Kate Winslet: “Προέρχομαι από σοσιαλιστική οικογένεια”
Κόσμος

Kate Winslet: “Προέρχομαι από σοσιαλιστική οικογένεια”

Kate Winslet: “Προέρχομαι από σοσιαλιστική οικογένεια”

H Kate Winslet ζει σε μία έπαυλη αξίας 4,1 εκατομμυρίων λιρών στο Sussex της Αγγλίας και η συνολική της περιουσία εκτιμάται ότι αγγίζει τα 62 εκατομμύρια λίρες.

Παρόλα αυτά η 43χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι θα της προκαλούσε ταραχή και απέχθεια αν ανακάλυπτε ότι οι πρόγονοί της ήταν πλούσιοι.

Η πρωταγωνίστρια του Τιτανικού μίλησε για το πώς οι γονείς της σνόμπαραν τους πλούσιους, με αφορμή τη νέα εκπομπή του BBC, στην οποία συμμετείχε, Who Do You Think You Are (“Ποιος νομίζεις ότι είσαι;”)

H Winslet έμαθε ότι οι πρόγονοί της κατάγονταν από τη Σουηδία και ανακάλυψε ότι ο προ – προ – προπάππος της ήταν ο Anders Jonhsson και ήταν σταβλίτης.

Η ίδια ταξίδεψε στη Σουηδία και έμαθε ότι εκείνος και η οικογένειά του ήταν πάμφτωχοι και μάλιστα ένας γιος του πέθανε από υποσιτισμό σε ηλικία 3 ετών.

Η ηθοποιός μίλησε για αυτήν της την εμπειρία στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Radio Times, αναφέροντας:

“Ανακαλύπτοντας ότι ο Σουηδός  προ-προ-προπάππος μου μετακόμισε στο Λονδίνο το 1884 για να γίνει ράφτης, σημαίνει ότι ουσιαστικά είμαι μετανάστρια.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ για τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Πρόσφυγες, μετανάστες, πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις, λες και κάποιοι άνθρωποι είναι υπάνθρωποι.

Θα μου προκαλούσε ταραχή και αηδία αν θα προερχόμουν από πλούσια η γαλοζοαίματη οικογένεια.

Ποτέ η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα, όμως πάντα αισθανόμουν πολύ τυχερή γιατί προερχόμουν από μία υπέροχη και αγαπημένη οικογένεια.

Οι καταβολές μου είναι σοσιαλιστικές, προέρχομαι από την εργατική τάξη και οι γονείς μου πάντα σνόμπαραν τους πλούσιους.”