Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Znews: «Έχω αλλάξει φιλοσοφία»
Συνεντεύξεις

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Znews: «Έχω αλλάξει φιλοσοφία»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο Znews: «Έχω αλλάξει φιλοσοφία»

Μιλάει στην Ντέπυ Γκολεμά για τα νούμερα τηλεθέασης, την πατρότητα, τον Γιώργο Λιάγκα, και το νέο του επαγγελματικό βήμα!

Συναντηθήκαμε 4 Δεκεμβρίου. Της Αγίας Βαρβάρας. “Τόσους “πυροβολισμούς” έχουμε ανταλλάξει ο ένας με τον άλλο”, μου είπε ο Γρηγόρης, “καλό είναι να τιμήσουμε τη μέρα”! Φέτος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, διότι περί αυτού ο λόγος, τρώει πολύ “μέλι”. Το βάζει στον καφέ, στο ψωμί, στο τσάι, στη… σούπα ει δυνατόν! Τιμώντας τις “Άγριες μέλισσες” που προηγούνται της εκπομπής του. Ευτυχής καθώς είναι, λοιπόν, ανοίγει πανιά και για άλλα πράγματα και στις 17 Δεκέμβρη θα δούμε την πρώτη του φωτογραφική έκθεση. Φυσικά μιλάει στο Ζnews -που εκτιμά πολύ- για όλα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη….

Γρηγόρη, έχει φέτος λόγο ο κόσμος να βλέπει τηλεόραση;

Φέτος παρά ποτέ, αλλά πάντα έχει λόγο ο κόσμος να βλέπει τηλεόραση. Στα χρόνια της κρίσης τού κράτησε συντροφιά και έγιναν και ωραίες δουλειές. Όμως μην περιμένεις από εμένα να σου πω αρνητικά πράγματα για την τηλεόραση. Κλείνω 30 χρόνια, είναι τα ένσημά μου. Ξέρεις, εγώ θα είμαι ειλικρινής. Είμαι και παρουσιαστής και τηλεθεατής. Θα την κάνω την αυτοκριτική μου….

Σιγά και μη δεν την κάνεις! Για να σε ακούσω λοιπόν!

Πρέπει να βάλουμε όλα αυτά που έχω κάνει σε ένα μίξερ και να βγάλω μια άκρη. Θέλω να σου πω πως τότε με τα έπιπλα, που με έβριζες που πέταγα τα έπιπλα στο δρόμο, το σταμάτησα όχι γιατί μου το είπες εσύ, (σ. σ αλίμονο καλέ…) αλλά γιατί μου το επεσήμανε ο κόσμος. Πάντα όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, πόσο είσαι έτοιμος να δεχτείς τη κριτική και να καταλάβεις τι σου λένε. Στη φάση που είσαι πολύ δυνατός που θεωρείς ότι τίποτα δε μπορεί να σε αγγίξει, τη χάνεις τη κριτική. Αργότερα η ωριμότητα σού δίνει να καταλάβεις ότι αυτό που σου λένε κάποιο λόγο έχουν να στο λένε. Και στη περίπτωσή μας, βρήκαμε τους χρόνους μας. Τότε δεν καταλάβαινα και έλεγα να το φιλτράρω πρώτα…Και δεν έχεις μάθει και να σε κριτικάρουν. Είσαι νεαρός, είναι πολλά, ακόμα και αν συμφωνώ σε αυτό που λες πως όταν βγαίνεις στην τηλεόραση πρέπει να είσαι έτοιμος….

Ξεκίνησε 17 ετών το ‘91. Σε ένα τοπικό κανάλι. “Πρώτα”, μου λέει, “με έμαθε ο περιπτεράς, μετά η γειτονιά, μετά η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα” και μετά κατέβηκε στην Αθήνα. Είχε βέβαια το ‘97 μια πρόταση που απέρριψε- να κάνει το πρωινό του Star-, γιατί ένιωθε ότι δεν είναι έτοιμος. Έτσι πήγε στην ΕΡΤ δυο χρόνια, πιστεύοντας τώρα πια ότι εκείνο το “όχι” που είπε τότε τον βοήθησε πάρα πολύ….

Έχεις πει πολλά “όχι” στη ζωή σου;

Πολλά. Και κυρίως αυτή η απόφαση να κόψω το συμβόλαιό μου στο Mega το 2008, μένω ένα χρόνο εκτός. Έκανα τότε το πρωινό, αλλά ζήτησα να φύγω. Είχα διάφορα προβλήματα και επανήλθα όπως έπρεπε και νόμιζα εγώ να επανέλθω. Ήθελα εκείνη την εποχή να γράψω “τα έσοδα και τα έξοδα της ζωής μου” που είχανε μπατάρει και δεν εννοώ τα οικονομικά. Της ψυχής εννοώ. Ψυχολογικά δεν είχα κάνει ταμείο….

Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο, είναι αλήθεια ότι αγοράζεις συνέχεια σπίτια;

Αυτό ήταν ένα όνειρο της μητέρας μου. Ό,τι χρήματα μάζευα πήγαινα και αγόραζα μικρά διαμερίσματα. Μη φανταστείς σπίτια, μεγάλα. 30, 40 τ.μ. , για να τα νοικιάζω. Τώρα με τη κρίση δεν μείνανε και πολλά. Πάντα σπίτι μου υπήρχε η άποψη «βάλε κάτι στην άκρη». Τώρα έχω άλλη τρέλα. Γεμίζω κουμπαράδες με δίευρα. Το όνειρό μου είναι να γεμίσω πολλούς κουμπαράδες και μια μέρα να τους σπάσουμε με το γιο μου και να του πω “πάμε να πάρεις ό,τι θέλεις”….

Για να μιλήσουμε για τη φετινή χρονιά, πρέπει να είναι η καλή χρονιά έτσι;

Ναι, είμαι ευτυχισμένος. Και θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΝΤ1 που επέμεινε. Χαίρομαι γιατί κάποτε κοβόντουσαν πολύ εύκολα εκπομπές που δεν έκαναν μεγάλα νούμερα. Επέμεινε στην εκπομπή, αλλά έπαιρνα και πάσες 3-4%, με αγώνα το κάναμε 15- 16%. Σίγουρα δεν θεωρήθηκε επιτυχία. Θα μπορούσε να είχε κοπεί. Δεν κόπηκε. Πιστέψανε σε μένα. Φέτος χάρηκα για την πάσα με τις “Άγριες μέλισσες”. Τώρα πια εγώ -που δεν έτρωγα μέλι- πίνω τσάι με μέλι, καφέ με μέλι, βούτυρο με μέλι, τα πάντα…. Πέρα από αυτό, μην αδικήσω και την εκπομπή. Νιώθω ότι είμαι στα καλά μου. Παίρνουμε ωραία πάσα, αλλά κρατάμε και τα καλά νούμερα. Νιώθω πιο καλά φέτος, πιο άνετος, πιο χαρούμενος.

Βλέπεις τις “Άγριες μέλισσες”; Και ποιος χαρακτήρας σου αρέσει;

Φανατικά! Εννοείται ότι βλέπω. Μου αρέσει η Λενιώ. Τη θαυμάζω. Θα μπορούσε ένα το παίζει μεγάλη ηθοποιός αλλά είναι “πανηγύρι” άνθρωπος.

https://www.instagram.com/p/B3Kj4prDNkN/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα βλέπεις τα νούμερα της τηλεθέασης. Όταν είναι καλά χαίρεσαι ,όταν όχι στεναχωριέσαι;
Όχι δε στεναχωριέμαι πια. Και όχι επειδή φέτος έχω καλά νούμερα. Άλλαξα φιλοσοφία. Πριν από οκτώ χρόνια πάθαινα κατάθλιψη. Τώρα άντε να στεναχωρηθώ πέντε λεπτά….

Γρηγόρη, θέλω να σε ρωτήσω για το θέμα που δημιουργήθηκε με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Τι γνώμη έχεις;

Θέλω να σου ομολογήσω ότι προσπαθώ να μαζέψω τις αντιδράσεις των καλεσμένων μου για τον Γιώργο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή σαν συνάδελφος δεν πρέπει να μιλήσω. Είναι πολύ ευάλωτος και δεν νιώθω καλά. Σαν τηλεθεατής έχω την άποψή μου και εξοργίστηκα κι εγώ πάρα πολύ….

Όπως ξέρεις ξανανοίγει το Mega. Θα πήγαινες;

Στο Mega πέρασα καταπληκτικά και πρέπει να σου πω ότι ανάμεσα σε άλλες προτάσεις είχα και μια εξαιρετική πρόταση από τον Alpha, επί Χατζηνικολάου όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος και είπα όχι. Δεν μου αρέσει να φεύγω από τα κανάλια που δουλεύω. Σαν τον Μέσι στη Μπάρτσα. Τώρα αν δε με θέλουν είναι άλλο θέμα….

Είσαι και μπαμπάς πια! Τι άλλαξε στη ζωή σου ο Αναστάσης, ένα γλυκύτατο παιδάκι έξι ετών πια;

Δεν θέλω να μιλάω γιατί άμα μεγαλώσει και ακούσει τι είπα μπορεί να μου πει “καλά αυτά έλεγες για μένα;” Έχω όμως σταματήσει να σκέφτομαι πρώτα εμένα. Και ένα όνειρο που είχα να ζήσω ένα χειμώνα στη Κρήτη, δεν το σκέφτομαι καν πια. Η ζωή μου είναι εδώ δίπλα του…

Μου έδωσες μια πρόσκληση πριν από λίγο, τι είναι αυτή η φωτογραφική έκθεση;

Είναι η νέα μου δουλειά. Δεν είναι πια χόμπι, είναι επάγγελμα. Την ονομάζω “12 χιλιάδες χιλιόμετρα, ένα φωτογραφικό ταξίδι”.  Και είναι φωτογραφίες από χώρες που ταξίδεψα. Ετοιμάζω και δεύτερη έκθεση. Τη σκηνοθετημένη φωτογραφία. Όπου είναι μια τεχνική να μετέχουν άνθρωποι μέσα σαν ένα πλάνο μιας μικρής ταινίας. Μου είπαν, δε, για να γελάσεις, ότι οι γκαλερίστες είναι πολύ αυστηροί στην κριτική τους και τους απάντησα, “άντε, άμα έχεις περάσει από τη Γκολεμά, τι να σου κάνει ένας κριτικός φωτογραφίας”.

Του υποσχέθηκα να πάω. Και να τον κριτικάρω. Χαχαχα…