Freddie Mercury: Βρέθηκε νέο, ακυκλοφόρητο τραγούδι του
Κόσμος

Freddie Mercury: Βρέθηκε νέο, ακυκλοφόρητο τραγούδι του

Freddie Mercury: Βρέθηκε νέο, ακυκλοφόρητο τραγούδι του

Νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του Freddie Mercury, ήρθε στο φως 33 χρόνια μετά την ηχογράφηση του.  Το τραγούδι Time Waits For No One μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του BBC.

Το τραγούδι αρχικά ηχογραφήθηκε το 1986 για το μιούζικαλ Time που ανέβηκε στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Cliff Richard.

Η εκδοχή που ακούστηκε στο μιούζικαλ και κυκλοφόρησε δισκογραφικά, περιελάμβανε 48 φωνές.

Το αρχικό demo ωστόσο, που είχε ηχογραφηθεί από τον Freddie Mercury, παρέμενε χαμένο.

Το τραγούδι είχε γράψει ο Dave Clark, μέλος του συγκροτήματος Dave Clark Five, της δεκαετίας του ’60 και είναι αυτός που ανακάλυψε το εξαφανισμένο demo το 2107.

«Όταν το ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά, πήγα στο Abbey Road και το προβάραμε απλώς με τον Freddie Mercury και ένα πιάνο. Ανατρίχιασα, ήταν μαγικό. Μετά αρχίσαμε να ηχογραφούμε το κομμάτι και προσθέσαμε 18 tracks από φωνητικά, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο Abbey Road. Ήταν φανταστικό αλλά εγώ ένιωθα ακόμη πως υπήρχε κάτι στην αρχική πρόβα», δήλωσε.

Όταν βρήκε τελικά το χαμένο demo to 2017, ο Clark απομόνωσε τη φωνή του Mercury και το πήγε στον Mike Moran για να ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι με πιάνο.

O Dave Clark ο οποίος ήταν πολύ στενός φίλος του Freddie Mercury και βρισκόταν στο δωμάτιο του την ώρα που πέθανε, περιέγραψε πώς αισθάνθηκε την στιγμή που άκουσε το τραγούδι: «Ανατρίχιασα όπως την πρώτη φορά που το άκουσα.”