Oscars 2019: Όλα έτοιμα για την 91η τελετή στο Hollywood
Κόσμος

Oscars 2019: Όλα έτοιμα για την 91η τελετή στο Hollywood

Oscars 2019: Όλα έτοιμα για την 91η τελετή στο Hollywood

Οι φάκελοι σφραγίστηκαν, το κόκκινο χαλί στρώθηκε στη Hollywood Boulevard και τα χρυσά αγαλματίδια καλογυαλίστηκαν: όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά των Oscars.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε έως την Κυριακή στις 17.00 τοπική ώρα (03.00 Δευτέρας ώρα Ελλάδας) για να μάθουμε την επιλογή των σχεδόν 7.900 μελών της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Η τελετή θα διεξαχθεί στο κέντρο του Hollywood, στο Dolby Theater και θα αναμεταδοθεί απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου.

Μια τελετή υπό… αμφισβήτηση

Εκτός από τους νικητές, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα των επαγγελματιών φέτος είναι: με τι θα μοιάζει το “θέαμα”; Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε όταν ήρθαν στο φως παλιά ομοφοβικά μηνύματα στο Twitter του Kevin Hart, ο διάσημος ηθοποιός παραιτήθηκε και η Ακαδημία αποφάσισε η τελετή των βραβείων της να μην έχει τελικά παρουσιαστή, για πρώτη φορά μετά το 1989.

Ένα τολμηρό στοίχημα είναι επίσης να περιοριστεί στις τρεις ώρες έναν πολύωρο θέαμα, του οποίου το κοινό κάθε χρόνο που περνά μειώνεται όλο και περισσότερο.

Από πλευράς ψυχαγωγίας, οι οργανωτές επέλεξαν το θέαμα να ανοίξουν δύο αρχικά μέλη των Queen, τα οποία θα συνοδεύσει στο τραγούδι ο Adam Lambert.

https://twitter.com/QueenWillRock/status/1097544626850934785

Επίσης, η Lady Gaga και ο Bradley Cooper θα ερμηνεύσουν μαζί το τραγούδι τους Shallow που είναι υποψήφιο για Oscar.

Iδιαίτερα παρακινδυνευμένα τα προγνωστικά

Ο Tim Grey, που παρακολουθεί τα κινηματογραφικά βραβεία για το περιοδικό Variety, θεωρεί ότι το Oscar Καλύτερης Ταινίας θα κερδίσει το Green Book, η πραγματική ιστορία ενός κλασικού μαύρου πιανίστα που περιοδεύει στον αμερικανικό νότο, σύμβολο των φυλετικών διακρίσεων τη δεκαετία του 1960. “Ωστόσο δεν θα στοιχημάτιζα χρήματα σ’ αυτό. Με οκτώ υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, η καθεμιά έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά καμιά δεν αποσπά ομοφωνία”.

Με δέκα υποψηφιότητες η καθεμιά, οι ταινίες Roma και The Favourite, μια πλασματική δεύτερη ανάγνωση της μοναρχίας της βασίλισσας ‘Αννας της Αγγλίας από τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, θεωρούνται σίγουρα φαβορί.

Εκτός από το Green Book και το αξιοσημείωτο ντουέτο των πρωταγωνιστών του, η ταινία των σούπερ ηρώων “Μαύρος Πάνθηρας”, πρώτη στο παγκόσμιο box office πέρυσι, διεκδικεί επίσης το βραβείο, όπως και η BlacKkKlansman του βετεράνου Σπάικ Λι, το Bohemian Rhapsody που αναφέρεται στη ζωή του θρυλικού Φρέντι Μέρκιουρι, η ταινία Vice για τον Αμερικανό Ντικ Τσέινι, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, η ταινία “Ένα Αστέρι Γεννιέται”.

Rami Malek vs Christian Bale και Lady Gaga vs Glenn Close

Μεγάλο είναι φυσικά το ενδιαφέρον για τα Oscars Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου. Για το βραβείο A’ Ανδρικού Ρόλου  δύο ονόματα θεωρούνται τα φαβορί, ο Christian Bale, αγνώριστος στον ρόλο του ως Ντικ Τσέινι που βραβεύτηκε με μια Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA και ο Rami Malek, του οποίου η ερμηνεία ως τραγουδιστή των Queen απέσπασε ένα βραβείο SAG και Χρυσή Σφαίρα.

Η κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου ίσως είναι η μόνη φέτος με ένα αναγνωρισμένο φαβορί, την Glenn Close, η οποία έχει λάβει σειρά βραβείων για την ερμηνεία της στην ταινία The Wife.

Θα συναντήσει στον δρόμο της τη Lady Gaga αλλά και την πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου, Olivia Colman. Ωστόσο πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα η Close να τιμηθεί με ένα “Oscar που της αξίζει πολύ”.

“Δεν είναι ο πιο δυνατός της ρόλος, αλλά είναι η ευκαιρία γι’ αυτήν να καλύψει τον χώρο μέσα σε μια μικρή ταινία, να την κουβαλήσει στους ώμους της για να θυμίσει στην (κινηματογραφική) βιομηχανία ότι, ανάμεσα στις ηθοποιούς, η Close είναι ένας από τους θησαυρούς της”, υπογραμμίζει ο Peter Debruge, ένας από τους κριτικούς του Variety.

Μένει να δούμε ποιο βραβείο θα πάει σε ποιον και φυσικά τι θα αποκομίσει από τη βραδιά ο Γιώργος Λάνθιμος.

Με στοιχεία από το ΑΠΕ