Leaving Neverland: Προβλήθηκε τελικά το ντοκιμαντέρ – Σοκάρουν οι διηγήσεις των πρωταγωνιστών
Κόσμος

Leaving Neverland: Προβλήθηκε τελικά το ντοκιμαντέρ – Σοκάρουν οι διηγήσεις των πρωταγωνιστών

Leaving Neverland: Προβλήθηκε τελικά το ντοκιμαντέρ – Σοκάρουν οι διηγήσεις των πρωταγωνιστών

Ημέρα προβολής του πολύκροτου ντοκιμαντέρ Leaving Neverland ήταν η χθεσινή και τελικά τίποτα δεν κατάφερε να το εμποδίσει να βγει, ούτε καν η μήνυση της Neverland.

Το ντοκιμαντέρ είναι η καταγραφή των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης δύο παιδιών (ενήλικες πλέον) μέσα και έξω από το ράντσο του Michael Jackson.

Οι λεπτομέρειες που έδωσαν ο James Safechuck και ο Wade Robson για τον Βασιλιά της Ποπ είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Ο Safechuck ήταν 10 ετών τότε και ο Robson μόλις 7.

Η ιστορία του James Safechuck

Ο Safechuck  και ο Jackson δούλεψαν μαζί σε ένα διαφημιστικό της Pepsi και από εκείνη την ώρα τον έπαιρνε παντού μαζί του. Όπως περιγράφει σε ένα ταξίδι τους ο τραγουδιστής τον έμαθε πώς να αυτοϊκανοποιείται ενώ σε ένα άλλο ταξίδι, ο Jackson έκανε μία τελετή γάμου των δυο τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου ο Jackson γνώρισε τον 10χρονο Safechuck τον έφερε στην Neverland. Στο ντοκιμαντέρ, ο Safechuck αποκάλυψε ότι ο Jackson του είπε τότε ότι είχε αγοράσει το απομακρυσμένο ράντσο μόνο για εκείνον. “Μου είπε ότι θα αγοράσει αυτό το σπίτι, θα είναι δικό μου, ένα μέρος για μένα”, είπε.

“Πηγαίναμε πολύ εκεί, ακόμα και μία ολόκληρη εβδομάδα”.

Ο James Sefechuck την εποχή της κακοποίησης και τώρα στο ντοκιμαντέρ του HBO

Για τον Safechuck και την μητέρα του ήταν ένα μαγικό μέρος. Όμως το παραμύθι γρήγορα γύρισε σε κάτι πολύ άσχημο για τον μικρό James, αφού ισχυρίστηκε ότι ο Jackson τον βίασε και τον κακοποίησε στο ράντσο.

Μάλιστα υπέδειξε 10 διαφορετικά σημεία στην τεράστια έκταση όπου έλαβαν χώρα περιστατικά κακοποίησης. “Παίρναμε μία κουβέρτα και ξαπλώναμε στο πάτωμα της ντουλάπας ώστε να κλείνουμε την πόρτα” διηγείται ο Safechuck για ένα από αυτά τα σημεία.

Ο Safechuck περιγράφει με όλες τις γλαφυρές λεπτομέρειες τι γινόταν μεταξύ εκείνου και του Jackson και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ενώ μία φορά παρολίγο να τους πιάσει στα πράσα η μητέρα του σε έναν δωμάτιο-σινεμά του σπιτιού όπου είχαν κάνει σεξ με τον Βασιλιά της ποπ.

Η μαρτυρία του Robson

Και ο Robson διηγείται μία παρόμοια ιστορία. Συνάντησε τον Jackson στην ηλικία των 5 έχοντας κερδίσει έναν διαγωνισμό χορού και θα είχε την ευκαιρία να βρεθεί μερικές μέρες στη Μελβούρνη με τον τραγουδιστή. Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, ο Jackson επικοινώνησε με την οικογένεια του μικρού και τους κάλεσε στην Neverland.

Η οικογένεια ένιωσε να μαγεύεται από τον τραγουδιστή και άφησε τον μικρό μόνο του.

Ο Robson είχε παρόλα αυτά να πει καλά λόγια για τον Michael Jackson: “Ήταν ο πιο ευγενικός και τρυφερός άνθρωπος που ξέρω. Με βοήθησε πολύ. Και επίσης με κακοποιούσε συναισθηματικά για επτά χρόνια”.