Η Γιάννα Τερζή στο Znews: “Δε θέλω να ξαναμπώ σε καλούπια στα προσωπικά μου ή στη δουλειά μου”
Συνεντεύξεις

Η Γιάννα Τερζή στο Znews: “Δε θέλω να ξαναμπώ σε καλούπια στα προσωπικά μου ή στη δουλειά μου”

Η Γιάννα Τερζή στο Znews: “Δε θέλω να ξαναμπώ σε καλούπια στα προσωπικά μου ή στη δουλειά μου”

Η Γιάννα Τερζή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη.

Φέρει ένα όνομα με μεγάλη ιστορία, διαγράφει όμως τη δική της πορεία στο τραγούδι.

Της μιλήσαμε μόλις μερικές μέρες μετά την εμφάνισή της στη φετινή Αρμάτα των Σπετσών, ένα έθιμο εντυπωσιακό και μοναδικό που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και συνοδεύεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η Γιάννα μοιράστηκε μαζί μας τον ενθουσιασμό της για την εμπειρία αυτή.

“Το αγαπώ το νησί. Έτυχε να μιλήσω με διάφορους ανθρώπους, έχω εμφανιστεί δυο τρεις φορές εκεί και έτυχε να μου κάνουν την πρόταση.

Ήταν ονειρικά για μένα. Όλο το σκηνικό ήταν απίστευτο μπροστά στο Ποσειδώνιο με τα σκάφη. Δεν το έχω ξαναζήσει”.

Από την εμφάνιση της Γιάννας Τερζή στις Σπέτσες-Photo: Βαλεντίνη Αμασιάδη

Τα “Λόγια όμορφα” της Γιάννας

Η Γιάννα Τερζή βρίσκεται σε μια πολύ δημιουργική φάση της ζωής της. Κυκλοφορεί ήδη το νέο της τραγούδι, το “Λόγια όμορφα” βασισμένο σε ένα παλιότερο κομμάτι, το Stanga και έρχεται το βιντεοκλίπ.

“Μόλις τελείωσα τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για τα “Λόγια όμορφα”. Πραγματικά δεν έχω ξανακάνει τέτοιο βιντεοκλίπ, είναι κινηματογραφικό, είναι υπερπαραγωγή, είμαι τόσο χαρούμενη, το περιμένω πώς και πώς.

Μαζεύτηκε μια ομάδα που έχει πάρα πολύ μεγάλη αγάπη για το συγκεκριμένο τραγούδι, το Stanga, το παλιό και είναι όλοι χαρούμενοι για τη διασκευή του.

Ο σκηνοθέτης είναι ο Νεκτάριος Δεληγιάννης, Είναι η πρώτη του φορά που κάνει μουσικό βιντεοκλίπ. Είναι πάρα πολύ παθιασμένος με το τραγούδι.

Τις χορογραφίες τις έχει κάνει η Βαλεντίνη Μόσχου και όλο το concept είναι του Μιχάλη Μόσχου.

Θα κυκλοφορήσει περίπου σε 10 μέρες”, μας λέει.

“Δεν μου ταιριάζει η πίστα”

Η Γιάννα μετά την επιστροφή της από την Αμερική έχει τραβήξει έναν δρόμο στο τραγούδι διαφορετικό από τα λαϊκά, γι’ αυτό και οι live εμφανίσεις της γίνονται σε χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν τη δουλειά της. Ποια είναι τα σχέδιά της;

“Δεν ξέρω αν θα μου προκύψει κάποια συνεργασία σε μαγαζί αλλιώς θα κάνω live σε μουσικές σκηνές μόνη μου. Σε μαγαζί τύπου πίστα δεν το επιδιώκω, δεν ταιριάζει σε αυτό που κάνω τώρα και γενικά σε όλο το ρεπερτόριο που έχω πλέον μετά την Αμερική.

Δεν είναι λαϊκά δεν κάνουν για μπουζούκια. Είναι πολύ προσεγμένη η δουλειά που έχουμε κάνει και ευελπιστώ να εξελιχθεί να μου προσφερθεί η ευκαιρία να το κάνω ένα ολοκληρωμένο show με τα φώτα του όπως του αξίζει και να δώσω πραγματικά στον κόσμο ένα μεγάλο θέαμα”.

“Ετοιμάζω κάποιες εμφανίσεις μέσα στο χειμώνα, αρχικά τον Οκτώβρη, το live “Δύση Ανατολή” που έκανα και στις Σπέτσες και ο σκοπός μου είναι να το κάνω γνωστό. Έχουμε στήσει κάτι πολύ ιδιαίτερο, με διασκευές ξένων και ελληνικών τραγουδιών και θέλω να αφοσιωθώ σε αυτό, στο να το ακούσει ο κόσμος και να το ευχαριστηθεί” μας εξηγεί.

Photo: Βαλεντίνη Αμασιάδη

Η ζωή και οι εμπειρίες στην Αμερική

Η Γιάννα πέρασε αρκετά χρόνια στην Αμερική.  Πόσο την επηρέασε σαν καλλιτέχνιδα η παραμονή της εκεί;

“Είναι τεράστια η εμπειρία που πήρα. Έχω δουλέψει με ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι παγκοσμίως και μου έμαθαν πράγματα τα οποία δεν μπορείς να μάθεις στην Ελλάδα”.

Είναι πια η δεύτερη πατρίδα της;

“Επειδή πλέον είμαι και με τη στάμπα Αμερικανίδα, με διαβατήριο, θεωρώ ότι είναι πάντα η δεύτερη χώρα που μπορώ ανά πάσα στιγμή να επιστρέψω. Δεν το θεωρώ ένα ταξίδι μακρινό όπως κάποτε. Οι μισοί μου φίλοι είναι από εκεί, δουλειές έχω επίσης εκεί, οπότε το έχω… δίπορτο με την Ελλάδα”.

Και φυσικά μία από τις φίλες που απέκτησε είναι η Καλομοίρα!

“Με την Καλομοίρα είμαστε φίλες εδώ και χρόνια. Βρεθήκαμε στην Αμερική. Εκεί δεν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορείς να έρθεις πιο κοντά και να τους αισθανθείς δίπλα σου, δικούς σου. Δεθήκαμε πάρα πολύ και διατηρούμε τη φιλία μας. Κάθε φορά που έρχεται ή πάω εγώ βρισκόμαστε οπωσδήποτε και περνάμε χρόνο μαζί”.

https://www.instagram.com/p/B1oVghrA_un/?utm_source=ig_web_copy_link

“Δεν θέλω να ξαναμπώ σε καλούπια”

Πώς βλέπει την πορεία της από δω και πέρα;

“Ο στόχος μου είναι να είμαι ευτυχισμένη και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν. Δεν θέλω να ξαναμπώ σε καλούπια για το τι πρέπει να κάνω ούτε στα προσωπικά μου ούτε στη δουλειά μου για να κάνω πράγματα που με εκφράζουν και μπορώ να τα στηρίζω. Παρόλο που είναι ο δύσκολος δρόμος αυτός, δεν είναι ο εμπορικός, δεν κάνω πλέον τα άκρως εμπορικά για να είμαι παντού είναι δύσκολα αλλά θα το στηρίξω μέχρι να το πετύχω”.

Και φυσικά η ερώτηση που προκύπτει είναι ποιος την έβαλε σε “καλούπια”.

“Κανένας δεν με έβαλε. Εγώ μπήκα και έβαλα τον εαυτό μου σε καλούπια όταν ξεκίνησα, να μπω σε νυχτερινά μαγαζιά, να κάνω το συγκεκριμένο ρεπερτόριο ενώ δεν μου ταίριαζε 100%. Τώρα που έχω μεγαλώσει και ξέρω ακριβώς τι μου ταιριάζει και τι θέλω, κάνω αυτό που μου ταιριάζει” μας λέει με ειλικρίνεια.

Τελικά η Eurovision ήταν ένα “καλούπι” ή τη βοήθησε στην εξέλιξή της;

“Όλες οι εμπειρίες βοηθάνε. Όλα λειτουργούν σαν ένα μικρό σκαλοπάτι για να κάνεις το επόμενο βήμα καλύτερα και πάντα πρέπει να κρατάς αυτό που έχεις μάθει και ό,τι είναι να πεταχτεί πετιέται”.

Θα ξαναπήγαινε;

“Ποτέ μη λες ποτέ αν και νομίζω ότι είναι αρκετό να πας μία φορά στη Eurovision. Δεν προδικάζω βέβαια τίποτα για το μέλλον”.

Το κεφάλαιο “Πασχάλης Τερζής”

“Ο πατέρας μου μού έχει πει να αποφεύγω όσο μπορώ να μιλάω για τον ίδιο διότι δεν κάνει δηλώσεις και έχω καταλήξει να κάνω εγώ για εκείνον. Θέλω να τον σεβαστώ. Δεν είναι ο ρόλος μου να τον φέρνω εγώ στη δημοσιότητα” μας είπε.

Άλλωστε εδώ και χρόνια ο Πασχάλης Τερζής έχει συνειδητά επιλέξει να αποσυρθεί και να καμαρώνει την κόρη του από τα παρασκήνια.

https://www.instagram.com/p/Bw3-rX4ARiM/?utm_source=ig_web_copy_link

Ένα γεμάτο καλοκαίρι

“Ξεκουράστηκα ψυχικά όχι σωματικά. Επειδή το καλοκαίρι έρχονται όλοι οι φίλοι μου από όλον τον κόσμο στην Ελλάδα εγώ κάνω τον tour guide και τους τρέχω παντού! Είμαι αυτή που οργανώνει τα πάντα! Πού θέλει να πάει ο καθένας; Έτρεχα όλο το καλοκαίρι με την καλή έννοια και το χάρηκα. Ελπίζω ο χειμώνας να ξεκινήσει δυναμικά όπως ξεκίνησε με το live στις Σπέτσες και το βιντεοκλίπ” μας εξομολογείται.

https://www.instagram.com/p/B1gcoQMg5cv/?utm_source=ig_web_copy_link

Αυτό όμως που δεν πέρασε διόλου απαρατήρητο στις φωτογραφίες της είναι το σμιλεμένο σώμα της. Ζητήσαμε να μας πει το μυστικό της!

https://www.instagram.com/p/Bz-V3SQAKiz/?utm_source=ig_web_copy_link

“Έχω τρελά σκαμπανεβάσματα. Μπορεί να με δεις τον ένα μήνα να είμαι στα πιο ψηλά μου γιατί το διασκεδάζω με το φαγητό και τον άλλο μήνα να είμαι σε σκληρή διατροφή.

Και αυτό είναι το πρόβλημά μου, δεν μένω ποτέ σταθερή γι’ αυτό και συνέχεια με ρωτάνε αν αδυνάτισα!

Κάνω όμως κολυμβητήριο γιατί είναι το μόνο που δεν με τραυματίζει και pilates”, μας είπε.