Oscars 2019: Γιατί διαμαρτυρήθηκαν Clooney, Pitt και De Niro;
Κόσμος

Oscars 2019: Γιατί διαμαρτυρήθηκαν Clooney, Pitt και De Niro;

Oscars 2019: Γιατί διαμαρτυρήθηκαν Clooney, Pitt και De Niro;

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι διάσημοι ηθοποιοί και τελικά έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες τους. Αλλά γιατί και ποιοι άλλοι συντάχθηκαν μαζί τους;

Ο George Clooney, ο Brad Pitt και ο Robert De Niro μετείχαν στη μεγάλη διαμαρτυρία στο Hollywood κατά των σχεδίων της Ακαδημίας των Oscars να παρουσιάσουν τα βραβεία για την καλύτερη φωτογραφία, το καλύτερο μοντάζ και ορισμένα άλλα όταν θα προβάλλονται διαφημίσεις στην τηλεόραση την προσεχή εβδομάδα.

Η Sandra Bullock, η Emma Stone και ο Jon Hamm πρόσθεσαν τα ονόματά τους σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν οι σκηνοθέτες Martin Scorsese, Spike Lee και Alfonso Cuaron ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αυτής.

Η αρχική απόφαση της Ακαδημίας

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι τα Oscars καλύτερης φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους και καλύτερου μακιγιάζ θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της 24ης Φεβρουαρίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαγνητοσκοπημένες ομιλίες των νικητών κατά την αποδοχή των βραβείων θα περιληφθούν αργότερα στη ζωντανή μετάδοση της βραδιάς.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια για μικρότερης διάρκειας τηλεοπτική μετάδοση των Oscars και για αύξηση της τηλεθέασης. Συνολικά 24 Oscars θα δοθούν στην τελετή απονομής στο Hollywood.

Η επιστολή των διασήμων

Ωστόσο, η ανοικτή επιστολή που υπογράφεται από 50 και πλέον σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κινηματογραφιστές, κατηγορεί την Ακαδημία ότι “υποβιβάζει αυτούς τους σημαντικούς κλάδους σε ήσσονος σημασίας και προσβάλλει τους επαγγελματίες που εργάζονται στους τέσσερις τομείς”.

Η Ακαδημία υπεραμύνθηκε των αλλαγών την Τετάρτη κατηγορώντας τις “ανακριβείς μεταδόσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” που -όπως ανέφερε- “δικαιολογημένα αναστάτωσε πολλά μέλη της Ακαδημίας”.

Ορισμένα δημοσιεύματα ανέφεραν μάλιστα ότι οι νικητές των τεσσάρων Oscars δεν θα περιληφθούν καθόλου στην τηλεοπτική μετάδοσή τους.

Τελικά, μετά από τις πιέσεις τόσο μεγάλων ονομάτων, η Ακαδημία έκανε πίσω και θα προβάλλει ζωντανά όλες οι απονομές.

Με στοιχεία από το ΑΠΕ, The Hollywood Reporter