Baby Sussex: Φρενίτιδα για την παρουσίαση του νέου βασιλικού μωρού! (Φωτογραφίες)
Κόσμος

Baby Sussex: Φρενίτιδα για την παρουσίαση του νέου βασιλικού μωρού! (Φωτογραφίες)

Baby Sussex: Φρενίτιδα για την παρουσίαση του νέου βασιλικού μωρού! (Φωτογραφίες)

Το νέο βασιλικό μωρό γεννήθηκε. Και σήμερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό όπως προστάζει το βασιλικό πρωτόκολλο.

Η Δούκισσα Μέγκαν και ο Πρίγκιπας Χάρι σε έναν από τους ξακουστούς χώρους του Windsor Castle, το St George’s Hall, έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις ως γονείς.

Zuma Press

Αντίθετα από τον Δούκα και τη Δούκισσα του Cambridge που πόζαραν και για τρία τους παιδιά έξω από το μαιευτήριο, η Μέγκαν επέλεξε ένα πιο ασφαλή και φυσικά πιο… τηλεοπτικό και μεγαλόπρεπο χώρο.

Το μωρό κρατούσε ο Δούκας ενώ η Δούκισσα έδειχνε ιδιαίτερα προστατευτική με το μωρό της.

Ο νέος βασιλικός απόγονος, 7ος στη διαδοχή, κοιμόταν μακάρια, όπως όλα τα νεογέννητα μωράκια.

“Έχω τους δύο καλύτερους άντρες στον κόσμο άρα είμαι πραγματικά χαρούμενη. Είναι πολύ γλυκός και ήρεμος”, είπε η Μέγκαν.

Το ζευγάρι δεν αποκάλυψε το όνομα του μωρού τους. Αμέσως μετά αποχώρησαν στα ενδότερα του παλατιού.

Ο πρώτος επισκέπτης του μωρού

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ήδη είδε το μωρό του Δούκα και της Δούκισσας.

Η 93χρονη Ελισάβετ, αμέσως μετά τη δημόσια παρουσίαση του νεογέννητου δισέγγονού της, δέχτηκε το ζεύγος ώστε να της παρουσιάσουν το μωρό.

Οι Sussexes ζουν άλλωστε πολύ κοντά στο Κάστρο του Windsor, στο Frogmore Cottage.

Όπως αποκάλυψε η Μέγκαν στους δημοσιογράφους, καθώς πήγαιναν προς το St George’s Hall “έπεσαν” πάνω στον Δούκα του Εδιμβούργου, τον Φίλιππο, οπότε ουσιαστικά εκείνος ήταν ο πρώτος που είδε το μωρό!

Η Δούκισσα είπε επίσης ότι το μωρό θα παρουσιαστεί και στα υπόλοιπα βασιλικά μέλη αλλά και στη μαμά της.

Ήδη έγινε και το πρώτο post στο Instagram του Δούκα και της Δούκισσας.

Δυσαρεστημένα τα βρετανικά Μέσα

Ήδη από την επιλογή του Πρίγκιπα Χάρι να νυμφευτεί μία διαζευγμένη Αμερικανίδα τα βρετανικά Μέσα είχαν αρκετές…. “αντιρρήσεις” ενώ από την πρώτη στιγμή που έγινε δημόσια γνωστός ο αρραβώνας του ζευγαριού μέχρι και σήμερα, δεν λείπουν οι επιθέσεις εναντίον της.

Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Μέγκαν καταπατά πολλές φορές το βρετανικό πρωτόκολλο, είναι αντισυμβατική και ενίοτε “προκλητική” στον τρόπο που φέρεται.

Ήδη, το γεγονός ότι αρνήθηκε να πάει στο ίδιο μαιευτήριο με την Kate και το γεγονός ότι η γέννηση έγινε εν κρυπτώ προκάλεσε δεκάδες αρνητικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Σήμερα, δεν έλειψαν τα ρεπορτάζ για το γεγονός ότι ένα αμερικανικό κανάλι είχε πρόσβαση στην “κεκλεισμένων των θυρών” παρουσίαση του μωρού αντί για κάποιο από την Αυστραλία ή άλλο μέρος που ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Η Μέγκαν έκανε συμφωνία με το αμερικανικό δίκτυο CBS και την εκπομπή της Gayle King (το δεξί χέρι της Oprah Winfrey), CBS This Morning, ώστε να μεταδώσουν το νέο σε όλη την Αμερική.

Η Gayle King ήταν άλλωστε από τις εκλεκτές καλεσμένες της Δούκισσας στο baby shower που διοργάνωσε πριν γεννήσει στη Νέα Υόρκη.

Αυτό επικρίθηκε έντονα από μερίδα του Τύπου ως ένδειξη “ασέβειας” προς τους λαούς που απαρτίζουν τη Βρετανική Κοινοπολιτεία (π.χ. Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς) που αποκλείστηκαν από την παρουσίαση του μωρού.

Και ιδού τι έπαιξε στο CBS σήμερα το πρωί.

Photos: The Mega Agency