Emilia Clarke: «Ένα τμήμα του εγκεφάλου μου έχει νεκρώσει»
Κόσμος

Emilia Clarke: «Ένα τμήμα του εγκεφάλου μου έχει νεκρώσει»

Emilia Clarke: «Ένα τμήμα του εγκεφάλου μου έχει νεκρώσει»

Η Emilia Clarke είναι γνωστή για τον ρόλο της Daenerys Targaryen στη σειρά-φαινόμενο Game Of Thrones. Η ίδια, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αφηγήθηκε την περιπέτεια της υγείας της, που είχε το 2011, και η οποία παρ’ ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή.

Ο πόνος στο γυμναστήριο

Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης στο γυμναστήριο, η Emilia Clarke συνειδητοποίησε πως είχε υποστεί ζημιά στον εγκέφαλο: «Βρισκόμουν στο γυμναστήριο και εμφανίστηκε ένας πόνος στο κεφάλι μου, σαν μια τεράστια πίεση ξαφνικά. Και τότε πολύ, πολύ, πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να σταθώ και δεν μπορούσα να περπατήσω. Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι είχα υποστεί βλάβη στον εγκέφαλο».

Οι δύο χειρουργικές επεμβάσεις

Οι γιατροί διέγνωσαν ανεύρυσμα και η Emilia Clarke υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Λίγο πριν από τη δεύτερη, όπως αποκάλυψε, έφτασε ένα βήμα πριν από τον θάνατο: «Με το δεύτερο χειρουργείο υπήρχε ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου μου που πραγματικά πέθανε. Εάν ένα κομμάτι του εγκεφάλου σας δεν πάρει αίμα για ένα λεπτό, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Είναι σαν βραχυκύκλωμα. Αυτό συνέβη και σ’ εμένα και οι γιατροί δεν ήξεραν τι ήταν. Κυριολεκτικά κοιτάζονταν και έλεγαν: ‘Λοιπόν, νομίζουμε ότι θα μπορούσε να είναι η συγκέντρωσή της, θα μπορούσε να είναι η περιφερειακή της όραση’. Το γούστο μου στους άνδρες, μάλλον, δεν είναι πια εκεί!».

Πώς το ξεπέρασε;

Η Emilia Clarke μπόρεσε και ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας και επέστρεψε για τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν του Game Of Thrones. Η ηθοποιός ανέφερε: «Επιστρέφεις στο πλατό και παίζεις έναν πολύ ωραίο χαρακτήρα και περπατάς μέσα από τη φωτιά και μιλάς σε εκατοντάδες ανθρώπους που σου ζητούν να αποδίδεις όσο πιο καλά μπορείς. Και αυτό με γλίτωσε από το να σκέφτομαι την περιπέτειά μου».