Thom Yorke: Η αιχμηρή ανάρτηση του frontman των Radiohead για το Brexit
Κόσμος

Thom Yorke: Η αιχμηρή ανάρτηση του frontman των Radiohead για το Brexit

Thom Yorke: Η αιχμηρή ανάρτηση του frontman των Radiohead για το Brexit

Ο Thom Yorke, frontman των Radiohead και συνθέτης μουσικής ταινιών όπως το remake του Suspiria το 2018, χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τερέζα Μέι για τη διαδικασία του Brexit «ανάλογες των πρώτων ημερών του Γ’ Ράιχ».

Ο τραγουδιστής είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση αλλά και την πολιτικοποίησή του. Το twitter του είναι γεμάτο άρθρα που ευαισθητοποιούν για πολιτικά θέματα και την καταστροφή του πλανήτη μας.

Ωστόσο η τελευταία κριτική του για την κατάσταση στη Βρετανία ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή.

Ο Thom Yorke, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent, επιτέθηκε στην Τερέζα Μέι για το «χάος» και τον «πόνο» που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το Brexit και την κατηγόρησε ότι διευκολύνει ένα εχθρικό περιβάλλον απέναντι στους πρόσφυγες και ότι χρησιμοποιεί τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων ως διαπραγματευτικό εργαλείο.

To κόκκινο λεωφορείο και το Γ’ Ράιχ

Ο frontman των Radiohead χρησιμοποίησε μία γλωσσική μεταφορά, αυτή του λεωφορείου εκτός ελέγχου, για να χαρακτηρίσει την κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία, στη δήλωσή του, η οποία δημοσιεύτηκε στο Twitter στις 8 Φεβρουαρίου.

«Κανείς δεν σας ψήφισε για να θέσετε υπό αμφισβήτηση τις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων στη χώρα αυτή ως ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης, προκαλώντας έτσι τεράστιες δυσκολίες και ταλαιπωρία, μια ενέργεια που θυμίζει τις αρχές του Γ’ Ράιχ. Κανείς δεν σας ψήφισε να οδηγήσετε αυτό το κόκκινο λεωφορείο πάνω σε βράχο με τους επιβάτες να ουρλιάζουν στο πίσω μέρος. Κανένα από αυτά δεν είναι έκφραση της δημοκρατίας που έχετε υποστηρίξει ότι στηρίζετε. Ο φόβος δεν είναι όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τον 21ο αιώνα. Σταματήσετε το λεωφορείο τώρα» αναφέρει ο Thom Yorke.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Photo: Zuma Press