Oprah: Αποκτά δικό της… αεροδρόμιο;
Κόσμος

Oprah: Αποκτά δικό της… αεροδρόμιο;

Oprah: Αποκτά δικό της… αεροδρόμιο;

Δημοτική σύμβουλος της πόλης Nashville των ΗΠΑ πρότεινε να μετονομαστεί το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Tennessee σε Oprah G. Winfrey Nashville International Airport.

Παρ’ όλο που η Oprah Winfrey, Αμερικανή ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια και ηθοποιός γεννήθηκε στο Mississippi, άρχισε να χτίζει την καριέρα της στο Nashville, αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Tennessee. Προς τιμήν των δεσμών της Oprah Winfrey με την πρωτεύουσα του Tennessee, η δημοτική σύμβουλος Sharon Hurt έγραψε επιστολές στον δήμαρχο του Nashville, David Briley και στον σημερινό πρόεδρο του αεροδρομίου, Dexter Samuels για να ζητήσει την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο του Nashville που ενδέχεται να μετονομασθεί σε Oprah Winfrey

Το αεροδρόμιο του Nashville που ενδέχεται να μετονομασθεί σε Oprah Winfrey

«Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να αναγνωρίσουμε κάποιον του διαμετρήματος της Oprah Winfrey», δήλωσε η Sharon Hurt σε συνέντευξή της στο USA Today. Ωστόσο, δεν είναι το δημοτικό συμβούλιο αρμόδιο να λάβει την τελική απόφαση, αλλά η διοίκηση ου αεροδρομίου. Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η ονομασία του αεροδρομίου σε Oprah G. Winfrey Nashville International Airport, θα είναι ενάντια στην πολιτική του διεθνούς αερολιμένα.

Η τρέχουσα πολιτική αναφέρει ότι για να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, ο τιμώμενος πρέπει να έχει συνεισφέρει ουσιαστικά είτε στο διεθνές αεροδρόμιο του Nashville, είτε στον τομέα της αεροπλοΐας. Επίσης το όνομα προσώπου δίνεται δύο χρόνια μετά τον θάνατό του τιμώμενου.

Πηγή: ΑΠΕ