Η Ελένη Χατζίδου στο Znews: “Το παιδί είναι η χαρά της ζωής, δεν σε φυλακίζει”
Συνεντεύξεις

Η Ελένη Χατζίδου στο Znews: “Το παιδί είναι η χαρά της ζωής, δεν σε φυλακίζει”

Η Ελένη Χατζίδου στο Znews: “Το παιδί είναι η χαρά της ζωής, δεν σε φυλακίζει”

Η Ελένη Χατζίδου είναι σαν τη φίλη που θέλεις να έχεις.  Είναι εκεί, σου μεταδίδει με τη μία την αισιοδοξία και το κέφι της αφού από νωρίς έχει μάθει να κάνει τις δυσκολίες μαθήματα ζωής. Έχει τόση θετική ενέργεια που δεν γίνεται να μην σε παρασύρει.

Τους τελευταίους μήνες διανύει την πιο όμορφη φάση της ζωής της, καθώς τον Σεπτέμβριο θα έρθει στον κόσμο η κόρη της.  Αυτές τις μέρες ετοιμάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το παιδικό δωμάτιο και καθώς μιλάμε δίνει ταυτόχρονα οδηγίες στον Ετεοκλή (σ.σ. τον σύζυγό της).

Δεν κρύβει τίποτα, έχει δίπλα της έναν άνθρωπο που της εμπνέει σιγουριά και η ίδια λάμπει.

Η εγκυμοσύνη και τα… σχόλια

Ετοιμάζεται να μπει στον 8ο μήνα και εκτός από κάποιους πόνους στη μέση και τις έντονες ναυτίες μέχρι τον 4ο (που χαριτολογώντας λέει “Γιατί κανείς δεν με προειδοποίησε για το πώς θα είναι;”) είχε μια εύκολη εγκυμοσύνη.

Προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν προγεννητικές εξετάσεις, όπως έκανε και εκείνη και ανακάλυψε έγκαιρα ότι χρειάζεται να κάνει κάποιες ενέσεις που θα την προστάτευαν από τη θρομβοφιλία.

“Τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι πάνε όλα καλά, να βγει η μικρή την ώρα που πρέπει, να μη βιαστεί! Σκέφτομαι τον πόνο αλλά όλες οι γυναίκες που γεννάνε;”  παραδέχεται με ειλικρίνεια.

Η Ελένη ήθελε πολύ συνειδητοποιημένα να γίνει μητέρα. Γι’ αυτό και της κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση κάποια σχόλια που της γράφουν:

“Με ενοχλεί πάρα πολύ αυτό που μου έγραψαν τις προάλλες ότι να χαρείς τώρα την ελευθερία σου γιατί δεν θα την ξαναέχεις ποτέ. Και λέω, ρε φίλε, φυλακίζεσαι; Εννοείται ότι αλλάζει η ζωή σου με το παιδί αλλά υποτίθεται ότι είναι η χαρά της ζωής. Δεν φυλακίζεσαι! Ή μου λένε να κοιμηθώ τώρα. Είναι όπως στο Survivor, που μας έλεγαν να φάμε πριν και τελικά είχαμε ξεχειλώσει από το φαΐ και μετά πεινούσαμε περισσότερο και δεν μπορούσε να κλείσει το στομάχι μας. Δε θα κοιμηθώ τώρα και θα βάλω στις αποθήκες μου ύπνο!” (γέλια).

“Μου στέλνουν μηνύματα που είμαι τόσο χαρούμενη και δεν έχω εξαφανιστεί από το Instagram αλλά και πόσο τους εμπνέω. Κάποιες κοπέλες μου λένε ότι δεν ήθελαν να κάνουν παιδί και με είδαν και άλλαξαν γνώμη”, μας λέει. “Πρέπει να φτιάχνουμε μόνοι μας την ψυχολογία μας. Είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Ακόμα και κάτι κακό να συμβεί βγάζω κάτι θετικό”.

Παίζει όμως ρόλο και ο σύντροφος που έχεις δίπλα σου που σε υποστηρίζει.

Φυσικά. Οι γυναίκες που τα λένε αυτά είναι συνήθως μόνες τους και δεν έχουν βοήθεια, ούτε πεθερές, ούτε μαμάδες ούτε καν χρήματα για να πάρουν μια γυναίκα. Αλλά αν δεν έχεις το βασικό, τον άντρα σου ή έχεις το παιδί και έναν άντρα που τα θέλει όλα έτοιμα είναι δύσκολα. Ο Ετεοκλής δεν σταματάει να μου λέει πόσο έχω ομορφύνει, πόσο χαρούμενος είναι, με ρωτάει τι χρειάζομαι.

Έχεις δεχτεί άσχημα σχόλια για την εγκυμοσύνη σου, όπως π.χ. για το σώμα σου; Είναι περισσότερα τα αρνητικά ή τα θετικά που σου γράφουν;

Να ξέρεις ότι όσα likes και followers είχα με την εγκυμοσύνη δεν τα είχα ποτέ. Οι περισσότεροι χάρηκαν, μας αγαπάνε και σαν ζευγάρι. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που θα κάνουν σχόλια τύπου “πώς έγινες έτσι που πάχυνες;”. Μια κοπέλα προχτές μου έγραψε “έλεος πια, είναι αντιαισθητικό να βγάζεις την κοιλιά σου στην παραλία”. Μου έκανε τόση εντύπωση που της έγραψα “δηλαδή βλέπεις μία έγκυο στην παραλία και αηδιάζεις, γυρνάς το κεφάλι από την άλλη;”. Είναι δυνατόν; Σε πολλά δεν απαντάω. Δεν θα ασχοληθώ με ανθρώπους που βλέπω ότι λένε χαζομάρες. Αυτό όμως ήταν κάτι βαρύ και ήθελα να το συζητήσω μαζί της. Η απάντησή της  μετά ήταν χίλια συγγνώμη. Ποιος όμως τα κοιτάζει αυτά; Εγώ ζω την ευτυχία μου, περιμένω πώς και πώς το κοριτσάκι μου, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη.

https://www.instagram.com/p/BysgkPbINga/?utm_source=ig_web_copy_link

Ήταν, λοιπόν, μια συνειδητή απόφαση να αποκτήσεις παιδί.

Φυσικά. Κι εγώ και ο Ετεοκλής το θέλαμε πάρα πολύ, παρά το ότι είμαστε λίγο καιρό μαζί. Βέβαια το λίγο και το πολύ είναι σχετικά. Κάποιοι είναι μαζί 10 χρόνια, παντρεύονται στον 11ο και χωρίζουν κατευθείαν και μεις το κάναμε το παιδί ούτε καν στον χρόνο. Τον Αύγουστο κλείνουμε έναν χρόνο μαζί. Αλλά το θέλαμε, το σκεφτήκαμε, το συζητήσαμε. Δεν έτυχε.

Σού το έβγαλε ο χαρακτήρας του Ετεοκλή αυτό;

Ναι. Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Θα γίνει πολύ καλός μπαμπάς. Βέβαια τον φοβάμαι λίγο ότι θα κάνει όλα τα χατίρια της κόρης του και θα γίνω εγώ η κακιά της υπόθεσης! Κάποιος μας ρώτησε προχτές ποιος από τους δύο θα είναι ο “κακός” και ο Ετεοκλής πήγε να το “παίξει”  σκληρός και του λέω “Θα λιώσεις σαν το βούτυρο, αγάπη μου, ό,τι θέλει θα σε κάνει” (γέλια). Αλλά δεν πειράζει. Μου λένε ότι θα είναι σαν να μην έχεις παιδί γιατί θα είναι κολλημένη στον μπαμπά της. Ε, θα κάνω κι ένα αγοράκι μετά για μένα και θα χει ο καθένας το δικό του!

Άρα θέλετε και δεύτερο παιδί;

Ε ναι! Γερά να ‘ναι. Ας είναι κολλημένη με τον μπαμπά της, θα ‘μαι κι εγώ κολλημένη πάνω τους.

Τραγουδάς στο μωρό;

Ναι, όχι πολύ συχνά όμως. Αλλά βάζω μουσική, χορεύω, με βλέπει ο Ετεοκλής και απορεί.

Θα ήταν η επόμενή μου ερώτηση: Το βίντεο με το χορευτικό σας είχε 210.000 προβολές.

Παιδί μου, τα κάνουμε συνέχεια αυτά! Δεν είναι ότι το κάνουμε σκόπιμα για το Instagram και τους followers.

Περίμενες τόση θετική ανταπόκριση αλλά και το πόσο επηρέασες άλλα ζευγάρια να εκφραστούν;

Ό,τι κάνω γενικά στη ζωή μου κι ό,τι ανεβάζω είναι αυτό που θέλω να βλέπω και από τους άλλους. Χαίρομαι πάρα πολύ να βλέπω ζευγάρια αγαπημένα, ανθρώπους να εκφράζουν την αγάπη τους. Σιχαίνομαι αυτούς κρύβονται. Έχει ο άλλος σχέση με μια κοπέλα κι επειδή είναι τραγουδιστής επώνυμος και επειδή φοβάται μη χάσει το κοινό του κρύβει την κοπέλα. Ή το παιδί. Ακόμα πιο τραγικό. Παντρεύεται μία ηθοποιός ή τραγουδίστρια, γεννάει και το χει κρυφό μη μάθουν ότι γέννησε και χαθούν οι γαμπροί. Ο καθένας βέβαια ό,τι θέλει κάνει.

https://www.instagram.com/p/Byzd24GIGQq/?utm_source=ig_web_copy_link

Το μωρό και το τραγούδι

Σε φλερτάρουν τώρα που είσαι έγκυος και παντρεμένη;

Μου στέλνουν ακόμα μηνύματα και αναρωτιέμαι “Καλά δε βλέπουνε;” (γέλια). Με ρωτάνε πότε γυρνάω, πότε θα με δούνε στην πίστα. Χαίρομαι πολύ που με ρωτάνε πότε θα κάνω comeback. Ακόμη και οι επιχειρηματίες θέλουν να δούνε πότε θα γυρίσω. Εμένα με αφορά ο κόσμος που θέλει να ακούσει τα τραγούδια μου ή εκείνος που επειδή περνάει μια φάση στη ζωή του θέλει να ακούσει ένα κομμάτι live ή και όσοι περιμένουν το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα.

Ανησύχησες ποτέ ότι με το μωρό θα διακοπεί η καριέρα σου;

Όχι, και θα σου πω γιατί. Ήρθε σε μία περίοδο που είχα “χτίσει” κάποια πράγματα. Π.χ. αν ερχόταν το 2014, μετά το “Χειρότερα” πάνω στη φάση που ήθελα να κάνω ένα βήμα παραπάνω, εκεί μπορεί να αγχωνόμουν λίγο.

Τώρα όμως είσαι πιο σίγουρη.

Ναι, υπάρχει μια δισκογραφία, κάποια τραγούδια, ο κόσμος με γνωρίζει, θα επιστρέψω και έχω τη μεγάλη στήριξη του Ετεοκλή σε αυτό (ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που θα μου έλεγε να σταματήσω). Είμαι ένα κορίτσι που πάλεψα για “χτίσω” την καριέρα μου, ποιος μπορεί να μου πει “σταμάτησέ το”;

Οπότε ποια είναι τα επαγγελματικά σου πλάνα;

Ήδη σκέφτομαι το επόμενο βήμα. Δεν έχω μπει ακόμα στο στούντιο, ακούω όμως κομμάτια. Δεν έχω αγχωθεί. Ο μάνατζέρ μου με ρώτησε πότε επιστρέφω στα lives και στη δισκογραφία και του είπα ότι το βλέπω γύρω στο Πάσχα του 2020. Αν είναι λίγο πριν ή μετά θα δούμε. Έχω την επιλογή να κάνω μόνο live. Βλέποντας και κάνοντας.

Η Ελένη, η κουζίνα και ο γάμος

Με καταγωγή από την Πόλη και τη Μικρά Ασία, η Ελένη δέχτηκε τις μαγειρικές επιρροές που έχουν αυτές οι κουζίνες, όμως στο δικό της σπίτι, μαγειρεύει πιο ελαφριά.

“Λόγω και του Ετεοκλή” όπως μας είπε, επιλέγει πιο πολύ ψητά και σαλάτες. “Ξέρω να φτιάχνω και τα παραδοσιακά όπως ο μουσακάς αλλά μου πέφτει βαρύς”.

Της αρέσουν όμως τα γλυκά με λίγες θερμίδες. “Προχτές έφτιαξα μπάρες με ταχίνι” ενώ στο σπίτι τους αποφεύγουν τα τηγανιτά γιατί δεν της αρέσουν.

https://www.instagram.com/p/BzyRYKgo34e/?utm_source=ig_web_copy_link

Θρησκευτικό γάμο θα κάνετε;

Ναι φυσικά! Ακόμα δεν έχουμε ετοιμάσει κάτι αλλά με το παιδάκι μαζί θα γίνει.

Τι δεν ξέρουμε για σένα;

Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα. Είμαι βιβλίο ανοιχτό. Ό,τι και να με ρωτήσεις θα στο πω. Ακόμα και πράγματα που με έχουν σημαδέψει και ήταν άσχημα στη ζωή μου τα λέω για να δώσω θάρρος σε κάποιους άλλους ανθρώπους. Όπως όταν είχα κρίσεις πανικού και το είπα. Και γω κάποιον άλλον άνθρωπο ρώτησα και πήρα θάρρος και δύναμη.

Τα τρία πράγματα που σου αρέσουν στον Ετεοκλή;

Α, τι να σου πρωτοπώ; Είναι πολύ ώριμος, σκέφτεται όλες τις πλευρές σε ένα ζήτημα, σφαιρικά και με επιχειρήματα, είναι της κουβέντας. Έχει πολύ χιούμορ και είναι άντρας με τα όλα του. Νιώθεις ότι θα μπει μπροστά και θα σε προστατέψει. Από την ημέρα που τον γνώρισα νομίζω ότι δεν μπορεί να με πειράξει κανένας. Επειδή είχα και το συμβάν αυτό που μου έκαψαν το αυτοκίνητο, νομίζω ότι ποτέ κανείς δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα, ποτέ. Νομίζω ότι έχω τον καλύτερο άντρα του κόσμου.

Ο Ετεοκλής τι λέει ότι βρήκε σε σένα;

Μου λέει ότι με θαυμάζει πάρα πολύ για όσα έχω καταφέρει. Δεν καυχιόμουν ποτέ. Μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα. Με παραδέχεται όμως που ήρθα από ένα μικρό χωριό, δεν είχα καμία σχέση με τη μουσική και μόνη μου άρπαξα την κατάλληλη ευκαιρία και έκανα όσα έκανα. Για όλο αυτό με θαυμάζει και μου το λέει συνέχεια. Δεν μου το έχει ξαναπεί κανείς. Ακόμα και οι γονείς μου είναι συγκρατημένοι. Θεωρεί ότι θα γίνω πάρα πολύ καλή μαμά. Μου αρέσει να τον φροντίζω.

Θα είσαι παραδοσιακή μαμά; Με παιδικές χαρές, πάρτι κ.τ.λ.;

Εννοείται! Ποιος θα τα κάνει;

Η Ελένη είναι ήδη “χαζομαμά” και όπως μας είπε ήδη με τον Ετεοκλή έφτασαν να κάνουν σχέδια ακόμη και για το φανταρικό (αν το παιδί ήταν αγόρι). “Θα δούμε πού θα έχει κλίση και αναλόγως θα πράξουμε. Αν π.χ. της αρέσει ο χορός, οι ξένες γλώσσες (που ξένες γλώσσες θα μάθει σίγουρα)”, λέει.

Θα ήθελε η κόρη της να ασχοληθεί με το τραγούδι; “Ναι αλλά θα της έλεγα να πάρει πιο πολλά εφόδια από ό,τι εγώ για να είναι πιο έτοιμη. Π.χ. να ξεκινήσει πιο νωρίς μαθήματα φωνητικής, να μάθει ένα όργανο”.

Τι ζώδιο είσαι; Είδα ότι το ψάχνουν πολύ στη Google.

Καρκίνος, 28 Ιουνίου.

Είσαι πολύ ευαίσθητη δηλαδή;

Έχω ευαισθησίες αλλά η δουλειά με έχει σκληρύνει. Ο μπαμπάς μου ήταν ρεμπέτης και τραγουδάει ακόμα και δεν μπορούσε να το κάνει επαγγελματικά γιατί όταν είναι να τραγουδήσει μπροστά σε κόσμο τρέμει. Και πάντα με ρωτάει “πώς μπορείς και μιλάς σε εκπομπές  και πας παντού λες και είσαι σπίτι σου;”. Έχω ευαισθησίες και δεν το περίμενα να το κάνω. Όταν πρωτοξεκίνησα στην πίστα έκλαιγα για ένα μήνα και έλεγα δεν μπορώ να την κάνω αυτή τη δουλειά. Τελικά ήταν σαν να το έκανα από πάντα. Σκλήρυνα με τα όσα έχω ακούσει όμως στους δικούς μου ανθρώπους δείχνω αδυναμία. Στους έξω, άστο, καλύτερα να μη δείχνεις!

Στην τηλεόραση θα σε ξαναδούμε;

Με είχαν πάρει για το Your Face Sounds Familiar και δεν πήγα και λόγω της εγκυμοσύνης. Είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν μου ταίριαζε. Νιώθω ότι τελείωσα με τις συμμετοχές. Έχω όμως φανταστεί με τον Ετεοκλή ένα δίδυμο. Αν μας δεις στο σπίτι πώς είμαστε, τι γέλιο και τι ατάκα! Μια κάμερα να βάλει κάποιος είναι μαγικό. Αυτό που κάνουν ζευγάρια εκπομπές το καταλαβαίνω απόλυτα.

Θα ήθελες να κάνεις κάτι τέτοιο;

Με χίλια! Και μη σου πω ότι θα το κοιτάξω κιόλας στο μέλλον. Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση. Περνάω τέλεια. Έχω τόση ενέργεια και τόσα πράγματα να δώσω!

Και μέχρι να γίνει αυτό, απολαμβάνουμε την Ελένη Χατζίδου στο νέο της single με τίτλο “Η μικρή Ελένη”:

Για το τέλος, αυτή η εικόνα του ερωτευμένου ζευγαριού, της Ελένης και του Ετεοκλή, τα λέει όλα: