Δούκισσα του Sussex: Με πολυτελές jet στην Ibiza για τα γενέθλιά της
Κόσμος

Δούκισσα του Sussex: Με πολυτελές jet στην Ibiza για τα γενέθλιά της

Δούκισσα του Sussex: Με πολυτελές jet στην Ibiza για τα γενέθλιά της

O Δούκας και η Δούκισσα του Sussex έκαναν μυστικές διακοπές στην Ibiza της Ισπανίας για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Meghan, που ήταν στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με αναφορές, η Δούκισσα, ο Πρίγκιπας Harry και ο τριών μηνών γιος τους Archie, έφτασαν στο κοσμικό νησί με ιδιωτικό jet.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, η μετακίνηση με ιδιωτικό αεροπλάνο κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 20.000 λίρες Αγγλίας και η ζημιά για τον πλανήτη ήταν 12.5 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά το εξαήμερο ταξίδι του το ζευγάρι επέλεξε να μείνει σε μια απομονωμένη βίλα για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και είχε συνεχώς προσωπικό ασφαλείας κοντά του.

H απόφαση του ζευγαριού να ταξιδέψει εκεί με ιδιωτικό jet αντί με μία από τις 14  εμπορικές πτήσεις που αναχωρούν από το Λονδίνο για την Ibiza καθημερινά, καταρρίπτει το οικολογικό προφίλ που οι δυο τους έχουν χτίσει ενώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και για το κόστος της.

https://twitter.com/washington_time/status/1161774470979379201

Ο εκπρόσωπος τύπου της περιβαλλοντολογικής οργάνωσης Friends of the Earth, Aaron Kiely, δήλωσε: “O Δούκας του Sussex μιλά υπέροχα και παθιασμένα για το περιβάλλον και μετά πετά με ιδιωτικό jet για να πάει διακοπές σε έναν ευρωπαϊκό προορισμό. Θα μπορούσε να πάρει το τρένο και μετά το καράβι.

Αυτή θα ήταν η τέλεια ευκαιρία να δώσει ένα οικολογικό παράδειγμα.”

Σημειώνεται ότι οι διακοπές των “γαλαζοαίματων” πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες μετά την ομιλία του Πρίγκιπα Harry στο συνέδριο που διοργάνωσε η εταιρία Google, στην Σικελία, με θέμα την κλιματική αλλαγή.