Hatari: Ποιοι είναι οι «Lordi της Ισλανδίας» που διεκδικούν τη νίκη στη Eurovision 2019;
Κόσμος

Hatari: Ποιοι είναι οι «Lordi της Ισλανδίας» που διεκδικούν τη νίκη στη Eurovision 2019;

Hatari: Ποιοι είναι οι «Lordi της Ισλανδίας» που διεκδικούν τη νίκη στη Eurovision 2019;

Η Ισλανδία συμμετέχει στη Eurovision από το 1986 και δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης. Τα δεδομένα, όμως, ίσως αλλάξουν χάρη στο τραγούδι των Hatari στον φετινό διαγωνισμό.

Ποιοι είναι οι Hatari;

Οι Hatari είναι ένα τριμελές συγκρότημα και δημιουργήθηκε στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, πριν από τέσσερα χρόνια. Τα μέλη του είναι ο Klemens Hannigan, ο Matthías Tryggvi Haraldsson και ο Einar Stefánsson. Έκαναν αίσθηση με την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Iceland Airwaves το 2016.

https://www.instagram.com/p/BtqlK0jHaLP/?utm_source=ig_web_copy_link

Προκλητικοί στην εμφάνιση αλλά και στους στίχους των τραγουδιών

Το συγκρότημα έχει μια ιδιαίτερη σκηνική εμφάνιση, καθώς επιλέγει να φορά μάσκες, δερμάτινα λουριά αλλά και ό,τι παραπέμπει σε μια πρώιμη και άγρια φύση του ανθρώπου, ακόμα και σε σεξουαλικό πλαίσιο.

Ο στόχος των Hatari, όπως υποστηρίζουν, είναι να αναδείξουν τον αμείλικτο τρόπο με τον οποίο έχει δομηθεί ο σύγχρονος καπιταλιστικός κόσμος και όχι μόνο. Πολλοί, μάλιστα, τους συγκρίνουν με τους Φινλανδούς Lordi, που είχαν νικήσει στη Eurovision 2006, στην Αθήνα.

Η πρόκληση στον Benjamin Netanyahu

Οι Hatari, προτού επικρατήσουν στον εθνικό τελικό της Ισλανδίας, προκάλεσαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Το συγκρότημα σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του κάλεσε τον Ισραηλινό πολιτικό σε μία αναμέτρηση πάλης, την glíma, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά αθλήματα της νησιωτικής χώρας.

Σε περίπτωση νίκης του εκπροσώπου των Hatari, όπως είπαν, τότε θα έχουν την ευκαιρία να ιδρύσουν μία «αποικία» BDSM στο Ισραήλ. Στο αντίθετο αποτέλεσμα, θα δοθεί πλήρης έλεγχος στον Benjamin Netanyahu επί του ισλανδικού αρχιπελάγους Vestmannaeyjar. Ο πολιτικός δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόκληση του συγκροτήματος.

«Το μίσος θα επικρατήσει»

Με τον τίτλο Hatrið Mun Sigra («Το μίσος θα επικρατήσει»), οι Hatari στηλιτεύουν τη σύγχρονη κοινωνία και κινούνται στα γνώριμα techno, industrial goth μουσικά μονοπάτια. Έτσι, λοιπόν, θα ανέβουν και στη σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου του Τελ Αβίβ, τον Μάιο, θέλοντας να αιχμαλωτίσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσουν την Ισλανδία στη Eurovision 2019

Φαβορί για τη νίκη στη Eurovision

Μετά τη χθεσινή επικράτησή τους στον ισλανδικό εθνικό τελικό, όπου παρευρέθηκε και η Ελένη Φουρέιρα, οι Hatari προβάλλουν ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη. Στον πίνακα στοιχημάτων, μέσα σε λίγες ώρες, έκαναν άλμα από την 7η στην 4η θέση, με σαφείς πτωτικές τάσεις στην απόδοσή τους. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση είναι ρευστή δεδομένου ότι δεν έχουν παρουσιαστεί και τα 41 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού. Εντούτοις, οι Ισλανδοί μπορούν να ονειρεύονται πως, την επόμενη χρονιά, θα φιλοξενήσουν τον μουσικό θεσμό για πρώτη φορά στην ιστορία.

Πίνακας στοιχημάτων για τον νικητή της Eurovision 2019 (03/03/2019) - eurovisionworld.com

Πίνακας στοιχημάτων για τον νικητή της Eurovision 2019 (03/03/2019) – eurovisionworld.com