Olivia Colman: Δεν ήξερε τίποτα για τη βασίλισσα Άννα πριν από την ταινία
Κόσμος

Olivia Colman: Δεν ήξερε τίποτα για τη βασίλισσα Άννα πριν από την ταινία

Olivia Colman: Δεν ήξερε τίποτα για τη βασίλισσα Άννα πριν από την ταινία

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έδωσε η Βρετανίδα ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της ταινίας The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, Olivia Colman.

Και μίλησε για πολλά: για τον φεμινισμό, το Instagram και τις ανεπιθύμητες φωτογραφίες.

Δεν ήξερε τίποτα για τη βασίλισσα Άννα

Για το ρόλο της ως βασίλισσα Άννα μίλησε η Colman, για τον οποίο αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, έχοντας πάρει ήδη Χρυσή Σφαίρα για αυτόν.

Μιλώντας στη FAZ, η Colman ανέφερε ότι δεν θυμάται να μάθαινε στο σχολείο για τη βασίλισσα Άννα, αν και η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Έχασε 17 παιδιά, σε αποβολές ή σε πρόωρες γέννες και μετά την ένωση Αγγλίας και Σκωτίας σε ένα μοναδικό κυρίαρχο κράτος, το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας έγινε η πρώτη ηγεμόνας του, τονίζει.

Την αντιμετώπισαν σαν παιδί σε όλη της τη ζωή, της αφαιρούσαν κάθε ευθύνη, συμπληρώνει.

Είναι πολιτική ταινία το The Favourite;

Στην παρατήρηση ότι οι μηχανορραφίες, η δίψα για εξουσία και οι ίντριγκες στο The Favourite μπορούν να οδηγήσουν στη σκέψη ότι η ταινία μπορεί να εκληφθεί ως σχόλιο για το πολιτικό παρόν απαντά ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να κάνει πολιτικούς παραλληλισμούς, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται διάλογοι της εποχής εκείνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ