Ο Τιμολέων Διαμαντής στο Znews: “Με ενοχλεί που βρίζουν φέτος στο ΜasterChef”
Συνεντεύξεις

Ο Τιμολέων Διαμαντής στο Znews: “Με ενοχλεί που βρίζουν φέτος στο ΜasterChef”

Ο Τιμολέων Διαμαντής στο Znews: “Με ενοχλεί που βρίζουν φέτος στο ΜasterChef”

Ο Τιμολέων Διαμαντής, ο σεφ που κέρδισε το περσινό MasterChef μιλά στο Znews για το φετινό ριάλιτι, τους παίκτες και τους κριτές, ενώ εκφράζει και την πικρία που του άφησε η τηλεόραση. Επίσης, σχολιάζει την επικείμενη γαστρονομική εκπομπή της Δέσποινας Βανδή και τον Έκτορα Μποτρίνι.

https://www.instagram.com/p/Bt6sULzh5Mc/

Πώς είναι η ζωή σου μετά τη νίκη σου στο MasterChef;

Κάνω ταξίδια ,γιατί έχω μια μικρή συνεργασία με ένα κολλέγιο της Κύπρου. Κάνω events σε Γερμανία και Σουηδία, παρακολουθώ σεμινάρια μαγειρικής, όπως αυτό που πήγα στην Ισπανία και είχαν συγκεντρωθεί οι καλύτεροι σεφ του κόσμου. Συμμετέχω σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις επίσης, μαζί με την “Φλόγα” και το Make A Wish. Έχω υπομονή μέχρι να έρθει κάτι. Περίμενα να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά πέρασε ο καιρός. Πρέπει να ξεχάσω το θέμα “τηλεόραση” και να μπω ξανά στη δουλειά. Έκανα μόνο 10 εμφανίσεις στη “Φωλιά των Κου Κου”.

Σε στεναχωρεί αυτό;

Επειδή πήγα στην τηλεόραση θα ήθελα να κάνω κάτι, όπως όλοι όσοι έχουν περάσει από την τηλεόραση. Είχα στο μυαλό μου να μεταφέρω στη μικρή οθόνη αυτό που έκανα πειραματικά στο YouTube. Να γυρίζω όλη την Ελλάδα και να μαγειρεύω με παραδοσιακές συνταγές. Να αναδεικνύεται η παράδοση της χώρας μας.

Θα το κάνει η Δέσποινα Βανδή αυτό.

Δεν το γνωρίζω αυτό. Η τηλεόραση θεωρώ πως δεν έχει ανάγκη από πρόσωπα που έχουν προβληθεί τόσα πολλά χρόνια, αλλά από νέα παιδιά που βγήκαν από έναν διαγωνισμό. Θα έπρεπε να δώσουν περισσότερη σημασία σε εμάς που είναι και το αντικείμενό μας.

Πώς σου φαίνεται το φετινό MasterChef, που έχει και αλλαγές στους κανονισμούς;

Έχω δει δυο επεισόδια, ένα πριν από λίγες ημέρες και αυτό που συμμετείχα εγώ. Βλέπω λίγα συγκεκριμένα στιγμιότυπα μόνο στο Internet. Δεν μπορώ να πω εάν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο φέτος, γιατί δεν ξέρω και τι κατάληξη θα έχει το concept με τις ομάδες. Σίγουρα είναι πιο βατό για τα παιδιά, διότι μπήκαν πιο υποψιασμένοι και ακολουθούν την πεπατημένη φέτος, αφού παρακολούθησαν εμάς πέρσι. Ξέρουν και τι να περιμένουν, πάνω κάτω, από τους κριτές. Αυτό που με ενοχλεί λίγο είναι η συμπεριφορά ορισμένων.

https://www.instagram.com/p/Bn3jI8rhWAt/

Σε ενοχλεί η συμπεριφορά των παικτών;

Βρίζουν πάρα πολύ φέτος και ειδικά οι γυναίκες. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Δε θα κρίνω μαγειρικά κανέναν ή τι έχει περάσει στη ζωή του, αλλά η απότομη συμπεριφορά και η έλλειψη σεβασμού από κάποιους, σίγουρα με ενοχλεί. Σε εμάς πέρσι, ζήτημα να είχαν ξεφύγει 1-2 φορές κάποιοι.

Θεωρείς ότι μπορεί να είναι καθοδηγούμενες μερικές συμπεριφορές από την παραγωγή ή να βάζουν “λάδι στη φωτιά”;

Όχι, καθόλου. Ίσα ίσα τα παιδιά είναι πολύ ελεύθερα στο σπίτι. Εμείς πέρσι δεν είχαμε τέτοια περιστατικά, δε νομίζω ούτε φέτος η παραγωγή να επεμβαίνει με τέτοιο τρόπο. Είναι θέμα καθαρά χαρακτήρα.

Λένε πως στις κουζίνες υπάρχουν τέτοιες απότομες συμπεριφορές και φρασεολογία, λόγω της αυξημένης πίεσης…

Υπάρχουν λίγοι “κάφροι” σε όλο τον κόσμο που βρίζουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει πίεση και κάποιες απότομες συμπεριφορές, αλλά τόσες βρισιές όχι. Στην Ελλάδα είναι 5-10 τέτοιοι σεφ, τους ξέρουμε και μέχρι εκεί. Αυτά δεν είναι παραδείγματα για τα μικρά παιδιά που βλέπουν MasterChef. Δεν μπορώ εγώ στο Instagram να βγαίνω να βρίζω πλέον.

https://www.instagram.com/p/Bkx4-NLBtA_/?utm_source=ig_web_copy_link

Και ο Έκτορας Μποτρίνι πάντως ήταν μια τηλεοπτική φιγούρα πολύ απότομη στην κουζίνα, μέσα από τις εκπομπές του, τουλάχιστον.

Είναι ένας ρόλος αυτός. Ο Έκτορας Μποτρίνι δεν πιστεύω πως είναι έτσι ακριβώς στην πραγματικότητα. Τόσο οξύθυμος. Δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί είναι από τους 5 κορυφαίους σεφ στην Ελλάδα.

Μαγειρικά έχεις ξεχωρίσει κάποιον από το φετινό MasterChef;

Μαγειρικά είναι νωρίς να κρίνω. Δουλεύουν πολύ safe τα παιδιά ακόμα. Φέτος βλέπω πως δεν υπάρχουν άτομα που κάνουν το “μπαμ” από την αρχή, όπως στο περσινό που ήμασταν 5 άτομα που είχαμε το κάτι παραπάνω από την αρχή. Από τη δεκάδα και μετά, θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θέλω να δω και τη φιλοσοφία τους, τη δημιουργικότητά των παιδιών.

Θεωρείς ότι το επίπεδο είναι πιο χαμηλό από πέρσι;

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα. Θεωρώ μόνο ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, φιλοσοφημένοι παίκτες ακόμα. Άλλο να εκτελείς τη συνταγή κι άλλο να έχεις δημιουργικότητα και να εκπροσωπείς κάτι σαν μάγειρας. Θέλω να δω τις δικές τους “πινελιές”, που ίσως αργότερα το δούμε, γιατί θα δυσκολέψουν τα πράγματα.

Υπάρχει ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει. Ο Χρήστος Μπάρκας ή αλλιώς “κρατς”. Ποια η γνώμη σου;

Όλο αυτό που γίνεται είναι καλό για εκείνον, διότι αναπαράγεται συνεχώς το όνομά του, απλά δυστυχώς τον έμαθαν όλοι ως “κρατς”. Φαίνεται και καλό παιδί και καλός μάγειρας, αλλά ακόμα είναι νωρίς, θέλω να τον δω μετά την δεκάδα. Στο MasterChef γίνονται ανατροπές.

Πώς βλέπεις φέτος τους 3 κριτές;

Είναι μια ομάδα που δεν χάνει. Έχουν δέσει αρκετά. Είναι η απόλυτη τριάδα της ελληνικής τηλεόρασης και φέτος. Έχουν πολύ καλό χιούμορ και αρέσει στον κόσμο αυτό. Όπως είναι πίσω από τις κάμερες, έτσι είναι και μπροστά.

Τι σχέση έχεις κρατήσει μαζί τους;

Πηγαίνω τους βλέπω όποτε είμαι Αθήνα και τρώω στα μαγαζιά τους. Πλέον είμαστε μόνο φίλοι. Έχω πολύ καλή σχέση και με τους 3.

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς επαγγελματικά στο μέλλον;

Και με τους 3 ταιριάζω, από μια διαφορετική ματιά. Με τον Κοντιζά λόγω πειθαρχίας, με τον Ιωαννίδη λόγω φινέτσας και με τον Κουτσόπουλο λόγω αγάπης για τη μεσογειακή κουζίνα, αλλά και γιατί ταιριάζουμε μαγειρικά στο στυλ.

https://www.instagram.com/p/Bp7Lw9ygb9R/

Σου λείπει το MasterChef;

Πήρα μια μικρή γεύση φέτος που πήγα για ένα επεισόδιο και από το Junior, αλλά σίγουρα μου λείπει. Πιο πολύ μου λείπει το σπίτι. Μετά τη δεκάδα που είχαμε μείνει λίγοι, ήταν πιο family η κατάσταση. Μαγειρεύαμε, κάναμε barbeque, διαβάζαμε, παίζαμε επιτραπέζια, συζητούσαμε. Αυτές οι στιγμές μου λείπουν πιο πολύ.

Τι συμβουλή θα έδινες στους φετινούς παίκτες;

Να μην βρίζουν αρχικά. Να έχουν υπομονή και επιμονή. Να μην τους επηρεάζει τίποτα. Για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά. Το λέω και για όσους θέλουν να πάνε στο παιχνίδι στο μέλλον. Πρέπει να το θες πολύ γιατί αυτός ο εγκλεισμός σε επηρεάζει πολύ.