Ο Χρήστος Φερεντίνος στο Znews: «Ευτυχώς οι γιοι μου δεν θα μπουν στην τηλεόραση»
Συνεντεύξεις

Ο Χρήστος Φερεντίνος στο Znews: «Ευτυχώς οι γιοι μου δεν θα μπουν στην τηλεόραση»

Ο Χρήστος Φερεντίνος στο Znews: «Ευτυχώς οι γιοι μου δεν θα μπουν στην τηλεόραση»

Όσοι τον σταματούν στο δρόμο τού λένε ότι ανοίγουν τα κουτιά με τα γλυκά ή τα δέματα με τον ίδιο τρόπο που ανοίγει αυτός κάθε κρίσιμη στιγμή ένα κουτί του Deal για να δει το ποσό! Έχει γίνει viral αυτός ο τρόπος που ο Χρήστος Φερεντίνος, παρουσιαστής του δημοφιλούς παιχνιδιού του Alpha, δείχνει να συμπάσχει με τον παίκτη του. Παρ΄ ολίγον δικηγόρος, δημοσιογράφος, αλλά κυρίως παρουσιαστής, θεωρείται το “καλό δεκάρι” στα τηλεπαιχνίδια. Και όσο για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το παιχνίδι δεν θα συνεχίσει του χρόνου, λυπούμαστε πολύ αλλά θα πρέπει να τα διαψεύσουμε.

Χρήστο πόσα χρόνια τώρα ανοίγεις κουτιά με χρήματα;

Α, είναι αρκετά, και πολύ περισσότερα τα χρόνια που είμαι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Η δημοσιογραφία ήταν το μεράκι μου και παρότι σπούδασα Νομική και πολιτικοποιήθηκα αρκετά εκείνα τα χρόνια, με τράβηξε ο μαγικός δρόμος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Ποιο από τα δύο μέσα είναι το αγαπημένο σου;

Κοίτα, είναι σα να λες Μέσι ή Ρονάλντο. Διαφορετικά μέσα το ραδιόφωνο πιο εκφραστικό, πιο μοναχικό, αλλά αυτό που κάνω τώρα στην τηλεόραση μου αρέσει πολύ. Ο κόσμος που έρχεται να παίξει και έχουμε πια πάρα πολλές συμμετοχές, είναι διαφορετικός από παλιά. Τώρα οι άνθρωποι έχουν πολλές ανάγκες. Παλιά κέρδιζαν 10.000 και στράβωναν, τώρα και με 2.000 ευρώ να φύγουν είναι πολύ ευχαριστημένοι. Όλο και κάποιες ανάγκες θα καλύψουν. Φυσικά παίζουμε και για τη χαρά του παιχνιδιού.

Τι πρέπει να έχει ένας παρουσιαστής για να παρουσιάσει ένα τηλεπαιχνίδι;

Κάθε τηλεπαιχνίδι είναι διαφορετικό. Αλλιώς προσεγγίζεις αυτό που δίνει χρήματα, αλλιώς ένα παιχνίδι γνώσεων. Εμένα μου αρέσει να το μελετάω, να λέω πως θα ήθελα να το έβλεπα εγώ και να μη το χάνω και έτσι το κάνω. Μπαίνω σε αυτή τη λογική. Κυρίως στη θέση του τηλεθεατή, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι κάθε παιχνίδι έχει και άλλα κόλπα. Σε παιχνίδι γνώσεων δεν χρειάζονται τα πολλά λόγια, το Deal θέλει αυτοσχεδιασμούς, να μην επαναλαμβάνεσαι, να δείχνεις τη χαρά σου που είναι πραγματική όταν κερδίζει ο παίχτης. Και πραγματικά χαίρομαι πολύ όταν κερδίζουν οι παίκτες. Βέβαια δίνουμε λιγότερα χρήματα πια, αλλά όταν από όλη τη ζωή μας έχουν αφαιρεθεί τόσα μηδενικά, μοιραίο είναι να γίνεται αυτό και στα τηλεπαιχνίδια. Αλλά όπως είπα ο κόσμος τα βλέπει πια καλοδεχούμενα όσα και να είναι. Μου αρέσει που μου λένε στο Instagram ή στο δρόμο “ανοίγουμε τα κουτιά με το δικό σου τρόπο. Αργά και προσεκτικά….”

Αναρωτιέμαι, είσαι τόσο γελαστός άνθρωπος στη ζωή σου, όσο στο τηλεπαιχνίδι;

Το επιδιώκω. Θέλω να περνάω καλά με τη παρέα μου, να γελάμε, οι φίλοι είναι ξέρεις οι μπαταρίες μας που μας γεμίζουν στα δύσκολα και στις μαύρες μου. Αυτό κάνουν αυτοί για εμένα και εγώ για εκείνους. Είναι μια εποχή που οι φίλοι είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Είναι και ο χώρος μας λίγο δήθεν, πολύ επιφανειακός, είμαστε εγωκεντρικοί, κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, προσπαθώ να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω περάσει δυσκολίες.

Βλέπεις καθόλου τηλεόραση;

Βλέπω αρκετά. Από τους δημοσιογράφους μου αρέσει ο Αντώνης Σρόιτερ και φυσικά ο Χατζηνικολάου, η σταθερή αξία, ο Γιώργος Παπαδάκης, βλέπω “Ράδιο Αρβύλα”, μου αρέσει η σάτιρα και η κριτική, αλλά και “Βινύλιο”. Φυσικά βλέπω ταινίες, ξένες σειρές, Netflix όσο μπορώ. Από τους νέους παρουσιαστές μου αρέσει πολύ ο Σάκης Τανιμανίδης, αν και Survivor δε βλέπω γιατί φέτος, δεν ήταν του γούστου μου. Όμως ο Σάκης είναι πολύ ταλαντούχος, όπως ταλαντούχος που βρήκε το δρόμο του είναι ο Νίκος Μουτσινάς. Κάνει εξαιρετική δουλειά. Το έχει βρει.

Τόσα χρόνια σε αυτόν το χώρο, από το 1993 στον ΣΚΑΪ, έκανες φίλους από το επάγγελμα;

Καλά λες, ξεκίνησα το 1993 στον ΣΚΑΪ, τι ωραία χρόνια, τι μεράκι είχα για τη δουλειά! Τόσο που δεν κατάφερα να πάρω το πτυχίο της Νομικής. Έχω φίλους λίγους από το χώρο αλλά καλούς. Τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Σπύρο Παπαδόπουλο, την Ελένη Ράντου, τον Πέτρο Σαλαγκούδη.

Ο Χρήστος Φερεντίνος με την καλή του φίλη, Δήμητρα Παπαδοπούλου

Ο Χρήστος Φερεντίνος με την καλή του φίλη, Δήμητρα Παπαδοπούλου

Τι είναι αυτό που λείπει πιστεύεις από την τηλεόραση;

Τα βραδινά talk shows. Η σάτιρα περισσότερο, φυσικά υπάρχει ο Λαζόπουλος, είναι πάντα ένα καλό δεκάρι σε όλα τα χρόνια,- μη ξεχνάμε τι έχει προσφέρει- αλλά μου λείπουν πολύ άτομα σαν τη Μαλβίνα, σαν τη Σεμίνα που δεν κάνει εκπομπές. Στο εξωτερικό υπάρχουν talk shows που “θερίζουν” στη σάτιρα. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο…. Λείπει το χιούμορ από την τηλεόραση. Η Αθηναΐς Νέγκα είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο, μιας και λες ότι η σάτιρα ανδροκρατείται.

Φέτος το καλοκαίρι ξαναγυρίζεις στο θέατρο;

Ναι, με μεγάλη χαρά. Εκεί που έλεγα θα ξεκουραστώ μου πρότεινε ο Γιάννης Κακλέας να κάνω τον αφηγητή σε ένα υπέροχο έργο το “Η μικρή μας πόλη” που θα ανεβεί όλο το καλοκαίρι στην ταράτσα στο θέατρο Λάμπετη. Είναι ένα υπέροχο έργο που δείχνει πόσο αναλωνόμαστε σε ανούσια πράγματα όταν είμαστε νέοι και σαν μεγαλώνουμε και αποχαιρετάμε φίλους καταλαβαίνουμε την ματαιότητα όλων αυτών… Μου αρέσει το θέατρο, έχω ξανακάνει άλλες δύο φορές, τον Ηρακλή Πουαρό και τον Πίτερ Παν σε μια ρώσικη παράσταση.

Πώς αποφορτίζεσαι;

Τώρα να σου πω έχω δύο αγόρια 16 ετών στην εφηβεία και σήμερα τα παιδιά θέλουν μεγάλη προσοχή. Ευτυχώς δεν θα μπούνε στο χώρο της τηλεόρασης, δεν τους ενδιαφέρει, αλλά όταν ξεκλέβω χρόνο το ρίχνω στις ταινίες και τις ξένες σειρές. Είμαι μανιώδης!

Χρήστο θα μας πεις ποιος είναι ο τραπεζίτης;

Ε, τι ρωτάς και συ! Άμα ήξερα θα το έλεγα…..