Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: Η Τάμτα, το προσωπικό της στυλ και τα τηλεοπτικά της σχέδια
Συνεντεύξεις

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: Η Τάμτα, το προσωπικό της στυλ και τα τηλεοπτικά της σχέδια

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: Η Τάμτα, το προσωπικό της στυλ και τα τηλεοπτικά της σχέδια

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη είναι -αν μη τι άλλο!- μία γυναίκα με στυλ.

Όχι διότι φροντίζει με επαγγελματικό τρόπο την εμφάνιση άλλων ανθρώπων όσο διότι έχει η ίδια ένα ιδιαίτερο, παιχνιδιάρικο, πρωτότυπο στυλ που ελάχιστες γυναίκες μπορούν να υποστηρίξουν τόσο άνετα και να το κάνουν να δείχνει… δικό τους.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που την εμπιστεύονται και celebrities που θέλουν να ξεχωρίζουν όχι απλώς για να στρέφουν τα φώτα πάνω τους αλλά διότι κατανοούν ότι το στυλ είναι θέμα… χαρακτήρα!

Ένα… Stylishious event

Μιλήσαμε με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη λίγο πριν ανοίξει το showroom της στο Κολωνάκι για ένα πολύ special καλοκαιρινό event μόδας.

Σε αυτό θα βρείτε όλα εκείνα τα… Stylishious κομμάτια που έχουν εμπιστευτεί από την Κατερίνα Στικούδη και την Τάμτα μέχρι την Ήβη Αδάμου.

Από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, η Αλεξάνδρα σάς περιμένει για να σας δώσει και στυλιστικές συμβουλές, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ.

“Είναι ένα κάλεσμα που κάνουμε πριν φύγουμε για διακοπές και είναι ανοιχτό για όλους” μας είπε και μας εξήγησε ότι θα περιλαμβάνει από beachwear και μαγιό μέχρι την καλοκαιρινή και την plus size συλλογή της, σε ειδικές τιμές λόγων των εκπτώσεων.

Ποιες είναι οι τάσεις του καλοκαιριού και τι πρέπει να βάλουμε στη βαλίτσα των διακοπών μας;

Πιστεύω ότι βαλίτσα πρέπει να είναι μικρή – να μην κουβαλάμε άλλα φτάνει!- άρα χρειάζεσαι ένα μικρό βαλιτσάκι με ρόδες και μία beach bag που μπορεί να είναι weekend bag που θα βρεις πάρα πολλές στη συλλογή μου, οπωσδήποτε ένα ολόσωμο μαγιό που είναι πάρα πολύ μεγάλη τάση και ένα χρωματιστό μπικίνι. Το ολόσωμο χρησιμοποιείται και σαν κορμάκι -αυτό είναι το styling tip μου- μαζί με ένα σορτσάκι στο χρώμα του δέρματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα διάφανα καφτάνια, παρεό, φούστες που τα κάνουμε αμέσως ρούχα. Οπότε από το πρωί μέχρι το βράδυ φαινόμαστε super stylish.

Είστε μία γυναίκα με ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ και το υποστηρίζετε άψογα σε κάθε σας εμφάνιση. Πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο είναι αυτό;

Η μοναδική δυσκολία είναι να πιστέψει κάθε γυναίκα ότι μπορεί να κάνει αυτό που θέλει και την ευχαριστεί. Δεν υπάρχει λόγος να καταπιεζόμαστε από εικόνες και πρότυπα που κατακλύζουν το διαδίκτυο και τα μέσα δικτύωσης. Να φεύγεις από το σπίτι σου και να είσαι χαρούμενος. Και να τολμάς! Να τολμάς να δοκιμάζεις. Όταν είσαι ο εαυτός σου, ο άλλος το εισπράττει.

Υπάρχει κάτι που πρέπει μια γυναίκα να αποφύγει στο στυλ της  ή κάτι που πρέπει να κάνει;

Να ξέρει το σώμα της, να αναγνωρίζει ποια είναι τα δυνατά της σημεία και ποια τα αδύναμα και να φροντίζει να αισθάνεται χαρούμενη και χαμογελαστή όταν βγαίνει από το σπίτι της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό tip.

Επειδή ντύνετε πάρα πολλές επώνυμες γυναίκες (π.χ. η Τάμτα) σίγουρα είστε αντικείμενο κριτικής.

Ναι, βέβαια!

Σας επηρεάζουν οι κριτικές;

Καλώς ή κακώς είμαι από τους ανθρώπους που δεν ακούνε γενικότερα σχόλια και δεν επηρεάζονται. Προτιμώ να κάνω τη δουλειά μου όπως εγώ πιστεύω, να έχω πολύ καλή επικοινωνία και επαφή με τον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζομαι, να ακούω εκείνον και εκείνος εμένα. Πιστεύω ότι όταν υπάρχει συνέπεια σε μία εικόνα, όπως αποδείχτηκε και με τη συνεργασία μου με την Τάμτα, αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος. Μια εικόνα ίσον μία προσωπικότητα. Άρα αν φροντίσεις να ξέρεις ποια είναι η προσωπικότητα που έχεις απέναντί σου ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις για αυτό. Και μην ξεχνάμε ότι αλλιώς ντυνόμαστε για να πάμε στη δουλειά μας και αλλιώς για να εμφανιστούμε σε μια πίστα.

Η Τάμτα είναι και στην καθημερινότητά της μια περσόνα όπως τη βλέπουμε και στις εμφανίσεις της;

Ναι, βέβαια, εννοείται. Γι’ αυτό και μπορεί και υποστηρίζει τις εικόνες που κάνουμε. Διότι είναι έτσι και η ίδια. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάτι σε έναν άνθρωπο που δεν το αισθάνεται. Πρέπει να σκέφτεσαι ποιος είναι απέναντί σου.

Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει στη συγκεκριμένη γυναίκα;

Πρώτο και κύριο είναι ο χαρακτήρας και το ήθος. Νομίζω ότι είναι αρετές πρωταρχικές που για μένα πρέπει να έχει κάποιος. Από ΄κει και πέρα ξεκινάνε τα υπόλοιπα διότι για να συνεργαστείς πρέπει να έχεις κάποιον κοινό κώδικα.

Όταν ντύνετε μια γυναίκα τι σας εμπνέει;

Καταρχήν πάντα ανάλογα τις υποχρεώσεις, σκέφτομαι τον στόχο. Τι είναι αυτό που έχει να επιτελέσει, πού απευθύνεται και με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα φτιάχνουμε την εικόνα μας. Πάντα με κάτι που μας πάει λίγο παρά πέρα. Ενημερωνόμαστε, βλέπουμε τις τάσεις στο εξωτερικό. Είναι κάτι που το κάνουμε με υπευθυνότητα, όχι απλά για να γίνει.

Στη Eurovision είχε γίνει μια πολύ κακή κριτική από βρετανικά Μέσα για την Τάμτα. Πώς την αντιμετωπίσατε;

Μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα.

Βέβαια, οι Βρετανοί δεν φημίζονται νομίζω για το στυλ τους!

Μόλις απαντήσατε μόνη σας! (γέλια). Δε με επηρέασε, διότι χάνεις τον στόχο. Δεν μπορείς να μοιράζεσαι σε 500 μεριές και να κοιτάς τι θα πει ο κάθε άνθρωπος. Εστιάζεις σε κάποια πράγματα, ακολουθείς μια γραμμή και ακούς και σχόλια ανθρώπων που είναι σχετικοί με το αντικείμενο. Σαφώς και τη γνώμη του κόσμου ,διότι στον κόσμο απευθυνόμαστε, αλλά μπορείς να διακρίνεις σίγουρα μια άποψη που είναι καλοπροαίρετη από μία που δεν είναι.

Τώρα που έχουμε και μία απόσταση από τη Eurovision πώς αποτιμάτε την εμφάνιση της Τάμτας; Σας ικανοποίησε το τελικό αποτέλεσμα;

Δεν είχαμε φανταστεί κανένα αποτέλεσμα για να είμαι ειλικρινής. Δεν ασχοληθήκαμε καν, είχαμε εστιάσει στην εικόνα που θα παρουσιάσουμε και στην αρτιότητά της. Από τη στιγμή που ο κόσμος το αγκάλιασε και αγκάλιασε την Τάμτα και την παρουσία της αυτό τα λέει όλα.

Εσάς θα σας δούμε στην τηλεόραση φέτος;

Για να δούμε! (γέλια)

Υπάρχει ενδεχόμενο δηλαδή να σας δούμε; Μιλάμε για το My Style Rocks;

Όχι, μιλάμε γενικότερα! Υπάρχουν διάφορα πλάνα!

Έχετε δεχτεί προτάσεις δηλαδή;

Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Θα δούμε!

Στο My Style Rocks θα επιστρέφατε αν σας το ζητούσαν;

Δεν μου έχει ζητηθεί οπότε δεν ξέρω. Δεν μου αρέσει να λέω πράγματα χωρίς να έχω κάποια βάση.