Δούκας και Δούκισσα του Sussex: Στη Νότια Αφρική με τον μικρό Archie
Κόσμος

Δούκας και Δούκισσα του Sussex: Στη Νότια Αφρική με τον μικρό Archie

Δούκας και Δούκισσα του Sussex: Στη Νότια Αφρική με τον μικρό Archie

Στη Νότια Αφρική έφθασαν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, μαζί με τον μικρό πρίγκιπα Archie, υλοποιώντας την επιθυμία του Harry να γνωρίσει στην οικογένειά του αυτήν τη γωνιά του πλανήτη, που όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, αποτέλεσε τις τελευταίες δύο δεκαετίες “το σπίτι του”.

Το ζευγάρι έφτασε στο αεροδρόμιο το μεσημέρι και ο πρίγκιπας Archie ήταν τυλιγμένος στην αγκαλιά της μητέρας του.

Η πρώτη στάση που έκαναν ο Δούκας και η Δούκισσα ήταν στην κωμόπολη Nyanga, σε ένα κοινοτικό πρόγραμμα, όπου διδάσκονται τα παιδιά για τα δικαιώματά τους και γίνεται προσπάθεια να αποκτήσουν αυτογνωσία και ασφάλεια.

Κατά την άφιξή τους στην πόλη ένα παιδάκι έκανε δώρο ένα βραχιόλι στην Meghan, η οποία το φόρεσε αμέσως.

H Meghan και ο Harry δεν δίστασαν να χορέψουν με τα παιδιά.

Ο πρίγκιπας Harry στην ομιλία του για τα δικαιώματα των γυναικών, είπε πως “τιμώντας και προστατεύοντας τη σύζυγό μου, αποτελώ ένα θετικό πρότυπο για το γιο μου”.

Αντίστοιχα, η Δούκισσα στην ομιλία της τόνισε ότι “είμαι εδώ ως μητέρα, ως σύζυγος, ως έγχρωμη γυναίκα, ως αδελφή σας”.

Στη συνέχεια το ζευγάρι επισκέφτηκε μια εκκλησία Μεθοδιστών και είχε θερμή επικοινωνία με τον κόσμο που τους υποδέχτηκε.

Το πρόγραμμα του ζεύγους θα διαρκέσει 10 μέρες και αναμένεται να είναι πολύ φορτωμένο, καθώς θα έχουν πλήθος συναντήσεων.

Την Τετάρτη ο Harry  θα συναντηθεί με τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της μάχης κατά του απαρτχάιντ και στενό φίλο του πρώτου μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Το ζεύγος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική με συνάντηση πρώτα με την Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του Μαντέλα, και μετά με τον πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόσα.