Kevin Spacey: Σήμερα η δίκη του για σεξουαλική παρενόχληση
Κόσμος

Kevin Spacey: Σήμερα η δίκη του για σεξουαλική παρενόχληση

Kevin Spacey: Σήμερα η δίκη του για σεξουαλική παρενόχληση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο ηθοποιός Kevin Spacey, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ενός 18χρονου σε μπαρ πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο νεαρός κατηγορεί τον πρώην πρωταγωνιστή της επιτυχημένης σειράς “House of Cards” ότι τον παραπλάνησε κερνώντας τον ποτά και τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Nantucket αφού του απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες τον περασμένο μήνα για τις κακουργηματικές πράξεις της σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού. Ο Spacey έχει ήδη πει ότι θα δηλώσει αθώος.

Η υπόθεση του Nantucket έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2017 όταν η πρώην δημοσιογράφος της τηλεόρασης Heather Unruh από την Βοστώνη δήλωσε ότι ο Spacey είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον έφηβο γιο της στις 7 Ιουλίου 2016 σε ένα μπαρ-εστιατόριο, όπου ο νεαρός εργαζόταν.

Πρώτος τον κατήγγειλε ο ηθοποιός Anthony Rapp, τον Οκτώβριο του 2017, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Spacey επιχείρησε να τον αποπλανήσει το 1986 όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 30 άνδρες έχουν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης του γνωστού ηθοποιού.

Δεν ήθελε να εμφανιστεί

Ο Spacey είχε επιχειρήσει να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, λέγοντας ότι η παρουσία του στην αίθουσα θα μεγάλωνε κι άλλο τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε επάνω του όλη αυτή η υπόθεση.

Ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα, όμως, αρνήθηκε να τον εξαιρέσει.

Η επιλογή της πόλης και του δικαστηρίου, μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαία, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, αφού είναι ιδανική για όποιον θέλει να κρυφτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, μιας και πρόκειται για ένα νησάκι της Μασαχουσέτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ