Michael Jackson:  Αποκαλύψεις που σοκάρουν
Κόσμος

Michael Jackson: Αποκαλύψεις που σοκάρουν

Michael Jackson:  Αποκαλύψεις που σοκάρουν

Το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland προβλήθηκε στο Sundance Festival και οι δύο άνθρωποι που κατηγορούν τον Michael Jackson για σεξουαλική παρενόχληση έκαναν επιπλέον αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες αποκάλυψαν στο Leaving Neverland, ότι ο βασιλιάς της ποπ Michael Jackson τους έδωσε κοσμήματα ως αντάλλαγμα για τις σεξουαλικές χάρες που τους ζητούσε. Το 4ωρο ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε πριν 2 ημέρες στο Sundance Film Festival, κατηγορεί τον Michael Jackson ότι έστησε έναν ψεύτικο γάμο με όρκους και διαμαντένιο δαχτυλίδι με ένα αγόρι, λέει ο Patrick Ryan παρουσιαστής του USA Today που το παρακολούθησε.

Οι αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland είναι συγκλονιστικές, με τον Patrick Ryan να λέει σχετικά: «Υπάρχουν πολλά κοινά στις ιστορίες των θυμάτων. Ο Michael Jackson νουθετούσε τα παιδιά να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα, λέγοντας ότι ο Θεός τους έφερε κοντά. Μάλιστα, όταν τους παρατούσε για νεότερα αγόρια, τους έκανε να ζηλεύουν και να μη νιώθουν πλέον ξεχωριστοί».

Για επίορκους κάνει λόγο το ίδρυμα του Michael Jackson

Το Leaving Neverland επικεντρώνεται στις μαρτυρίες των Wade Robson και James Safechuck, που τον είχαν κατηγορήσει και στη δεκαετία του 90 ότι τους είχε βιάσει στο Neverland Ranch. Ο Michael Jackson είχε αρνηθεί τότε όλες τις κατηγορίες και -μάλιστα- το 2005 δικαιώθηκε. Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του μάλιστα, αναφέρει ότι πρόκειται για δύο επίορκους που κάνουν τα πάντα για τα χρήματα.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 4 ωρών που θα βγει στον αέρα του ΗΒΟ και του Channel 4 τις προσεχείς μέρες, παρουσιάζει τον Michael Jackson ως τέρας, λένε άνθρωποι που το είδαν. «To Leaving Neverland είναι μια ταινία τρόμου, προφανώς πιστευτή, κάποιες φορές υπεραναλυτική στη σεξουαλική ιστορία των δύο αγοριών που έγιναν “φίλοι” του Michael Jackson, όσο έλειπαν οι γονείς τους», λέει ο Jeff Wells του Hollywood Elsewhere.

«Νιώθω στομαχόπονο αφότου παρακολούθησα το πρώτο μέρος του Leaving Neverland. Οι κατηγορίες εναντίον του Michael Jackson γίνονται απολύτως πιστευτές», λέει η Mara Reinstein του US Weekly. Συνεχίζοντας, λέει: «Κάναμε λάθος που φωνάζαμε υπέρ του Michael Jackson. Τελικά είναι παιδόφιλος».

Ο Wade Robson και ο James Safechuck μίλησαν με το κοινό αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ και απάντησαν στις ερωτήσεις τους. Οι δύο άνδρες μπήκαν σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβαινε στο δωμάτιο του Michael Jackson όταν ήταν παιδιά.