Cardi B: Η ράπερ είναι έντονα πολιτικοποιημένη και δεν το κρύβει
Κόσμος

Cardi B: Η ράπερ είναι έντονα πολιτικοποιημένη και δεν το κρύβει

Cardi B: Η ράπερ είναι έντονα πολιτικοποιημένη και δεν το κρύβει

Η Cardi B είναι η αδιαμφισβήτητη “Βασίλισσα” της ραπ και η πρώτη γυναίκα  που κέρδισε βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ ραπ.

Η καλλιτέχνης που γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης, είναι έντονα πολιτικοποιημένη και δεν το κρύβει.

Το 2016 ξεκίνησε τις πρώτες τις πολιτικές παρεμβάσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, όταν κατά την προεκλογική περίοδο προέτρεψε τους θαυμαστές της να ψηφίσουν τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Bernie Sanders.

Το 2017 η ράπερ κατακεραύνωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο, κατηγορώντας τον ότι αδράνησε στη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Μaria στο Πουέρτο Ρίκο.

Τότε είχε σχολιάσει στο Twitter: “Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται σε κρίση και ο Ντόναλντ δεν το έχει επισκεφτεί, ούτε έχει πει κάτι γι’ αυτό.

Το Πουέρτο Ρίκο είναι μέρος των ΗΠΑ».

Λίγο καιρό μετά σχολίασε το περιστατικό που έγινε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και του παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Colin Kaepernick, το οποίο οδήγησε στην απόλυση του δεύτερου.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα τραγουδούσε στο Super Bowl, είπε: “Όταν θα προσλάβουν και πάλι τον Colin Kaepernick.”

Το 2018 η Cardi “έπιασε” τα φορολογικά, ανεβάζοντας ένα video στα social media ζητώντας να μάθει που πηγαίνουν οι φόροι που πληρώνει.

Στο συγκεκριμένο video ήταν αγανακτισμένη γιατί η κυβέρνηση της έπαιρνε το 40% των χρημάτων της, ενώ  οι δρόμοι εξακολουθούσαν να είναι βρώμικοι, το μετρό γεμάτο αρουραίους και οι φυλακές χωρίς πόρους.

Μεταξύ άλλων ανέφερε απευθυνόμενη στον Τραμπ:  “Όταν κάνω μία δωρεά σε ένα παιδί από άλλη χώρα με ενημερώνουν για το τι κάνουν με τη δωρεά.

Θέλω να ξέρω τι κάνεις με τα χρήματά μου που δίνω σε φόρους».

H αντιπάθεια της για τον Αμερικανό Πρόεδρο είναι εμφανέστατη και φροντίζει να δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στον γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Bernie Sanders, προτρέποντας τους θαυμαστές της να τον στηρίξουν στις επόμενες εκλογές.