Lee Radziwill: Πέθανε στα 85 της η style icon αδελφή της Τζάκι Κένεντι
Κόσμος

Lee Radziwill: Πέθανε στα 85 της η style icon αδελφή της Τζάκι Κένεντι

Lee Radziwill: Πέθανε στα 85 της η style icon αδελφή της Τζάκι Κένεντι

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε η μικρότερη αδελφή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, Lee Radziwill.

Ηθοποιός, συγγραφέας, διακοσμήτρια, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων αλλά κυρίως κυρία της υψηλής κοινωνίας και συχνό πρωτοσέλιδο στα διεθνή tabloids, η Lee έζησε μια ταραχώδη ζωή, προσπαθώντας να μην είναι στη σκιά της διάσημης αδελφής της.

Τα άνετα παιδικά χρόνια

Η ομοιότητα των δύο αδελφών υπήρξε πάντα εντυπωσιακή, όσο και η φήμη τους καθώς και το γεγονός ότι και οι δύο προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ανελιχθούν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα μέσα από τους γάμους τους με πολύ σημαντικούς ανθρώπους.

Γεννημένη ως Caroline Lee Bouvier, από πατέρα χρηματιστή και μητέρα κοσμική κυρία, έζησε άνετα παιδικά χρόνια με την αδελφή της, αλλά περίπλοκα. Οι γονείς τους χώρισαν νωρίς με ένα όχι ευχάριστο διαζύγιο, η πατρική περιουσία εξανεμίστηκε λόγω κακών επενδύσεων του κυρίου Bouvier και η μητέρα τους, εξαιρετικά πικραμένη,  ξαναπαντρεύτηκε κάνοντας έναν γάμο σχεδόν τοξικό. Αυτή την “τοξικότητα” μετέδωσε και στις κόρες της, μαθαίνοντάς τους από νωρίς την αξία ενός πολύ καλού γάμου.

Σε μία συνέντευξή της, η Lee περιγράφει: “Όταν ήμουν 7 και ζούσαμε στη Νέα Υόρκη, το έσκασα από το σπίτι. Πήρα το σκύλο μου και πήγα στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Αλλά δεν πήγα μακριά. Ήταν πολύ δύσκολο να τρέξω με τα τακούνια της μητέρας μου”.

Οι διάσημοι φίλοι και οι γάμοι

Ανάμεσα στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόταν η Lee ήταν ονόματα όπως ο Truman Capote και ο Rudfolf Nureyev, αλλά και ο Andy Warhol, ενώ είχε πάει ακόμα και σε περιοδεία με τους Rolling Stones.

Η Radziwill έκανε τρεις γάμους: με τον εκδότη Michael Canfield το 1953, με τον Πολωνό αριστοκράτη, πρίγκιπα Stanisław Albrecht Radziwiłł το 1959, με τον οποίο απέκτησε και 2 παιδιά και το 1988 με τον σκηνοθέτη Herbert Ross. Ο γιος της Anthony πέθανε από καρκίνο το 1999.

Η σχέση της με την αδελφή της

Η σχέση των αδελφών Bouvier υπήρξε πάντα περίπλοκη ειδικά από τη στιγμή που η Τζάκι έγινε κυρία Κένεντι, Ο,τιδήποτε έκανε η αδελφή της είχε επίπτωση στη δημόσια εικόνα της Πρώτης Κυρίας. Οι “κακές γλώσσες” λένε ότι η Τζάκι ήταν αυτή που ζούσε στη σκιά της Lee και όχι το αντίθετο, και ότι ο γάμος της με τον Κένεντι έγινε για να επισκιάσει την είσοδο της Lee στη βασιλική οικογένεια με το γάμο της με τον πρίγκιπα Radziwill.

Το ζήτημα είναι ότι και οι δύο ξεχώρισαν όχι μόνο με το στυλ τους που τις καθιέρωσε κάθε μία ξεχωριστά όσο και με το γεγονός ότι υπήρξαν για πολλές δεκαετίες πρώτο θέμα στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας, την οποία όπως ακούγεται ήξεραν να “χειρίζονται” υποδειγματικά.