Salma Hayek: «Ήμουν προετοιμασμένη για άσχημες αντιδράσεις»
Κόσμος

Salma Hayek: «Ήμουν προετοιμασμένη για άσχημες αντιδράσεις»

Salma Hayek: «Ήμουν προετοιμασμένη για άσχημες αντιδράσεις»

H Salma Hayek σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue για το τεύχος Σεπτεμβρίου που επιμελήθηκε η Δούκισσα του Sussex, μίλησε χωρίς φόβο και με πολύ θάρρος.

H Μεξικανο – Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια διευκρίνισε ότι έγραψε η ίδια το άρθρο που αποκάλυψε τη σκοτεινή δράση του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού του Hollywood, Harvey Weinstein, ο οποίος την παρενοχλούσε σεξουαλικά για χρόνια.

Μάλιστα το άρθρο της αυτό με τίτλο Harvey Weinstein is my monster too (Ο Harvey Weinstein είναι και το δικό μου τέρας), συνέβαλλε στο να κερδίσουν οι συντάκτες των New York Times το βραβείο Πούλιτζερ.

Όταν η Hayek  αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία της συνεργασίας της με τον παραγωγό που κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών, οι φίλοι της και η οικογένεια της ήλπιζαν ότι θα ήταν κάτι σαν κάθαρση.

Μιλώντας στη βρετανική Vogue, ανέφερε: “Ήμουν προετοιμασμένη για άσχημες αντιδράσεις. Όμως άνθρωποι έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν: “μπορούμε να μάθουμε το όνομα αυτού που το έγραψε για εκείνην’; Όμως εγώ το έγραψα μόνη μου! Κάθε λέξη! Μόλις είχα γράψει ένα άρθρο που μιλούσε για την υποτίμηση και όλοι υποτιμούσαν εμένα.

Είχα την ευκαιρία να πω στον εαυτό μου ότι μπορώ να γράψω, κάτι που είναι σημαντικό για εμένα, αφού είμαι δυσλεκτική. Γράφοντας το άρθρο ένιωσα τόση αυτοπεποίθηση. Και αισθάνθηκα τόσο ελεύθερη.”

Όσο για τον ορισμό της ηθοποιού για την επιτυχία: “Η επιτυχία έχει να κάνει με αυτή την ερώτηση: ‘Αν σας πάρουν τα πάντα, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να είστε περήφανοι για το ταξίδι σας;»