Wolfgang Puck: Ποιος είναι ο master chef των Oscars;
Κόσμος

Wolfgang Puck: Ποιος είναι ο master chef των Oscars;

Wolfgang Puck: Ποιος είναι ο master chef των Oscars;

Oscars με καπνιστό σολομό και χαβιάρι, ζυμαρικά ανιολότι με μαύρη τρούφα, σοκολατένια αγαλματίδια επιχρυσωμένα με καθαρό χρυσό: στα ηνία της κουζίνας των Oscars ο Αυστροαμερικανός Wolfgang Puck, ο σεφ που ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των stars που παρίστανται σε μια από τις σημαντικότερες βραδιές του Hollywood.

Επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας εστιατορίων

“Ασχολούμαι με τα Oscars τα τελευταία 25 χρόνια, είναι απίστευτο. Θυμάμαι την πρώτη φορά, ήταν στο κέντρο της πόλης, είχαμε στήσει την κουζίνα στο πάρκινγκ, έβρεχε, είχε αέρα, ήταν τόσο δύσκολο!”, είπε ο 69χρονος μάγειρας υποδεχόμενος το AFP στο κτίριο όπου θα πραγματοποιηθεί η 91η τελετή απονομής των μεγαλύτερων αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων.

“Πλέον έχουμε δύο κουζίνες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εγκατεστημένες μόνιμα”, δηλώνει με ικανοποίηση ο Wolfgang Puck, που είναι ο επικεφαλής μιας γαστρονομικής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο, από το Beverly Hills και το Las Vegas έως τη Σιγκαπούρη και τη Βρετανία.

Με την πάροδο των χρόνων, ο σεφ τελειοποίησε τα σπουδαία “κλασικά” πιάτα που έχουν πάντα μεγάλη επιτυχία στους 1.500 καλεσμένους της βραδιάς. “Ένα από τα παραδοσιακά μας πιάτα είναι το τοστ με κρέμα γάλακτος, καπνιστό σολομό και χαβιάρι. Το τοστ έχει το σχήμα του αγαλματίδιου των Oscars, ετοιμάζουμε 3.500 τεμάχια”, εξηγεί.

60 διαφορετικά πιάτα με σπεσιαλιτέ της ώρας

Ανάμεσα στα 60 πιάτα που αποτελούν το μενού του, ο Wolfgang Puck δημιουργεί και σπεσιαλιτέ της ώρας, όπως “τηγανητά ορτύκια με πιπεριά όπως τα φτιάχνουν στο Νάσβιλ”, ένα πιάτο εμπνευσμένο από μια παραδοσιακή συνταγή του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. ‘Η ακόμη τα ανιολότι (τα ραβιόλια όπως τα παρασκευάζουν στο Πιεμόντε της Ιταλίας) με αρακά και μαύρη τρούφα. “Ο κόσμος λατρεύει το άρωμα της τρούφας, ετοιμάζουμε χιλιάδες πιάτα που κάνουν όλη την τραπεζαρία να μοσχοβολά”, δηλώνει ο σεφ που εμφανίζεται συχνά πυκνά στα τηλεοπτικά πλατό.

Από μαύρη τρούφα μέχρι αμερικανικό χαβιάρι

Αν η μαύρη τρούφα (16 κιλά), το ελαιόλαδο (περίπου οκτώ λίτρα), η κόκκινη πιπεριά από την πόλη Εσπελέτ της νοτιοδυτικής Γαλλίας και ο καμπανίτης (Piper Heidsieck) ταξιδεύουν κατευθείαν από τη Γαλλία όπου ο μάγειρας μαθήτευσε στα καλύτερα εστιατόρια πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, το χαβιάρι (15 κιλά) θα είναι αμερικανικό, το ζαμπόν ισπανικό και σίγουρα θα υπάρχει γιαπωνέζικο βοδινό wagyu που είναι το σήμα κατατεθέν του σεφ.

16.000 ατομικές μερίδες

Συνολικά το μενού που επεξεργάστηκε και ετοιμάζει ο Wolfgang Puck περιλαμβάνει 16.000 ατομικές μερίδες, με εκδοχές “vegan” και χωρίς γλουτένη για όσους το επιθυμούν. Για να τις παρουσιάσει στον δίσκο, ο Wolfgang Puck έχει κινητοποιήσει σχεδόν 200 μάγειρες και νεαρούς σεφ, όπως και 850 σερβιτόρους τους οποίους επιβλέπουν δέκα μετρ, υπεύθυνοι εστιατορίου.

Πηγή: ΑΠΕ