Leaving Neverland: Η απάντηση του σκηνοθέτη στην οικογένεια του Michael Jackson
Κόσμος

Leaving Neverland: Η απάντηση του σκηνοθέτη στην οικογένεια του Michael Jackson

Leaving Neverland: Η απάντηση του σκηνοθέτη στην οικογένεια του Michael Jackson

Ο σκηνοθέτης του Leaving Neverland, Dan Reed, απαντά στους βαρείς χαρακτηρισμούς της οικογένειας του Michael Jackson περί «δημοσίου λιντσαρίσματος», λέγοντας ότι «προφανώς δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ».

Τι λέει η οικογένεια του Michael Jackson

«Το Leaving Neverland δεν είναι ντοκιμαντέρ, είναι το είδος της δολοφονίας από τα tabloid που υπέμενε ο Michael Jackson στη ζωή και τώρα στο θάνατο», είπαν άτομα της οικογένειάς του. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Sundance Festival για πρώτη φορά και επικεντρώνεται στους Wade Robson και James Safechuck, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το είδωλο της ποπ όταν ήταν παιδιά.

Μετά την προβολή της ταινίας την περασμένη Παρασκευή, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Michael Jackson τη περιέγραψε ως «δημόσιο λιντσάρισμα» και ισχυρίστηκε ότι ο εκλιπών τραγουδιστής δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Η απάντηση του Dan Reed

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Dan Reed απάντησε ευθέως στους ισχυρισμούς τους. «Πρόκειται για ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ από έμπειρο σκηνοθέτη με μακρά ιστορία στην έρευνα και την αφήγηση σύνθετων ιστοριών και αυτή είναι μια σύνθετη ιστορία», φαίνεται να είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στο The Hollywood Reporter. Ο Dan Reed τόνισε ότι η οικογένεια του Michael Jackson δεν διατύπωσε «ουσιαστική κριτική στην ταινία» και «προφανώς δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ».

«Θα έλεγα ότι πέρα από κάθε αμφιβολία είναι ένα ντοκιμαντέρ. Όποιος έχει γνώση αυτού του είδους θα αναγνώριζε ένα ντοκιμαντέρ. Ένα έργο τεσσάρων ωρών, είναι αυτό tabloid; Δεν χαρακτήρισα καθόλου τον Michael Jackson στην ταινία – νομίζω ότι αν το παρακολουθήσετε θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι μια ιστορία για αυτές τις δύο οικογένειες και ο Michael Jackson είναι ένα στοιχείο αυτής της ιστορίας», επισήμανε.

Ο Dan Reed έκλεισε λέγοντας: «Αλλά δεν προσπαθώ να τον χαρακτηρίσω καθόλου. Δεν σχολιάζω τον Michael Jackson. Δεν είναι μια ταινία για τον Michael Jackson. Η ταινία είναι μια καταγραφή σεξουαλικής κακοποίησης, πώς συμβαίνει η σεξουαλική κακοποίηση και πώς οι συνέπειες βγαίνουν αργότερα στη ζωή».

Κόντρα δίχως τέλος

«Η ταινία παίρνει αβάσιμους ισχυρισμούς που υποτίθεται ότι συνέβησαν πριν από 20 χρόνια και τους αντιμετωπίζει ως γεγονός» τονίζεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος που διαχειρίζεται την περιουσία του Michael Jackson. «Αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν η βάση των αγωγών που κατατέθηκαν από αυτούς τους δύο ψεύτες, οι οποίοι τελικά απορρίφθηκαν από έναν δικαστή».

Απαντώντας άμεσα στην οικογένεια του Michael Jackson, ο Dan Reed χαρακτήρισε τον τραγουδιστή ως «πολύτιμο αγαθό», λέγοντας: «Έχουν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για να προστατεύσουν» σημείωσε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ. «Κάθε φορά που ακούγεται ένα τραγούδι, μία ταμειακή μηχανή ακούγεται. Δεν με εκπλήσσει ότι έκαναν μάχες για την υπεράσπιση της περιουσίας τους», πρόσθεσε.

Πόσο πληρώθηκαν οι Robson και Safechick;

Υποστηρίζοντας τους Wade Robson και James Safechuck, ο Dan Reed εξήγησε: “Ο Wade Robson και ο James Safechuck δεν πληρώθηκαν με κανέναν τρόπο, άμεσα ή έμμεσα. Η οικογένεια δεν έκανε απογραφή. Δεν υπήρξε τίποτα. Καμία αποζημίωση υπό οποιαδήποτε μορφή. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να αποκατασταθεί».

Ο Dan Reed απάντησε και στο αν έκανε την ταινία λόγω του κύματος #MeToo: «Η εποχή #MeToo ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και υπήρξε μια τεράστια αλλαγή στο πώς αντιμετωπίζουμε τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα εμβαθύνει σε αυτό και θα το διευρύνει σε αγόρια και άνδρες, παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Επίσης, ελπίζω ότι θα ενημερώσει τους ανθρώπους για το πώς συμβαίνει η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών».

Εν τω μεταξύ, ο ανιψιός του Michael Jackson, Taj Jackson ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία για να συγκεντρώσει χρήματα για το δικό του ντοκιμαντέρ που θα αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς εναντίον του αστέρα της ποπ.

Πηγή: ΑΠΕ