Clint Eastwood: Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε νέα δραματική ταινία
Κόσμος

Clint Eastwood: Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε νέα δραματική ταινία

Clint Eastwood: Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σε νέα δραματική ταινία

Ο Clint Eastwood υποδύεται έναν μεγάλης ηλικίας διακινητή ναρκωτικών στην αφοπλιστική, αστεία ταινία “The Mule“, η οποία διατυπώνει μια έντονη κριτική στις αμερικανικές αξίες και τις διαφοροποιήσεις στις φυλετικές διακρίσεις.

Είναι σπάνιο για μια ταινία για ένα μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών και για το ανέφικτο του Αμερικανικού Ονείρου να είναι είτε αφοπλιστική είτε αστεία, αλλά ο Clint Eastwood, ο οποίος σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στο “The Mule” ανταποκρίθηκε με επιτυχία και στα δύο.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Clint Eastwood

Η καριέρα του Clint Eastwood ξεκίνησε το 1955, έχει υποδυθεί πάνω από 42 κορυφαίους ρόλους, σκηνοθέτησε 37 ταινίες και κέρδισε τέσσερα Όσκαρ.

Σήμερα είναι 88 ετών και εξακολουθεί να γυρίζει μια νέα ταινία σχεδόν κάθε χρόνο, μερικές φορές δύο.

Ο Clint Eastwood είναι ένας ζωντανός μύθος, του οποίου η σημασία για την αμερικανική ιστορία του κινηματογράφου δύσκολα μπορεί να υποτιμηθεί.

Μεγάλες του επιτυχίες ήταν οι ταινίες “The Bridges of Madison County”, “Mystic River” και “Million Dollar Baby”.

Ο σκηνοθέτης Clint Eastwood σε αντίθεση με τον ηθοποιό έδειξε πρόωρα αξιοσημείωτο πάθος για την πολυπλοκότητα και την ευελιξία, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Θρίλερ μυστηρίου, ένα δράμα με θέμα το μποξ, πολεμικές ταινίες, τα έργα του έχουν ένα ξεκάθαρο σκηνοθετικό στυλ: κλασικός κινηματογράφος του Hollywood χωρίς στυλιστικές υπερβολές, δείχνουν έναν κόσμο που είναι σκοτεινός και συγκεχυμένος.

Ο Τύπος για το “The Mule”

Για την ταινία “The Mule” στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι αποκτά βάθος μόνο από το πλούσιο, γιγαντιαίο έργο του σκηνοθέτη της. Η φυσιογνωμία και η παρουσία του Eastwood είναι ξεπερασμένη, πιο εύθραυστη απ’ ό,τι στο Gran Torino. Είναι όμως εξαιρετικός στις εκφράσεις του προσώπου – μπορεί να δείξει την υπερηφάνεια και την περιφρόνηση μόνο με τα μάτια του, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η ταινία αντλεί έμπνευση από ένα άρθρο των “New York Times” που δημοσιεύθηκε το 2014. Ο Clint Eastwood υποδύεται τον Erle Stone, έναν ηλικιωμένο, απένταρο άντρα που δέχεται την πρόταση να αναλάβει οδηγός και να εκτελεί μεταφορές για καρτέλ ναρκωτικών. Απέναντί του θα βρίσκει τον πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών, Colin Bates (Bradley Cooper).

Στις 28 Ιανουαρίου 2019 οι εισπράξεις της ταινίας “The Mule” προϋπολογισμού 50 εκατ. δολ. ανήλθαν σε 100, 3 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ και στον Καναδά και σε 114,9 εκατ. παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ