Emily Ratajkowski: Ποζάρει με αξύριστες μασχάλες και γράφει για τα γυναικεία δικαιώματα
Κόσμος

Emily Ratajkowski: Ποζάρει με αξύριστες μασχάλες και γράφει για τα γυναικεία δικαιώματα

Emily Ratajkowski: Ποζάρει με αξύριστες μασχάλες και γράφει για τα γυναικεία δικαιώματα

Η Emily Ratajkowski αποφάσισε να πάρει θέση για τα δικαιώματα των γυναικών και έγραψε στο Harpers Bazaar για τον λόγο που κάθε γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ανεξάρτητα με το πώς επιλέγουν να την παρουσιάζουν στον κόσμο.

Η Emily ξεκίνησε το άρθρο της με μια ιστορία από τον πρώτο χρόνο της στο κολέγιο, όπου σε ένα μάθημα σχετικά με την έννοια της σεξουαλικότητας δεν είχε καταλάβει τίποτα και άρχισε να εξετάΖει την ταυτότητά της ως γυναίκα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι είναι μια «λευκή γυναίκα» η οποία «γνωρίζει ότι με την ταυτότητά της έχει κάνει κάποια πράγματα ευκολότερα» αναφέρθηκε σε μια φίλη της, η οποία με την παρατήρησή της την έκανε να νιώσει πιο συνειδητή.

«Μερικές φορές δεν είμαι καθόλου θηλυκό», της είπε τότε.

Όταν η Emily συνελήφθη διαμαρτυρόμενη για την υποψηφιότητα του Brett Kavanaugh στο Ανώτατο Δικαστήριο, κάποιοι δεν είχαν σχολιάσει την ενέργειά της, αλλά το γεγονός ότι κάτω από το λευκό πουκάμισο που φόραγε φαινόταν το γυμνό κορμί της. Αυτό είχε σχολιάσει ένας άνδρας που βρισκόταν εκεί.

«Συχνά σκέφτομαι, γιατί ως πολιτισμός, επιμένουμε στον διαχωρισμό των έξυπνων και σοβαρών από τους sexy».

«Ως πολιτισμός φοβόμαστε γενικά τις γυναίκες, αλλά και πιο συγκεκριμένα, την έμφυτη δύναμη που έχει η γυναικεία σεξουαλικότητα. Μια γυναίκα γίνεται υπερβολικά ισχυρή και έτσι απειλεί όταν παίρνει δύναμη από το να αγκαλιάσει το φύλο της. Συνεπώς, επιμένουμε στην απογοήτευση. επιμένουμε ότι μια γυναίκα χάνει κάτι όταν φλερτάρει ή αγκαλιάζει την σεξουαλικότητά της.

Προσωπικά, έχω βρει το αντίθετο για να είμαι ειλικρινής. Αισθάνομαι ισχυρή όταν νιώθω τον εαυτό μου, και μερικές φορές αισθάνομαι τον εαυτό μου σημαίνει να φορά μια μίνι φούστα. Μερικές φορές σημαίνει να φοράτε ένα γιγαντιαίο hoodie και ιδρώστε. Μερικές φορές αισθάνομαι ιδιαίτερα δυνατή και ελεύθερη όταν δεν φορώ σουτιέν. Αυτό είναι μόνο εγώ, εκείνη τη στιγμή”, γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Εάν αποφασίσω να ξυρίσω τις μασχάλες μου ή να τις αφήσω, αυτό εξαρτάται από μένα. Για μένα, οι τρίχες σώματος είναι μια άλλη ευκαιρία για τις γυναίκες να ασκήσουν την ικανότητά τους να επιλέξουν, μια επιλογή που βασίζεται στο πώς θέλουν να νιώσουν και τις σχέσεις τους με το να έχουν ή να μην έχουν τρίχες σώματος. Σε μια δεδομένη ημέρα, έχω την τάση να τις ξυρίζω, αλλά μερικές φορές αφήνοντας να μεγαλώσουν είναι αυτό που με κάνει να νιώθω σέξι».

https://www.instagram.com/p/B06HuNWhGiX/?utm_source=ig_web_copy_link