Πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη
Κόσμος

Πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Πέθανε ο δημιουργός του Μπομπ Σφουγγαράκη

Σε ηλικία 57 ετών

Μια δυσάρεστη είδηση ίσως στερήσει το χαμόγελο από έναν δημοφιλή παιδικό ήρωα. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης έμεινε “ορφανός”. Η Nickelodeon ανακοίνωσε με θλίψη το θάνατο του δημιουργού του, Stephen Hillenburg. Ο Hillenburg ήταν 57 ετών και το Μάρτιο του 2017 είχε διαγνωστεί με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS ή Νόσος του Κινητικού Νευρώνα όπως ονομάζεται).

Ο εμπνευστής του “βυθού του μπικίνι”

Γεννημένος τον Αύγουστο του 1961 στην Οκλαχόμα, ο Hillenburg αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Humboldt της Βόρειας Καλιφόρνιας το 1984 με πτυχίο στην οργάνωση φυσικών πόρων με έμφαση στους θαλάσσιους φυσικούς πόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ήρωάς του σχετίζεται με το βυθό και τη θάλασσα.

“Προφανέστατα, ο Σφουγγαράκης είναι κωμικός και η έμπνευσή μου προήλθε από την αγάπη μου για τη θαλάσσια επιστήμη”, δήλωνε το 2015.

Όσο δούλευε σε ένα ινστιτούτο θαλάσσιων ερευνών στο Orange County,  παρατήρησε ότι τα κινούμενα σχέδια άρχισαν να έχουν τεράστια απήχηση. Έτσι, γράφτηκε στο California Institute of the Arts το 1987. Αποφοίτησε με πτυχίο στον τομέα του animation.

Το 1993 δημιούργησε για λογαριασμό της Nickelodeon τα επίσης γνωστά καρτούν Rocko’s Modern Life και Rugrats.

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης που του χάρισε την αιώνια δόξα, έκανε πρεμιέρα το Μάιο του 1999. Κέρδισε αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων βρετανικά Emmys, τα Annie Awards και τα ASACP.

Μας χάρισε πάνω από 250 επεισόδια του χαριτωμένου ήρωα τις σχεδόν δύο δεκαετίες που παίζεται.