Bella Hadid: Η φωτογραφία που ενόχλησε τη Σαουδική Αραβία
Κόσμος

Bella Hadid: Η φωτογραφία που ενόχλησε τη Σαουδική Αραβία

Bella Hadid: Η φωτογραφία που ενόχλησε τη Σαουδική Αραβία

H Bella Hadid δημοσίευσε τη συγγνώμη της μέσω Twitter, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο στα social media, από τους θαυμαστές της στη Μέση Ανατολή.

Το 22χρονο μοντέλο βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν δημοσίευσε ένα Instagram story, δείχνοντάς την με το ένα πόδι της ψηλά μέσα από το παράθυρο ενός αεροδρομίου.

Η Hadid με αυτή της την πόζα δίνει την αίσθηση ότι “κλωτσά” αεροπλάνα με τις σημαίες της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου story στο Ιnstagram, δημιουργήθηκε στο Twitter το hashtag: #BellaHadidIsRacist (“Η Βella Hadid Είναι Ρατσίστρια”), το οποίο έγινε viral.

Η δημόσια συγγνώμη στα Αραβικά και στα Αγγλικά

Θορυβημένη από αυτό, το μοντέλο δημοσίευσε μία ανακοίνωση τη Δευτέρα, στα αγγλικά και τα αραβικά, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, επιμένοντας πως το story που μοιράστηκε με τους θαυμαστές της, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

https://twitter.com/bellahadid/status/1140686038467252226

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Δεν παρατήρησα καθόλου τα αεροπλάνα στο φόντο, αυτή είναι η αλήθεια.

Ποτέ δεν θα έδειχνα τέτοια έλλειψη σεβασμού σε αυτές τις αεροπορικές εταιρίες, πόσω μάλλον σε αυτές τις υπέροχες χώρες.

Έχω τρομερό θαυμασμό από τα βάθη της καρδιάς μου  και πάντα προσπαθώ να υποστηρίζω τη γνώμη μου σε ό,τι έχει σχέση με την υπέροχη Μέση Ανατολή.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ υποτιμητικά και ούτε πρόκειται για αυτές τις χώρες.

Μιλάω μόνο για να προάγω την αγάπη και την ομορφιά τους, όπως με έχουν μάθει η γιαγιά και ο πατέρας μου.

Το να νιώθω ότι σας απογοήτευσα, είναι αυτό που με πληγώνει περισσότερο.

Θέλω να προσφέρω τη συγνώμη μου σε όλους εκείνους που πίστεψαν ότι θα τους κατηγορούσα, ειδικά στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ποτέ δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου και ελπίζω να καταλάβετε ότι πρόκειται για παρεξήγηση”.

https://twitter.com/bellahadid/status/1140689153295888385

Λίγο αργότερα μάλιστα η Hadid δημοσίευσε ακόμα ένα tweet λέγοντας: “Αυτό ήταν ένα ειλικρινές λάθος που έγινε νωρίς το πρωί. Ποτέ δεν θα προσπαθούσα ηθελημένα να προσβάλω κανέναν με αυτόν τον τρόπο. Πραγματικά λυπάμαι”.

https://twitter.com/bellahadid/status/1140696913962053632

Να σημειώσουμε ότι ο πατέρας του νεαρού μοντέλου, είναι παλαιστινιακής καταγωγής Άραβας (κάτι που έχει ειδική “βαρύτητα” στην όλη ιστορία).