Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Με τον Αρναούτογλου ανταλλάζουμε μηνύματα για τις εκπομπές μας»
Συνεντεύξεις

Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Με τον Αρναούτογλου ανταλλάζουμε μηνύματα για τις εκπομπές μας»

Η Ελεονώρα Μελέτη στο Znews: «Με τον Αρναούτογλου ανταλλάζουμε μηνύματα για τις εκπομπές μας»

Η ζωή της άλλαξε εντελώς, όταν έφερε στο κόσμο την κόρη της, την Αλεξάνδρα. Και όποιος πει ότι αυτό δεν ισχύει κάτι δεν πάει καλά. Η Ελεονώρα Μελέτη θεωρεί ότι πέρασε από 40 κύματα, ότι κρίθηκε πολύ άδικα και σκέφτηκε σχεδόν να τα παρατήσει γιατί ψυχικά δεν άντεξε. Όμως τώρα όλα είναι περασμένα ξεχασμένα και στον Alpha κάνει μια δουλειά, ένα βραδινό σόου, που την ευχαριστεί πάρα πολύ….

Ελεονώρα, πώς είναι να γίνεσαι μητέρα; Τι αλλάζει στη ζωή σου;

Τα πάντα. Οι προτεραιότητές σου, οι σκέψεις σου για τη ζωή, όλα. Η σημασία που δίνω στα πράγματα, σε ποια πράγματα δίνω σημασία, η κοσμοθεωρία μου για όλα. Αν και πιστεύω ότι είμαι πολύ ψύχραιμη σαν μητέρα, πολύ χαλαρή, είμαι στη φάση που δίνω πολύ αγάπη, πολλά χάδια, πολλές αγκαλιές, στα δύσκολα δεν πανικοβάλλομαι. Θέλω η κόρη μου να εισπράξει στα πρώτα χρόνια της ζωής της αυτό που εισέπραξα και εγώ από τους γονείς μου. Απέραντη φροντίδα και αγάπη….

https://www.instagram.com/p/BsYpmdhg81V/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο άνδρας σου, ο Θοδωρής, σε βοηθάει;

Πάρα πολύ, είναι ένας ενεργός πατέρας. Στην εγκυμοσύνη μού έκανε τον οδηγό, σε όλα. Τώρα βοηθάει εμένα να αντεπεξέλθω στην κούραση, όπου μπορεί, είναι παρών αδιάκοπα.

https://www.instagram.com/p/BnysChUCCkd/?utm_source=ig_web_copy_link

Κατά μία τρομερή σύμπτωση ξεκινάς την καριέρα σου στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Πες μου λίγο για αυτό τον πρώτο καιρό.

Πρώτη μέρα στη δουλειά στις διεθνείς ειδήσεις του Alter, μπαίνω σε μια αίθουσα όπου επικρατεί πανικός! Έχουν πέσει οι Δίδυμοι Πύργοι και τρέχουν όλοι σαν τρελοί. Εγώ να έχω παντελή άγνοια. Ούτε τους Δίδυμους Πύργους δεν ήξερα, πόσω μάλλον τον Μπιν Λάντεν. Θυμάμαι έπαιρνα τηλέφωνο τον πάτερα μου και τον ρωτούσα. Και στο γραφείο μου έλεγαν «πάρε τηλέφωνο τον τάδε δημοσιογράφο του CNN και ρώτα τον». Πανικός. Μπήκα βέβαια στα πολύ βαθιά νερά με αυτό το γεγονός και μου έκανε καλό. Η αλήθεια είναι ότι πριν από το Alter επιχείρησα να πάω και σε εφημερίδα, στο ΒΗΜΑ, αλλά ούτε που μου απάντησαν.

Μετά, ποιος είναι ο επόμενος σταθμός;

Μετά από τρία χρόνια αναζητώ στέγη στον ΑΝΤ1. Τους έχω γίνει “στενός κορσές”, αφήνω και ένα βιογραφικό στο γραφείο του προέδρου (Μίνωας Κυριακού) και κάποια στιγμή αδειάζει μια θέση. Αρχίζω να λέω τις βραδινές ειδήσεις καθημερινά και το δελτίο το Σαββατοκύριακο. Και έρχεται μια στιγμή που φεύγει η Μενεγάκη από τον ΑΝΤ1 και μου λένε θα κάνεις τον “Πρωινό Καφέ”! Εγώ τρελάθηκα, έλεγα συνέχεια “όχι” και με συμβούλευαν “όχι στον πρόεδρο δεν λέμε ποτέ”. Τελοσπάντων, με τα πολλά τον επόμενο Σεπτέμβρη βρίσκομαι στο ψυχαγωγικό, βρίσκομαι στον “Πρωινό Καφέ” μια “βαριά” εκπομπή του καναλιού την οποία κρατάω τρία χρόνια. Δεν πέρασα άσχημα, αλλά δεν άντεξα.

Είναι η εποχή που δέχεσαι πολλές κριτικές και αντιδρά κάπως περίεργα; Θυμάμαι και τις δικές μας αντιδικίες, πρωτοσέλιδο με είχες κάνει!

Δεν θα διστάσω να πω ότι υπέστην bullying! Δέχτηκα πολύ άσχημες κριτικές, χωρίς να θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι και αυτό το πράγμα με αρρώστησε. Πάθαινα κρίσεις πανικού, πήγα στο νοσοκομείο- δεν έφταιγε μόνο αυτό- και μια μέρα πήγαμε τους γονείς μου, 28 χρονών γυναίκα, στον Κυριακού και του είπα “τέλος δεν πάει άλλο. Δεν μπορώ, δεν αντέχω”. Βέβαια εκείνος με ηρεμούσε, μου έλεγε “έχεις εμένα μη φοβάσαι τίποτα”… Νομίζω τώρα πια που τα σκέφτομαι ήμουν πολύ “ψάρι” για να πιστεύω ότι δεχόμουν επιθέσεις, που πίστευα ότι ήταν από εμμονή και μόνο.

Ναι αλλά όποιος εκτίθεται στο γυαλί πρέπει να περιμένει και την κριτική, ή όχι;

Ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σκέφτηκα να φύγω από τον χώρο, να πάω στο εξωτερικό, ώσπου….

Ώσπου;

Ο Σταμάτης  Μαλέλης στο Star με βάζει να κάνω την “Πρωινή Μελέτη” όταν αποχωρεί ο Γιώργος Λιάγκας. Τώρα ευτυχώς στον Alpha έχω βρει τις ισορροπίες μου. Κάνω βραδινό που μου αρέσει πολύ και λόγω της μικρής έχω τις ώρες που χρειάζομαι, δόξα τω Θεώ όλα καλά. Την απολαμβάνω την εκπομπή, από όλους κάτι παίρνω. Η εκπομπή που με συγκλόνισε ήταν αυτή με τον πυροσβέστη από το Μάτι.

Αν σε ρωτούσα 20 χρόνια πια στη δουλειά, ψυχαγωγία ή ενημέρωση τι θα μου έλεγες;

Είναι σαν να ρωτάς βουνό ή θάλασσα. Και τα δύο μου αρέσουν. Αγάπησα τις ειδήσεις αλλά πια με καλύπτει και το κοινωνικό κομμάτι.

Ποια πρόσωπα από την τηλεόραση, θαυμάζεις, κάνεις παρέα; Τι εκπομπές βλέπεις;

Θαυμάζω την Ελλη Στάη, με τον Γρηγόρη ανταλλάζουμε μηνύματα για τις εκπομπές μας, θα αδικήσω αν πω κάποιους είναι πολλοί. Παρακολουθώ ειδήσεις, βλέπω την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, το MasterChef, “Το Τατουάζ”, βλέπω τηλεόραση δεν μου αρέσει καθόλου το Survivor, που δεν το παρακολουθώ. Ειδικά το κόνσεπτ Ελλάδα- Τουρκία το θεωρώ αποτυχημένο. Πάντως να πω κάτι; Δεν έχω φίλους από τη δουλειά. Οι φίλοι μου είναι σταθεροί μια ζωή δεν θα τους άλλαζα.

Πώς βλέπει μια νέα γυναίκα που γίνεται και μητέρα, όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας;

Είμαι πολύ απογοητευμένη και θυμωμένη. Το 70% της δουλειάς μου πάει στο κράτος και στους φόρους. Σε ένα κράτος που δεν μου παρέχει τίποτα. Ούτε παιδεία ούτε υγεία. Νιώθω ότι οι κόποι μου πέφτουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Τελειώνοντας τη συζήτηση, η μικρή Αλεξάνδρα έχει αρχίσει να θέλει την αγκαλιά τη μαμάς της. “Να είμαστε καλά” μου λέει και “να μεγαλώσει το παιδί μου σε ένα κόσμο όμορφο, όπως εγώ”. Και βέβαια να έχουμε υγεία….