Sotheby’s: Πουλήθηκε έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Κόσμος

Sotheby’s: Πουλήθηκε έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Sotheby’s: Πουλήθηκε έναντι 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ύστερα από 31 χρόνια διαπραγμάτευσης της μετοχής του Sotheby’s στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο οίκος δημοπρασιών γίνεται μια ιδιωτική εταιρεία, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ένας Γάλλος δισεκατομμυριούχος.

Ακριβώς όπως και ο ανταγωνιστής του Sotheby’s, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

Αντί του ποσού των περίπου 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Sotheby’s πωλήθηκε στην BidFair USA, εταιρεία ιδιοκτησίας σε ποσοστό 100% του Γαλλο-ισραηλινού επιχειρηματία στα media και τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και συλλέκτη έργων τέχνης, Patrick Drahi.

Ο Tad Smith, διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε ότι «το πιο ευέλικτο ιδιωτικό περιβάλλον» θα επιτρέψει στη εταιρεία να «επιταχύνει» τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της.

«Εγώ και η οικογένειά μου, είμαστε ενθουσιασμένοι να οικοδομήσουμε το μέλλον του Sotheby’s, μαζί με το σημερινό μάνατζμεντ του οίκου και τις ομάδες του» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, ο Patrick Drahi.

Ο οίκος εισήχθη στο χρηματιστήριο, στη Βρετανία, το 1977, και στη συνέχεια αποκτήθηκε το 1983 από τον Alfred Taubman. Το 1988, εισήχθη στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, ως Sotheby’s Holdings Inc. Το 2006, μετονομάστηκε σε Sotheby’s.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ