Πρωτοκλασάτα ονόματα του Hollywood σε σκάνδαλο με τις εισαγωγικές σε ονομαστά πανεπιστήμια
Κόσμος

Πρωτοκλασάτα ονόματα του Hollywood σε σκάνδαλο με τις εισαγωγικές σε ονομαστά πανεπιστήμια

Πρωτοκλασάτα ονόματα του Hollywood σε σκάνδαλο με τις εισαγωγικές σε ονομαστά πανεπιστήμια

Σε σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσεται στην Αμερική η υπόθεση με τις δωροδοκίες εύπορων γονέων για να μπαίνουν τα παιδιά τους χωρίς εισαγωγικές σε ονομαστά πανεπιστήμια της χώρας.

Ποιες πρωτοκλασάτες ηθοποιοί εμπλέκονται;

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος δεκάδων προσώπων που βοηθούσαν εύπορους Αμερικανούς να αγοράζουν θέσεις για τα παιδιά τους σε σχολές της ελίτ, μεταξύ των οποίων τα πανεπιστήμια Γέηλ, Στάνφορντ και Τζορτζτάουν, σε μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται και γονείς, κάποιοι εκ των οποίων πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί του Hollywood όπως η Felicity Huffman (Νοικοκυρές σε Απόγνωση) και η Lori Loughlin (Full House).

Η μεν πρώτη κατηγορείται ότι έδωσε 15.000 δολάρια για να περάσει η κόρη της στις εξετάσεις ενώ η δεύτερη κατέβαλε το ιλιγγιώδες ποσό του μισού εκατομμυρίου δολαρίων για να μπορέσουν οι δύο κόρες της να μπουν σε ομάδα που θα τους εξασφάλιζε μια θέση στο πανεπιστήμιο.

Η ομοσπονδιακή έρευνα που έβγαλε “λαβράκι”

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστώνη απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, 58 ετών, ως επικεφαλής της κομπίνας μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, το οποίο εξυπηρετεί έναν κατάλογο πελατών που περιλαμβάνει διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων εταιρειών και ηθοποιούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η επιχείρηση του Σίνγκερ κανόνιζε ώστε τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια να τις δίνουν άλλοι στη θέση των παιδιών των πελατών της και σε μερικές περιπτώσεις φρόντισε ώστε υποψήφιοι για εισαγωγή να καταγραφούν ως επιλεγμένοι αθλητές, παρόλο που δεν είχαν καμιά αθλητική ικανότητα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σίνγκερ κανόνιζε τη “δουλειά” ως εξής: Σε τηλεφωνική επικοινωνία του μ’ έναν εύπορο γονιό συνόψισε την επιχείρησή του ως εξής: «Αυτό που κάνουμε είναι να βοηθούμε τις πιο εύπορες οικογένειες στις ΗΠΑ να βάλουν τα παιδιά τους στη σχολή … οι οικογένειές μου θέλουν μια εγγύηση».

Ο Σίνγκερ αναμένεται να αποδεχθεί την ενοχή του σήμερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης για καταγγελίες που περιλαμβάνουν απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Έχουν μάλιστα απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τουλάχιστον 33 γονέων, ανάμεσά τους και οι προαναφερθείσες ηθοποιοί, καθώς και σε 12 προπονητές και συνεργάτες της επιχείρησης του Σίνγκερ.