που είχε μαζί του, όπως και για άλλες 3 ταινίες, επειδή βασίστηκε σε “αβάσιμες κατηγορίες μιας 25χρονης” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η Amazon προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις της επικαλούμενη την αβάσιμη κατηγορία μιας 25χρονης κατά του κυρίου Allen. Η κατηγορία αυτή ήταν ήδη γνωστή στη εταιρία και στο κοινό πριν η Amazon υπογράψει τέσσερις διαφορετικές συμφωνίες με τον κύριο Allen. Επομένως, δεν υπάρχει νόμιμη βάση στη διακοπή του συμβολαίου» δήλωσαν σχετικά οι εκπρόσωποι του σκηνοθέτη.