Michelle Obama: Τι αποκάλυψε για τη συνάντησή της με τη Βασίλισσα Ελισάβετ;

Michelle Obama: Τι αποκάλυψε για τη συνάντησή της με τη Βασίλισσα Ελισάβετ;


Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

Ποια φράση της έκανε 20.000 Λονδρέζους να την καταχειροκροτήσουν;

Η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, γοήτευσε χιλιάδες Βρετανούς χθες, Κυριακή, όταν άρχισε να διηγείται διάφορα στιγμιότυπα από τη συνάντηση με την «ιδιαίτερα εγκάρδια και πρόσχαρη» Bασίλισσα Ελισάβετ, ενώ στη συνέχεια εξήρε την ποικιλομορφία του Λονδίνου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Michelle Obama, η σύζυγος του Barack Obama, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος από το 2009 έως το 2017, ταξίδεψε στο Λονδίνο για την προώθηση της αυτοβιογραφίας της που κυκλοφορεί με τίτλο Becoming και σημειώνει πολύ μεγάλες πωλήσεις.

View this post on Instagram

Since I published my memoir, one of my favorite parts of the whole experience has been hearing from all of you—especially those of you in book clubs. I know that you all have been having some long discussions with your friends, and I hope it’s been worthwhile. So, as I prepare for the conversations I’ll be having on this final leg of my book tour, I’d love to hear more about what you all have been talking about! What issues have you been focusing on? What resonated in your own lives? What did you want to hear more about? Share your thoughts with me using #IAmBecoming. Also, your book club could get tickets to one of my events this spring—learn more at becomingmichelleobama.com.

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on

Η Michelle Obama έκανε την κατάμεστη από θεατές αίθουσα -πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν ώρες για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση- να γελά μαζί της λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στη σκηνή και αφηγείτο την κατακραυγή που προκάλεσε άθελά της το 2009, όταν παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο βάζοντας το χέρι της στην πλάτη της Βασίλισσας, σε μια αυθόρμητη έκφραση τρυφερότητας.

«Ωχ! Συγγνώμη παιδιά», αστειεύτηκε η Michelle Obama, εξηγώντας ότι αργότερα έμαθε να κρατά τα χέρια της δεμένα ή πίσω στην πλάτη για να περιορίζει τα φυσικά της ένστικτα. Παρά ταύτα, εκείνη δεν ένιωσε άσχημα που αυτό τής συνέβη με τη Βασίλισσα: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί αυτό ήταν μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση», είπε.

Η τέως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τόνισε ότι την είχε συγκινήσει η Βασίλισσα που φόρεσε μια μικρή καρφίτσα, η οποία ήταν δώρο του προεδρικού ζεύγους, και περιέγραψε την 92χρονη μονάρχη με τα παρακάτω λόγια: «Αυτή ήταν η εμπειρία μου, αυτή είναι η εμπειρία μου: αυτή η ζεστασιά, η αβρότητα, η ευφυΐα και το έξυπνο χιούμορ. Μου αρέσει η Βασίλισσα».

Η Michelle Obama έχει ήδη επισκεφθεί τη Βόρεια Αμερική και τη Σκανδιναβία στο πλαίσιο της περιοδείας της για την προώθηση του βιβλίου της, ενώ μετά το Λονδίνο θα πάει στο Παρίσι και στο Άμστερνταμ.

View this post on Instagram

IG worthy… #IAmBecoming #michelleobama such a privilege to be in your presents, your words were full of empowerment, confidence & many life lessons. I can only simply say THANK YOU 😊 . #firstladymichelleobama #whoamibecoming #becomingmichelleobama #inspirational #lifechanging #womenempowerment #educationiskey #confidence

A post shared by @ fentoch on

Η Obama, όταν ρωτήθηκε από τον συντονιστή της εκδήλωσης ποια συμβουλή είχε να δώσει στους Βρετανούς για το πώς να μένουν ήρεμοι σε δύσκολους καιρούς -σε μια πιθανή αναφορά στον πολιτικό διχασμό λόγω του Brexit- απάντησε ότι το Λονδίνο είναι μοναδικό και θα πρέπει να θεωρεί πολύτιμη την ποικιλομορφία του. «Αυτός ο φόβος, η ανησυχία είναι παντού, είναι σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε. «Κοίταζα την πόλη, το Λονδίνο, μια όμορφη πόλη, και αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι ότι αντιπροσωπεύει την αληθινή διεθνή ποικιλομορφία, με τρόπους που δεν βλέπεις στις πόλεις, στις περισσότερες πόλεις, ακόμη και στις ΗΠΑ και αυτό είναι ένα δώρο», είπε προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού στο London O2, χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ