Emma Stone: Όταν η μούσα του Λάνθιμου συμμετείχε σε reality
Κόσμος

Emma Stone: Όταν η μούσα του Λάνθιμου συμμετείχε σε reality

Emma Stone: Όταν η μούσα του Λάνθιμου συμμετείχε σε reality

Η ιστορία της Emma Stone, η πορεία της στο Hollywood, αποδεικνύει πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει ένα μεγάλο ταλέντο από την αναγνώριση της αξίας του. 15 χρόνια πριν το The Favourite και τον Γιώργο Λάνθιμο, η Αμερικανή ηθοποιός είχε λάβει μέρος στο reality υποκριτικής In Search of the New Partridge Family. Το concept απλό. Η κοπέλα που θα κέρδιζε θα πρωταγωνιστούσε στη σειρά Τhe New Partridge Family.

Η Emma Stone (Emily τη φώναζαν τότε) κατάφερε να κερδίσει τον ρόλο της Laurie Partridge, εκπλήσσοντας τους πάντες τόσο με τις ικανότητές της στην υποκριτική, όσο και στο τραγούδι. Στα video που κυκλοφόρησαν τραγουδάει τα We belong και Bitch, λαμβάνοντας από το κοινό θερμό χειροκρότημα. Εκείνο που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως η σειρά που θα επέλεγε το cast μέσω του reality δεν γυρίστηκε ποτέ στην αμερικανική τηλεόραση.

Εμφανισιακά, η μόνη αλλαγή είναι στο χρώμα των μαλλιών της. Το 2004 είχε ένα σκούρο καστανό, ενώ πλέον έχει καθιερωθεί με το χαρακτηριστικό της χάλκινο.

Βέβαια, αυτό δεν πτόησε διόλου την ηθοποιό. Η Emma Stone έχει πρωταγωνιστήσει έκτοτε σε αμέτρητες ταινίες, ενώ στο La La Land ξεχώρισε και πάλι – όπως σε εκείνο το reality – για τις φωνητικές, χορευτικές και υποκριτικές της ικανότητες. Ένας παραμυθένιος ρόλος – με λυπηρή κατάληξη – που της χάρισε το πρώτο της Oscar το 2017.

Να πούμε πως όλα αυτά έρχονται και πάλι στη δημοσιότητα λίγο πριν τις υποψηφιότητες για τα φετινά Oscars. Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το χρυσό αγαλματάκι αναμένεται το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) και το The Favourite στο οποίο πρωταγωνιστεί η Emma Stone διεκδικεί ως και οκτώ τέτοιες. Η ηθοποιός ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Β’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, μαζί με την συμπρωταγωνίστριά της Rachel Weisz, ενώ η Olivia Coleman κατάφερε να κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

The Favourite

Στην Αμερική του Trump και τη στιγμή που το Hollywood κινείται σε ρυθμούς #MeToo, ο Γιώργος Λάνθιμος προκαλεί, παρουσιάζοντας ένα «ιδιαίτερο» ερωτικό τρίγωνο. Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Βασίλισσα Άννα (Olivia Colman) υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Γερασμένη, εύθραυστη σωματικά και ψυχολογικά στα 30 της, μετά από 17 εγκυμοσύνες και αποβολές, χάνει το σύζυγό της και για να κυβερνήσει δέχεται συμβουλές από τους αυλικούς της, κυρίως τη Δούκισσα Sarah (Rachel Weisz).

Η Lady Sarah, ωστόσο, κρατάει με μαεστρία τόσο τα κλειδιά της καρδιάς της, όσο και αυτά της βασιλείας. Μέχρι που μια μέρα έρχεται στο παλάτι, η μακρινή της ξαδέρφη και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα Abigail Masham (Emma Stone). Οι δύο γυναίκες θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την εύνοια της βασίλισσας, χωρίς ηθικούς φραγμούς. Το ποια θα επικρατήσει θα εξαρτηθεί από την αγάπη που θα δείξει στα κουνέλια της βασίλισσας, αλλά κυρίως από τον τρόπο που θα την ικανοποιήσει στο κρεβάτι.