Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ο Πρωινός Καφές ήταν το χαστούκι που με πόνεσε”
Συνεντεύξεις

Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ο Πρωινός Καφές ήταν το χαστούκι που με πόνεσε”

Ο Νίκος Μουτσινάς στο Znews: “Ο Πρωινός Καφές ήταν το χαστούκι που με πόνεσε”

Με έστησε μισή ώρα! Πέρα από αυτό είναι ένα γλυκύτατο παιδί, εξαιρετικά ευγενής, ένας πετυχημένος 40αρης, που αυτήν τη χρονιά απολαμβάνει την επιτυχία της εκπομπής του “Για την παρέα“.

Ο Νίκος Μουτσινάς μας ανοίγει τη ψυχή του, μιλά για την απρόσμενη επιτυχία του, για το πώς όλα φέτος έκατσαν τέλεια, αποκαλεί την εκπομπή του “Καθημερινά Γενέθλια”, μιλά για τις αποτυχίες του, για το πένθος με το θάνατο της μητέρας του, για την τηλεόραση που δεν βλέπει, για τα πρότυπα που δεν έχει, για την πολιτική που δεν τον απασχολεί, για το Open που ακόμα είναι νηπιαγωγείο , για τα ταξίδια που λατρεύει και για τις “Βερβερίτσες”, το θεατρικό έργο που “σκίζει”.

Μονίμως με ένα χαμόγελο στο στόμα. Και ένα τσιγάρο… Κάθε συνάντηση μαζί του, επεισοδιακή όπως θα δείτε και στο βίντεο.

https://streamable.com/i7j0w

Νίκο, φέτος νιώθεις κάπως σαν βασιλιάς; Έχεις την καλύτερη εκπομπή της τηλεόρασης και επιπλέον απογείωσες και ένα μικρό κανάλι με τρελά νούμερα τηλεθέασης…

Φέτος, παιδί μου, έκατσαν όλα τέλεια χωρίς να το περιμένει κάνεις. Ίσως είναι που βγήκα και από το βαρύ πένθος μου με το θάνατο της μητέρας μου πριν τρία χρόνια, ίσως είναι που όλοι ταιριάζουμε φανταστικά, δεν ξέρω. Εγώ χαρά θέλω να δίνω στο κόσμο και φέτος ευτυχώς τα καταφέρνουμε καλά. Με το Open έγιναν όλα ξαφνικά. Μου λένε από τον ΑΝΤ1 “λυπούμαστε φέτος δεν έχουμε κάτι για σένα, είσαι ελεύθερος”. Πάρα πολύ ωραία, τρομακτική ελευθερία αλλά επειδή είχα ξεκινήσει με θετική ενέργεια λέω «ΟΚ θα έρθει κάτι καλύτερο». Και αυτό λειτούργησε, για αυτό και το λέω. Μετά από μια βδομάδα και ενώ δεν υπήρχε τίποτα στον ορίζοντα, δεν χτύπαγε το τηλέφωνο να φανταστείς, ήρθε η πρόταση του Open. Έτσι άρχισαν όλα!

Στο Open τι έγινε ακριβώς;

Ευτυχώς με το που μου το είπαν μου άρεσε, θα έχεις και ζωντανή ορχήστρα μου είπαν, μετά ήρθε και η Βάνια, και έτσι το πήγαμε και έκατσε σαν παζλ που δεν του λείπει κανένα κομμάτι. Είναι τέλειο. Με βλέπεις κιόλας πόσο χαρούμενος είμαι. Είναι τέλειο. Κουμπώσαμε όλοι, από τους αρχισυντάκτες, τον παραγωγό, την ομάδα, τα παιδιά όλοι! Συντονιστήκαμε σε κάτι που είναι καθημερινά γενέθλια. Είναι όντως ένα πάρτι, έχει πολύ δυνατή ενέργεια όλο αυτό και ο κόσμος που έρχεται γελάει και περνάμε τέλεια. Και αυτό το εισπράττει ο κόσμος. Το “τερματίζω” κάθε μέρα αλλά είναι μεγάλη χαρά. Και με το θέατρο. Αυτό που έχω κάνει έχει ανταπόκριση 150% και φυσικά είμαι και βαθύτατα υποχρεωμένος….

https://www.instagram.com/p/BuTllbrneTJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Πέρασες και δύσκολες χρονιές , είχες και τις αποτυχίες σου, τα πήγαινε  έλα. Ποια από αυτές τις εκπομπές πιστεύεις ότι σε πρόδωσε, δεν πήγες καλά και ήταν όλα έτσι “μαύρα κι άραχνα”;

Πιστεύω δυο τρία χαστούκια τα θέλουμε για την ισορροπία μας. Το χαστούκι το δικό μου που πόνεσε, ήταν ο “Πρωινός Καφές”. Εκεί είχα σοκαριστεί πολύ, είχα στεναχωρηθεί, έλεγα “γιατί; ” αφού προσπαθούμε. Με το “Ξαναδείτε τους” επίσης στεναχωρήθηκα, αλλά ήταν το σουρβάιβορ που μας πήρε από κάτω. Αλλά το μεγάλο σοκ το είχα πάθει στον “Πρωινό Καφέ”, που ήταν το πρώτο μου πείραμα σαν παρουσιαστής, γιατί εγώ ηθοποιός είμαι, δεν είμαι παρουσιαστής, να τα λέμε και αυτά! Όχι, μου έχουν κόψει εκπομπές, δεν έχω παράπονο!

Στον Alpha τότε λέγανε ότι αναγκάστηκαν να σε διώξουν γιατί είχες παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Αληθεύει αυτό;

Στον Alpha όταν έφυγα, μου είχαν πει να κάνω το “Δέστε τους” και έμενα με έτρωγε, ήθελα να κάνω και κάτι άλλο. Με έτρωγε το μέσα μου. Τότε τους είπα ένα πολύ ωραίο ποσό, η αλήθεια είναι, που αν μου το δίνανε εντάξει, αν δε μου το δίνανε ΟΚ. Μου δώσανε όμως πάρα πολλά λεφτά και τα άφησα και είπα όχι. Είχε κλείσει για μένα αυτός ο κύκλος του “Δέστε τους”.  Ναι, μου έδωσαν πολλά χρήματα, πάρα πολλά, είπα όχι και το λέω και σαν καμάρι, δεν κάνεις τα πάντα για το χρήμα και έτσι έφυγα. Άρα είναι ακριβώς το αντίθετο. Μετά βέβαια που ξαναγύρισα καμία σχέση με τα χρήματα που είχα ζητήσει! Με τις υγείες μου, κάτσε τώρα να πάρεις ψίχουλα! Έτσι είναι η τηλεόραση. Πρέπει να σε έχουν ανάγκη…