Jason Momoa: Γιατί καθυστερεί τα γυρίσματα του Aquaman;
Κόσμος

Jason Momoa: Γιατί καθυστερεί τα γυρίσματα του Aquaman;

Jason Momoa: Γιατί καθυστερεί τα γυρίσματα του Aquaman;

Η Warner Brothers ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι το Aquaman 2 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2022 (σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας).

Η απόφαση για το sequel της ταινίας  ήταν εύκολη καθώς οι εισπράξεις της πρώτης ξεπέρασαν τα 355 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Όπως φαίνεται όμως τα γυρίσματα της νέας ταινίας θα καθυστερήσουν, λόγω του ότι ο πρωταγωνιστής της, Jason Momoa, βρίσκεται στην πατρίδα του, τη Χαβάη.

Ο ηθοποιός δε βρίσκεται εκεί για  διακοπές, αλλά  για να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση του Thirty Meter Telescope (TMT) στο όρος  Mauna Kea.

Το Mauna Kea είναι ιερός χώρος για τους κατοίκους της Χαβάης και το υψηλότερο σημείο του νησιού.

Χιλιάδες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και ο ηθοποιός Dwayne Johnson, συγκεντρώθηκαν στο νησί για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την κατασκευή του ΤΜΤ, το οποίο θα κοστίσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευή του TMT αναμένεται να είναι δώδεκα φορές μεγαλύτερη από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

https://www.instagram.com/p/B0toHCagHxS/?utm_source=ig_web_copy_link

Το τηλεσκόπιο θα επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν εξωπλανήτες.

Ωστόσο η επιλογή του να κατασκευαστεί στο όρος Mauna Kea, προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων, καθώς η κορυφή του βουνού θεωρείται ιερή και σύμφωνα με την χαβανέζικη μυθολογία το ηφαίστειο είναι η κατοικία των θεών.