Piers Morgan: Έσταξε “φαρμάκι” για το εξώφυλλο της Δούκισσας του Sussex
Κόσμος

Piers Morgan: Έσταξε “φαρμάκι” για το εξώφυλλο της Δούκισσας του Sussex

Piers Morgan: Έσταξε “φαρμάκι” για το εξώφυλλο της Δούκισσας του Sussex

Τα φαρμακερά του βέλη έστρεψε στη Δούκισσα του Sussex ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Piers Morgan.

O Morgan, που έχει επικρίνει άπειρες φορές τη Δούκισσα, αυτή τη φορά έσταξε κυριολεκτικά φαρμάκι για το πρώτο της εξώφυλλο στη βρετανική Vogue.

Με άρθρο του στην Daily Mail, ο Morgan δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε όλο του το άρθρο είναι ελάχιστες οι φορές που αποκαλεί “Δούκισσα” την Meghan Markle. Αντίθετα αναφέρεται σε αυτή ως “η Meghan”.

“Δευτεροκλασάτη ηθοποιός που λαχταρά να γίνει σταρ”

“Τα νέα ότι η Meghan πέρασε τους τελευταίους 7 μήνες κάνοντας τον guest editor για το τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue δε μου προκαλεί έκπληξη. Ως μία δευτεροκλασάτη ηθοποιός πιθανότατα λαχταρούσε σε όλη την ενήλική ζωή της να είναι μία σταρ της Vogue.

Τα νέα ότι το Μπάκιγχαμ την άφησε να το κάνει είναι παρόλα αυτά μεγάλη έκπληξη διότι η Meghan υποτίθεται ότι είναι τώρα μέλος της βασιλικής οικογένειας και όχι μία σελέμπριτι που επιδιώκει τη δημοσιότητα.

Και το να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας σημαίνει να μένεις έξω από την πολιτική.

Και όμως η Meghan είναι τόσο πολιτική όσο κανένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας”, αναφέρει.

Ο Morgan είναι αντίθετος με τον χαρακτηρισμό που ο διευθυντής της Vogue, Edward Enniful απέδωσε στη Δούκισσα, ότι είναι η πιο επιδραστική αχτίδα αλλαγής της χώρας.

“Η Meghan Markle είναι πολλά πράγματα αλλά σίγουρα όχι αυτό. Το γεγονός ότι επέτρεψε στον Enniful να δηλώσει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το ‘εγώ’ της Δούκισσας βγαίνει επικίνδυνα εκτός ελέγχου”, γράφει.

“Tο πρόβλημα είναι ότι δεν μας αφήνει ήσυχους!”

Ο Morgan δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα γράφονται ότι η Meghan νιώθει μεγάλη πίεση από τα Μέσα.

“‘Αφήστε την ήσυχη!’ ακούω. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη δεν ΜΑΣ αφήνει ήσυχους.

Η Meghan δε χρειαζόταν να γίνει συντάκτης στη Vogue. Έχει ήδη αρπάξει το ‘μαστάρι’ της βασιλικής φήμες σαν διψασμένος ταξιδιώτης στην έρημο που βλέπει μπροστά του την όαση. Και δεν της φτάνει αυτό.

Με το να προωθεί τις ριζοσπαστικές της ιδέες σε μας παίζει ένα παιχνίδι που τη συμβούλεψαν πολύ λάθος και που εγγυώμαι ότι θα καταλήξει σε δάκρυα.

Υπάρχει λόγος που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μένουν μακριά από την πολιτική και αυτός είναι ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να φανούν κοινοί υποκριτές

Ο πρωταρχικός της ρόλος τώρα είναι να προωθεί τη Βρετανία όπως κάθε άλλο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

Για αυτόν τον λόγο διαθέτουν παλάτια, υπηρέτες και έναν καλογυαλισμένο τρόπο ζωής που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Και όμως, η λίστα με τις γυναίκες που επέλεξε περιέχει μόλις πέντε Βρετανίδες.

Επέλεξε πέντε Αμερικανίδες και προτίμησε να πάρει τη μεγάλη της συνέντευξη από την πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama.

To μήνυμα είναι σαφές: το να προμοτάρει το brand Meghan στην Αμερική είναι πιο σημαντικό για εκείνη από το να προμοτάρει το brand Βρετανία.

Οι διάσημοι φίλοι της Meghan θα λατρέψουν τη συνεργασία της με τη Vogue. Είναι το περιοδικό που στην τελική όλοι αυτοί διαβάζουν.

Μπορώ να εγγυηθώ όμως ότι το βρετανικό κοινό δεν θα ενθουσιαστεί” γράφει ο Morgan.

Η συμβουλή του στη Δούκισσα

Ο Morgan συμβουλεύει στο τέλος του άρθρου του τη Δούκισσα να μείνει μακριά από την πολιτική αν θέλει να έχει το βρετανικό κοινό με το μέρος της.

“Διαβάζω ένα σχόλιο στο Twitter που έλεγε: ‘Μια φεμινίστρια που ασπάζεται την ισότητα και την αξιοκρατία ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα φώτα της δημοσιότητας που πέφτουν πάνω της λόγω του γάμου της με κάποιον που γεννήθηκε τυχερός με αρρωσταίνει.’

Αυτό είναι το κοινό αίσθημα.

Η Meghan έχει δείξει μία ανησυχητική τάση από τότε που παντρεύτηκε τον Harry να θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Συνέχεια παραπονιέται για την ιδιωτικότητα αλλά θέλει και να γράφει σε περιοδικά για να προωθεί τον εαυτό της και να μας λέει πώς θα πορευτούμε στη ζωή.

Φοβάμαι ότι αυτά τα διπλά μέτρα και σταθμά δεν θα πιάσουν.

Η συμβουλή μου προς τη Meghan: Κοίτα καλά στον καθρέφτη που έβαλες στο εξώφυλλο στη Vogue και ρώτησε μόνο αυτό τον εαυτό σου: ‘Θέλω να είμαι βασιλικό μέλος ή μια διάσημη ηθικοπλαστική πολιτική ακτιβίστρια;’

Δεν μπορεί να είναι και τα δύο”.