Jay-Z: Και επίσημα δισεκατομμυριούχος!
Κόσμος

Jay-Z: Και επίσημα δισεκατομμυριούχος!

Jay-Z: Και επίσημα δισεκατομμυριούχος!

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Jay-Z είναι ο πρώτος τραγουδιστής της hip hop μουσικής που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Το άρθρο του περιοδικού ξεκινά με την εξιστόρηση της συνάντησης που είχε ο ραπερ με  τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Warren Buffett, το 2010.

Τότε ο Buffett είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από τη γνωριμία του με τον Jay-Z.

Χαρακτηριστικά είχε πει: “Ο Jay διδάσκει σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που θα καταφέρω να διδάξω εγώ. Για έναν νέο άνθρωπο που εξελίσσεται, μπορεί να πάρει μαθήματα από αυτόν”.

Κάτι λιγότερο από 10 χρόνια μετά από εκείνη τη συνάντηση, το Forbes αποτιμά την αυτοκρατορία του Jay-Z, κατά κόσμον, Shawn Carter.

Oι επιχειρήσεις του περιστρέφονται γύρω από τους παρακάτω τομείς:  μουσική, διαδικτυακή πώληση μουσικών υπηρεσιών, αλκόολ, επενδύσεις σε ακίνητα και μερίδια σε μεγάλες εταιρίες.

Σημειώνεται επίσης ότι έφτιαξε μόνος του δικά του brand, όπως την εταιρεία  ρούχων Rocawear, την οποία πούλησε προς 204 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς του περιοδικού, το σύνολο της περιουσίας του Αμερικανού ράπερ αγγίζει το  1 δισεκατομμύριο δολάρια.